kurs stanął toście Wszyscy posnęli ?. Pewnie na kolejne ruchy kursu poczekamy do informacji o uzyskaniu dopłaty, albo zaangażowaniu tego państwowego funda ??
TFUUU dokupilem kolejny raz. mimo ze sie boje. Mam ponad 800000 akcji kiedys byloby to maxiPP duzo teraz miałko, ale nie sprzedam przez najbizsze 2 lata.lPowoli rosnie , a ja powoli dokupuje,jestem na stracie. WOLALBYM teraz kupowac od zera heh kazdy by chcial. Moze jeszcze deczko spadnie, mysle ze jesli juz to niewiele. W najblizszych dniach bo wedlug mnie tanizna znowu dokupie.Moja decyzja moj zysk, moja strata..................
ło kurde... to masz pecha stary... niezłe wyznania nam tu serwujesz. ja Wam powiem szczerze że zredukowałem swój portfel akcyjny i władowałem ile się da w kryptowaluty. kieszenie kasy na polskiej giełdzie nie ma sensu
Jak macie cos konkretnego do powiedzenia, jakies fundamentalne wiadomosci do przekazania, to sie podzielcie. A jak nie, to darujcie sobie takie goloslowne wstawki jak z tym "bankrutem". Jest cos fundamentalnie nie tak z ta spolka? Po co prezes regularnie dokupuje udzialy? Czemu fundusze tego masowo nie wyprzedaja? Z tego, ze na przestrzeni ostatnich paru miesiecy odbyla sie tu jakas ewidentna manipulacja - co przy tak niskiej plynnosci i malej kapitalizacji jest niestety na porzadku dziennym, choc nie powinno - nie wynikla ostatecznie zadna informacja fundamentalnej natury. A przy okazji tej "hossy" - mozna latwo sprawdzic, ze dzisiaj elemental byl trzecia najbardziej zwyzkujaca spolka z calego swigu. Przy tak perspektywicznej branzy i przyzwoitej sytuacji finansowej kurs rzeczywiscie dziwnie sie zachowywal w ostatnich miesiacach, ale jesli ktos szanuje wypowiadane slowa, to takie wstawki o "bankrucie" powinien dobrze uzasadnic, inaczej tylko generuje spam i zamet.
No to takie standardowe pieprz..... frustratów. Po prostu cześć kupiła akcje drożej niż obecny kurs i chodzi sfrustrowana i szuka na siłę argumentów na wytłumaczenia tej swojej frustracji w jakiś abstrakcyjnych bankructwach, trupach w szafie czy vacie.
Spółka ma ca. 400PLN cap przy normalnych parametrach wyceny tj. ok. p/e = 11, normalny poziom zadłużenia ebitda/debt netto ok. 2, zwiększa od 7 lata skale biznesu i poprawia wyniki na każdym poziomie i co najważniejsze trzyma się obranej strategii.
Generalnie zdrowa fundamentalnie jak mało która spółka na GPW i z bardzo ułożonym akcjonariatem (prezes i inwestorzy finansowy maja ponad 50%) ale ...zdarzyło się jej gorsze dwa kwartały i kurs przy ograniczonej płynności na rynku, poleciał na zbity pysk. No i cała analiza, naszych mega analityków gazetowych i forumowych wzięła w łeb. No śmiech na sali.
Nareszcie jakas logiczna wypowiedz,a nie gadanie głupot. Mam,trzymam, dokupuje i bede trzymał.Mogłem co prawda na innych walorach niezle zarobic ,ale sie mowi trudno. Z tego drzewa tez będą owace ale trzeba poczekac az dojrzeją.
spółka od przejęć, musi przejmować bo sama z siebie nie wygeneruje kapitału i gotówki, a przejmuje nie za tanio.
jak na branżę w jakiej działa to wartości niematerialne w spółce wynoszą aż 280mln przy kapitałach własnych na poziomie 470mln. rzeczowe aktywa to tylko 100mln. bardzo duża WNiP na tle aktywów trwałych więc wycena majątkowa powinna być sporo niższa.
teraz chcą przejmować w Niemczech, ale że ich nie stać a muszą coś robić to wezmą kasę od PFR czy od akcjonariuszy.
ten sam model mają inne spółki, które nie najlepiej sobie radzą operacyjnie, libet, ot logistic i pewnie wiele innych. ja tam bym tego nie kupował.
Bzdury misiek piszesz , zarówno w temacie wnip jak i modelu libetu czy ot logistic. 10 mim trzeba zeby to sprawdzić i liczysz na to ze nikomu sie nie zechce sprawdzić . Pytanie po co tak trollowac?