Cena chyba nie jest z kapelusza - jak rzeczywiście Sołowow chce skupić jakieś konkretne pakiety, to może to znaczyć, że przynajmniej część fundów te 4,93 zadowala... jeśli w tej grupie jest Aviva, PZU i NN to facet może się witać z gąską...
wg mnie fundy raczej nie zmienia zdania za 15gr. no nic ja nie oddam moich akcji, poczekam dluzej i tak juz przeznaczylem te akcje na zamrozenie gotowki
zamieszczałem 2 tygodnie temu pelną informacje ile akcji ma dany fundusz , doradzam przesledzić bo jest tylko jeden fundusz który ma powyzej 5 , dwa maja 2-3 % reszta ma 0.1-0.7%
pełną listę znajdziecie tu na forum , jest ona również dostępna w internecie
Czy ustalona z TFI/OFE to się dopiero okaże ;). Proponuje czekać i ewentualnie dokupywać - nic się nie traci. Ja wykorzystałem zabawę w "niewidzialną rękę rynku" MS i podwoiłem ilość swoich akcji Syntka robiąc zakupy w przedziale 4,72-4,77 ;).Być może fundy znów dadzą pośrednio znać co robić przez jakiś artykuł prasowy bądź internetowy. To nie Wam się spieszy lecz MS. Może sobie jeszcze dosype w ramach IKZE bo sie grudzień zbliża i trzeba wykorzystać odliczenia podatkowe
Stawiam, że jeśli nie pęknie 5zł to nici ze skupu. Logika nakazuje aby skup był powyżej kursu po odcięciu ostatniej dywidendy + 19% podatek zapłacony przy jej wypłacie. Inaczej fundy guzik dadzą.
Obecna cena to taki manewr na wyprzedzenie. Fundy i MS sie nie dogadały....co nie oznacza że sie nie dogadają. Pewnie czeka nas kolejny wzrost ceny skupu. Tylko obawiam się czy akcjonaruisze będą zadowoleni. Coś mam obawy że ostateczna cena to będzie coś w przedziale 5,10-5,12. Więc na razie trzeba czekać aby nie dać argumentów MS. Po pojawieniu sie ostatecznej ceny wezwania każdy musi zdecydować sam o swoich pieniądzach. Jeżeli postanowi się zostać to trzeba pojawić się WZA. Podobno tłumnie pojawią się pracownicy Synthos więc głupio by było żeby sprawę zawalili akcjonariusze
Ja zaryzykuję, nie pisze się teraz. Mam pytanko, sns pokazał raport na temat godziwej ceny za akcję, czy to oznacza, że w ewentualnych kolejnym wezwaniu nie będzie dać mniej niż 4,78
to prawda fundusze widza ze ta kwota jest za niska dobra cena to cena 5 .40 ale czy chytry chce dać nie chytry chce brać wiec nie ma sprzedawania i trzeba czekać szkoda ze kurs na tym cierpi po pewnie by ruszył. Do góry po są do tego powody