Jako nowy w akcjonariacie. Myślę, że Panowie mają różne koncepcje prowadzenia biznesu. Darowizna jest skrajnie niekorzystna podatkowo dla nabywców bo cena wynosi "0". Co świadczy o determinacji i powoduje, że będą walczyć o utrzymanie firmy. Ja inwestuję wyłącznie w małe i rodzinne firmy na GPW. Znalazłem się tu trochę przypadkowo i mam tylko 10.000 akcji. Ilość wpisów na tym forum świadczy zaś o wielkich emocjach. Po takim zjeździe notowań jest to naturalne, bo większość inwestorów ma straty. Niektóre wpisy na forum są na żenującym poziomie. Bardzo się cieszę, że nie ma już funduszy w akcjonariacie. W ogóle nie inwestuję w spółki gdzie są inwestorzy finansowi. Ich przewaga jest tak duża, że robią co chcą i kiedy chcą. Wychodzą czy wchodzą do akcjonariatu ze stratami lub z zyskiem zawsze kosztem inwestorów indywidualnych. Największymi szkodnikami na GPW są właśnie inwestorzy finansowi i animatorzy którzy nie płacąc prowizji na małych spółkach mają największe wolumeny kupna i sprzedaży na danym papierze. Myślę, że do dna już niewiele brakuje. Jakbym miał kasę na miejscu Piotrowskich to ogłosiłbym wezwanie bo akcje są po prostu tanie.
I nawet przez chwilę nie zastanowiło Cię, dlaczego Piotrowscy zamiast ogłaszać wezwania, starają się komuś sprzedać interes ? Stworzyli sieć spółek w której nie do końca idzie się rozpoznać, a finał ścieżek trafia do rajów podatkowych. Który z dużych inwestorów wejdzie w taki ... jak to nazywasz ... "rodzinny biznes" ?
Albo rżniesz głupa, albo kompletnie nie masz pojęcia o tym co robisz. Obstawiam to pierwsze. Tylko proszę Cię, nie mydl ludziom oczu, bo ktoś przez Ciebie straci pieniądze. No chyba, że o to właśnie Ci chodzi.
Szczerze współczuję.
Za stek bzdur i insynuacji.
Komu Piotrowscy chcą niby sprzedać biznes?Zwykłe kalumnie i obmowa a może zawiść,że już nie wspomnę frustracji,nieudana inwestycja?zastanów się co piszesz,zanim opublikujesz te jęki....
Dobrze,że Piotrowscy ni czytają,nie muszą.
ŻENADA.
Masakra,Nie czerpię korzyści majątkowych z czyichś inwestycji.
Masakrą jest kurs i jak kupiłeś wyżej to żal sprzedać po tym nędznym kursie.
Gdybyś Ci doradził,to bym skłamał.warto czy nie warto,sam decyduj.
No i co z tego? Po ile sprzedawali racz przypomnieć a po ile jest teraz. Zal nie brać. Tobie też radzę zainwestować. Za 1000 akcji rok temu musiałbyś dać około 35 000 zł, obecnie 3 500 zł. Spójrz też na wartość księgową i rynkową. Generalnie jest co nadrabiać.