chyba sami sobie sprzedają/kupują ,bo kto normalny oddaje teraz przed wynikami po najlepszym miesiącu/kwartale roku i ew. przejęciem z dyskontem prawie 1pln. do parytetu??????????????????????????????????????????????????????????
Dobieram Bytom ponieważ docelowo interesują mnie akcje Vistuli i nawet przy zmianie parytetu będzie to korzystne. Dziwię się sprzedającym,ale korzystam z decyzji zawiedzionych i niecierpliwych inwestorów. Przypomnę, że na Vistuli była roczna konsolidacja 3,40-3,60 i jak widać zarobią ci co przeczekali marazm. A więc nie pozbywajcie się Bytomia, bo jest pod co grać ( przejęcie przez Vistulę ). Pozdrowienia dla Valdi5 pamiętam że byłeś na Vistuli.
Jan -100% - zgoda , nie rozumiem ludzi którzy teraz sprzedają, chyba że ktoś przesypuje z wora do wora przy okazji odbierając od niecierpliwych. bo jak mówi stare przysłowie pszczół giełda to przepływ kasy od niecierpliwych do cierpliwych....
pragne jeszcze zauwazyc ze Vistula zaczela teraz trend wzrostowy po przeszlo rocznej konsolidacji , co oznacza ze bedzie rosla a nie spadala wiec roznica miedzy vistula a bytomem moze sie powiekszac, tak wiec w dluzszej perspektywie bytom bedzie podazal za vistula,
Czeka na decyzję zgodę uokik i potem ostateczne zatwierdzenie parytetu, szczerze gdybym mial tyle kasy, akcji aby trzymać kurs a chciałbym jeszcze do kupować akcji to właśnie w ten sposób trzymalbym kurs . nadejdzie w ciągu paru miesięcy dzien w którym wzrost będzie kilkunastoprocentowy i będzie to dzień zatwierdzenia parytetu . na razie trzeba czekać. Na vistuli kisilem się z akcjami ponad rok raz na minusie raz na plusie było teraz w końcu poszła w górę. Podobnie będzie na Bytomiu tylko trzeba cierpliwosci
osobiście odradzam trzymania 70% portfela w jednej spółce - zwłaszcza na tej chorej giełdzie. Z energetyką umoczyłem, po ostatnich spadkach wszyscy wieszczyli odbicie i ja tak myślałem, wlazłem i po tygodniu wzrostów w tył zwrot w zasadzie bez przyczyny, nie kumam, kiepska ze mnie żaba.