• Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~bla_bla [164.127.79.*]
    Co za szczęście, taka promocja PERŁY.
    Od teraz będzie tylko lepiej, w 2018 pewnie będzie z 10-15 mln zysku, ba jak nie lepiej, przecież kontraktów będzie na 50-60 mln no i oczywiście marże wzrosną.
    Zatem aż dziw mnie bierze, że takie małe ssanie przy takiej promocji!!!
    No chyba, że wszyscy czekają na obiecane 2,3,4,5,6 zł.
    No to faktycznie może i lepiej poczekać.
    CO to za mafia tak nisko spuściła kurs - przecież firma jest przejrzysta i klarowna jak woda w butelce.
    Nic nie można jej zarzucić jedynie te TROLLE się uwzięły.
    Najgorsze, że chcą przejąc Perłę - ale nie ma bata Szefu pilnuje kasy " i może akcji" i im nie pozwoli!!!
    Teraz pewnie dadzą niusa o uruchomieniu laboratorium i o nowej linii ( miała być gotowa do końca roku).
    No chyba, że znowu będą jakieś przesunięcia, opóźnienia ale to nic, co to kwartał czy dwa, drobny poślizg.
    TO jest taki bonusik od spółki - za free - notoryczne pytanie: czy to prawda czy bujda a może jakiś kolejny skrót myślowy?

• Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~szczery [77.254.187.*]
    Co Ty bla bla jakiś kącik założyłeś pożal.mi.się.pl co wątek to marudzisz, więc albo zaciśnij mocniej zwieracze i trzymaj akcje albo sprzedaj i obij sobie gdzie indziej, chyba że duma nie pozwala no nieważne. Mi też nie w smak co się dzieje z kursem bo w spółce przecież wszytko kwitnie ale czekam spokojnie na kolejne lata.
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~bla_bla [80.49.161.*]
    A czemu marudzę?
    Piszę prawdę nie naganiam nachalnie jak to niektórzy robią ( niezależnie czy na wzrosty czy na spadki ).
    Obecna wycena spółki jest nie w smak, to mało powiedziane ale tak jak już nie raz pisałem będę piętnował namolne naganianie czy to na wzrosty czy na spadki.
    Wątek właśnie odnosi się do tych namolnie naganiających na super perłę.
    Czy to będzie perła to zobaczymy raczej dopiero w II kw 2018.
    Mnie nie rajcują obecnie podpisane kontrakty, bo bez działającej Astany kasy z tego nie odczujemy.
    Dlatego skoro inni mogą pisać, że szulenia szuluje, chyba Astana dopięta, już czas na odpał i inne naganiające kaczki to też pozwoliłem sobie na podobny w merytoryce i wartości.
    Jak nie pasi to nie trzeba się wypowiadać.
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~szczery [77.254.187.*]
    Piszesz mądrze i konkretnie na temat spółki oraz obiektywnie, ale takie pisanie jak ten wątek niczego tu na forum nie wniesie lepiej to prześlij do prezesa to może ta mu kolejny powód do myślenia. Też mam akcje i nie naganiam nie czytam postów latryny oraz tych naganiających na wzrosty bo są śmieszne albo wtórne. Jak każdy chyba jest już zmęczony sytuacją nie tyle co w spółce lecz samym kursem jak piszesz czekamy na 2q 18.
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~yyyy [78.88.180.*]
    A kurs spada bez niczyjej pomocy oczywiście. Handel jest normalny i w ogóle nie widać niczyjej interwencji w momentach kiedy jest szansa na wybicie. Oczywiście.
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~ekko [5.172.255.*]
    Jestem pewny, że teraz będzie lepiej.
    Wcześniej jak uruchamiali Astanę, dawali komunikat że działa, jest mikrosfera, podłączenie jest tymczasowe. Brak było większych zamówień. Teraz zamówienia są. Bokun nakreślił harmonogram dojścia do pełnych mocy. Pojawił się konkret w postaci tego, że instalacja działa na 10 %. Skoro działa na 10, zadziała na 50 i 100. Dając komunikaty, że instalacja działa wcale nie kłamali. Wszystko działało ale nie na właściwym podłączeniu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.173.148.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~ak [83.4.242.*]
    Macie wszyscy rację. Potrzeba tylko trochę poczekać
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.173.148.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bla_bla [80.49.161.*]
    Ekko - nie chce mi się kolejny raz rozpisywać odnośnie samych informacji ze spółki.
    Wspomnę tylko, że jeszcze na walnym zeszłorocznym wzmianki brzmiały, że po podłączeniu Astany spółka spodziewa się około 1tyś. ton miesięcznie po podłączeniu instalacji.
    Z perspektywy czasu widać, że to było mamienie akcjonariuszy!!!
    Musieli wiedzieć, że tyle nie będzie a poza tym sami też nie cisnęli na maxa - bo w tym roku tak usłyszałem, że nie mieli zamówień i nie pchali się w większy pobór.
    Dlatego z sporą dozą ostrożności podchodzę do jakichkolwiek zapewnień czy niusów ze strony spółki.
    Przez ostatnie 4 lata mocno przetrenowali akcjonariuszy.
    Jak podłączą i będzie OK. - a to wcale nie jest takie pewne !!! To będzie cacy - spokojnie cena wskoczy na 10-12 zł
    A gdy do tego dojdzie jeszcze kontrakt z Texasu czy tam z Exon - to i 20 zł spokojnie przeskoczymy.
    Ale to dopiero jeśli będzie cacy z instalacją czyli dopiero 2 kw.
    Cena do tego czasu będzie dryfować. Gdzie będzie dołek???
    Brak dużych akcjonariuszy też dobrze o spółce nie świadczy.
    Nie ma komu pilnować kursu pod koniec roku.
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~reventon_wro [62.141.215.*]
    Dnia 2017-12-14 o godz. 17:21 ~ak napisał(a):
    > Macie wszyscy rację. Potrzeba tylko trochę poczekać

kilka lat, może 10
    to w sumie chwila :))
    Dnia 2017-12-14 o godz. 15:48 ~szczery napisał(a):
    > Mi też nie w smak co się dzieje z kursem bo w spółce przecież wszytko kwitnie

masakra
    kwitnie?
    widziałeś wyniki chłopcze?
    czy tylko opierasz się na bajkopisarstwie dziedzica?
    widzę blablusiu że parę lat ci zajęło zrozumienie mechanizmu i przyznanie się do błędu
    no cóż, lepiej późno niż wcale
    wał jest fajny ale w sumie jeden z wielu na bananie
    kryptonim - BANKOMAT

ps. jestem ciekay opinii Janka, chłop długo robił dobrą minę do złej gry ale ile można ignorować jak jakaś rodzinka z BB go robi w wała
    chyba że on to lubi
  • Re: Świąteczna PROMOCJA !!! Autor: ~pol [89.78.243.*]
    Dobra kupowałeś za 8,30 nie wierzysz w spółkę sprzedaj za 7zł dużo nie stracisz i nie udzielaj się już tu i nikogo nie ostrzegaj bo zaczynam wierzyć, że ci zależy by kurs spadł jeszcze tylko po co jak stracisz jeszcze więcej jak nie opchniesz no po co wytłumacz!
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.