• Będzie płacz... Autor: ~Alan [94.254.243.*]
    Niebawem będzie płacz tych co sprzedali po 27 zł.
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~ren [31.183.92.*]
    Ja sprzedałam i nie płaczę ,fakt o odkupieniu około 20 mogę na razie zapomnieć.
    Do góry to nie ruszy brak zainteresowania .Nie mam pojęcia co mogłoby zwiększyć tu obroty a tym samym spowodować duże wzrosty

• Re: Będzie płacz... Autor: ~Alan [94.254.246.*]
    Napisałem: "niebawem". Czytaj ze zrozumieniem :-)
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~Rop [89.64.17.*]
    NiZej nie beszie
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~asdfg [5.172.255.*]
    Dnia 2017-12-12 o godz. 15:08 ~ren napisał(a):
    > Ja sprzedałam i nie płaczę ,fakt o odkupieniu około 20 mogę na razie zapomnieć.
    > Do góry to nie ruszy brak zainteresowania .Nie mam pojęcia co mogłoby zwiększyć tu obroty a tym samym spowodować duże wzrosty
    >

Sprzedałaś, a obrotów już nie ma, więc już nie odkupisz po taki cenach, no chyba że zapłacisz znacznie powyżej 27zł. Ci co dokupili zamiast sprzedawać, też czekają, żeby dokupić jeszcze trochę jak będzie okazja. Tylko jakoś nikt nie sprzedaje, zbijanie ceny nic nie pomoże, wszyscy czekamy.
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~Alan [94.254.240.*]
    I to czekanie jest kluczem do wszystkiego.
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~ech [83.24.6.*]
    będzie płacz bo dywidendy to w 2018 roku nie zobaczymy
    Dokładnie dywidendy nie będzie bo kasa pójdzie na wykup akcji ZMI
    34 tez nie będzie ogólnie na rynkach bessa zagości to i Ropczyce wrócą na 15
    Cierpliwość to jest dobra u buddyjskich mnichów ,na giełdzie trzeba działać szybko
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~endriu45 [188.146.237.*]
    Renia i inni po co piszecie te bzdety i się nakręcacie.

NA KAPITALE ZAPASOWYM JEST 41.116.828.31 TRZEBA CZYTAĆ KOMUNIKATY Z WALNYCH.

PO WYMIANIE AKCJI TJ. ZA 2 283 538 szt. zapłacą 51 950 262 zł. , a za 2139 szt akcji ZN INVEST otrzymają 36. 443 084 .16 zł
    MATEMATYKA SIĘ KŁANIA ROPCZYCE MUSZĄ DOPŁACIĆ --- 15. 507 177.84 ZŁ.

RESZTA Z KAPITAŁU ZAPASOWEGO ----- 25. 609 650.47 + ZYSK CAŁY ZA 2017 ROK NA DYWIDENDĘ

PO UMORZENIU AKCJI ZOSTANIE 4,6 MLN Z 30 MLN ZYSKU MOŻNA DAĆ PO .....6.50 ZŁOTYCH NA 1 AKCJĘ ROPCZYC S.A

POZDRAWIAM NIEUKÓW I KPIARZY.. ...endriu 45
    O wysokości dywidendy to tylko Twoje przypuszczenia.
    Ja obstawiam że będzie dużo mniej .
    Czynnik czasu jest tu najważniejszy . Mamy szczyt hossy a Ropczyce nie są na szczytach . Czy myślisz że jak zaczną się na rynkach spadki i to duże to spółka pobije rekordy.
    Na pewno nie . Spadnie wraz z rynkiem a o 35 można zapomnieć.
    80 czy 180 Alana to już nawet nie komentuję .
    Może w następnej hossie tę spółkę warto będzie mieć tylko jeszcze musi utrzymać dobre wyniki a z tym w gorszej koniunkturze może być różnie .
    Ta spółka nie wykorzystała szansy na wysoką wycenę w tej hossie ( kłótnie , spory , sprawa w sądzie z podatkiem ) , może w następnej będzie lepiej ale to już tylko dla cierpliwych lub masochistów haha
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~kulawakoza [94.254.155.*]
    Tak ale po umorzeniu akcji zostaje nam mniej niz 5 milionow akcji zmienia sie wtedy wszystko kapitalizacja wskazniki stopa dywidendy itd. A zmniejsza sie tylko kasa na koncie , ale na to inwestorzy nie patrza tak bardzo. Uwazam ze po tych manewrach wycena podniesie sie proporcjonalnie do ubytku akcji czyli kolo 30 procent nawet mimo tego ze mamy swiadomosc jakie jest ogolnie zainteresowanie ta spolka .
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~endriu45 [188.146.202.*]
    Masz rację Reniu ze zaraz nie będzie 35 zł. tylko na Ropkach... jak pamiętam to zawsze szły pod prąd . Ratowałem je po 17 zł a nawet 15 ze dwa lata temu 2015 r, byłem z nimi na 29.88 najwyższej cenie 4 lata temu , gdzie sprzedałem 246 szt . Dziś sprawa sporu się poprawia i syn Prezesa też będzie kupował bo Austriaccy mogą mieć czasem więcej. Dziś też ratowałem po 24.78/79 pozdrawiam....!
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~Alan [94.254.242.*]
    Wątpię aby takie argumenty trafiały do Reni. Poczekajmy, czas pokaże kto miał rację. Jeśli kupiłem tanio i co roku inkasuję dywidendę to zmieniał tego nie będę. Też chętnie bym dokupił nawet po tej cenie ale kapitał lokuję w wielu aktywach i pasywach. Ropki to taki doroślejący nikomu nie znany koń, który niebawem wygra wyścig :-)
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~Ropka [194.204.135.*]
    Racja koniec gonitwy jest bliski...
  • Re: Będzie płacz... Autor: ~spoko [83.24.150.*]
    taa 18 zeta coraz bliżej
    Nie kopie się leżącego więc siedzę cichutko .
[x]
ROPCZYCE -0,44% 22,40 2026-05-15 11:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.