• CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Mirek [89.229.15.*]
    Skupują akcje i żeby nie przekroczyć a tym samym informować zrobili te przerzuty czy jeden brat się wymigał z interesu?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.20.128.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~edar [94.254.147.*]
    Jako nowy w akcjonariacie. Myślę, że Panowie mają różne koncepcje prowadzenia biznesu. Darowizna jest skrajnie niekorzystna podatkowo dla nabywców bo cena wynosi "0". Co świadczy o determinacji i powoduje, że będą walczyć o utrzymanie firmy.
    Ja inwestuję wyłącznie w małe i rodzinne firmy na GPW. Znalazłem się tu trochę przypadkowo i mam tylko 10.000 akcji. Ilość wpisów na tym forum świadczy zaś o wielkich emocjach. Po takim zjeździe notowań jest to naturalne, bo większość inwestorów ma straty. Niektóre wpisy na forum są na żenującym poziomie. Bardzo się cieszę, że nie ma już funduszy w akcjonariacie. W ogóle nie inwestuję w spółki gdzie są inwestorzy finansowi. Ich przewaga jest tak duża, że robią co chcą i kiedy chcą. Wychodzą czy wchodzą do akcjonariatu ze stratami lub z zyskiem zawsze kosztem inwestorów indywidualnych.
    Największymi szkodnikami na GPW są właśnie inwestorzy finansowi i animatorzy którzy nie płacąc prowizji na małych spółkach mają największe wolumeny kupna i sprzedaży na danym papierze. Myślę, że do dna już niewiele brakuje. Jakbym miał kasę na miejscu Piotrowskich to ogłosiłbym wezwanie bo akcje są po prostu tanie.
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Sanchez [31.0.120.*]
    Żałosne ...

I nawet przez chwilę nie zastanowiło Cię, dlaczego Piotrowscy zamiast ogłaszać wezwania, starają się komuś sprzedać interes ? Stworzyli sieć spółek w której nie do końca idzie się rozpoznać, a finał ścieżek trafia do rajów podatkowych. Który z dużych inwestorów wejdzie w taki ... jak to nazywasz ... "rodzinny biznes" ?

Albo rżniesz głupa, albo kompletnie nie masz pojęcia o tym co robisz. Obstawiam to pierwsze. Tylko proszę Cię, nie mydl ludziom oczu, bo ktoś przez Ciebie straci pieniądze. No chyba, że o to właśnie Ci chodzi.
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Marek [31.0.38.*]
    Ludzie opanujcie się,przecież wiadomo czym Oni się zajmują ,
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~BagRobak [90.174.4.*]
    Szczerze współczuję.
    Za stek bzdur i insynuacji.
    Komu Piotrowscy chcą niby sprzedać biznes?Zwykłe kalumnie i obmowa a może zawiść,że już nie wspomnę frustracji,nieudana inwestycja?zastanów się co piszesz,zanim opublikujesz te jęki....
    Dobrze,że Piotrowscy ni czytają,nie muszą.
    ŻENADA.
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~masakra [178.255.42.*]
    Robaku--widać żeś kumaty , powiedz co robić ! ? strata....a akcje walą w dół ....sprzedać wszystko ? dokupić ?
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Mirek [188.146.4.*]
    Coś kombinują. Albo będzie sky is the limit albo kiszona na całego. Na moje większość akcji z rynku jest ściągnięta.
    Masakra,Nie czerpię korzyści majątkowych z czyichś inwestycji.
    Masakrą jest kurs i jak kupiłeś wyżej to żal sprzedać po tym nędznym kursie.
    Gdybyś Ci doradził,to bym skłamał.warto czy nie warto,sam decyduj.
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Sanchez [81.210.20.*]
    Czyli wywalenie przez Piotrowskich 800.000 akcji w lutym, to Twoim zdaniem przypadek ?

Sugeruję odświeżyć pamięć :
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/20170314/briju-problemy-analiza-kurs-akcji-notowania
    To fakt,ale każdy go interpretuje inaczej.
    Fundusze tłuką drobnych,ktoś puknął fundusz i tyle...
    Nie szukaj drugiego dna
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Mirek [188.146.4.*]
    No i co z tego? Po ile sprzedawali racz przypomnieć a po ile jest teraz. Zal nie brać. Tobie też radzę zainwestować. Za 1000 akcji rok temu musiałbyś dać około 35 000 zł, obecnie 3 500 zł. Spójrz też na wartość księgową i rynkową. Generalnie jest co nadrabiać.
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Marek [37.248.162.*]
    Tu niema co nadrabiać ,spółka warta tyle co Oni,
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~as [89.71.123.*]
    Myślałem, że pójdzie na 6. A tu kicha. Nie chcę już dobierać. Bo co potem jak nie znajdzie się żaden kupiec .
  • Re: CO ONI KOMBINUJĄ? Autor: ~Marek [37.248.160.*]
    Śmiechu warta spółka ,masakra
  • Budowanie bazy pod wzrosty ! Autor: ~Glen [81.190.53.*]
    Jeszcze kilka dni i będzie duze zdziwienie ... w tym segmencie sie nie traci bez wzgledu na ilość zaklinaczy rzeczywistości ...
[x]
ITMTRADE 7,67% 0,15 2022-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.