• Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ~Dziki [94.240.43.*]
    chyba nikt nie uwierzy w to, że nagle ktoś zapragnął kupić 16 akcji po 4,70, to jest nieuzasadnione ekonomicznie...... a przypomnę wczoraj kurs spadł o 7,5% przy mikroskopijnym obrocie, zresztą od dłuższego czasu obroty są na żenująco niskim poziomie, bez szans na wyjście z inwestycji większą ilością akcji................ trzeba czekać na obroty, bez tego d.pa zbita, szkoda jedynie, że kurs jest tak łatwo przesuwany do dołu.
  • Re: Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ~mix [176.221.121.*]
    Cześć Dziki, czytam twoje wpisy, i od jakiegoś czasu nie wiem o co Tobie chodzi? Co chcesz nam powiedzieć? Czy to jest takie pisanie dla pisania sfrustrowanego (załamanego) akcjonariusza? Żalenie się , płacz....czy może chcesz kogoś przed czymś ostrzec?
    Opisujesz to co wszyscy widzą, po co to robisz? Jak jest tego cel? pamiętaj- chłopaki nie płaczą....:) więcej optymizmu
  • Re: Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ~Dziki [94.240.43.*]
    Cześć mix, zacząłem bardziej podchodzić do spółki krytycznie, może nie tyle do spółki co do jej głównego akcjonariusza i jego poczynań, zastanawiam sie czy tu nie będzie ćwiczony wariant z barlinka, czyli uwalenie kursu pod wezwanie..........kiedyś wydawało mi się to mało realne ale teraz coraz bardziej rozwija się we mnie taka myśl..........zniechęcenie do spółki jest przeogromne, widać to po braku obrotów, a co za tym idzie jakiegokolwiek popytu, kilkaset akcji wystarczy aby kurs był kilka % niżej (3k akcji wystarczyło aby wczoraj i dziś zbić kurs o 10%!!), a to oznacza, że w takim stylu można szybko zjechać do wartości widzianych tu przed 2 laty i nie ma tu znaczenia, że agroton jest w dobrej kondycji finansowej, że przynosi ogromne zyski przekraczające wartość akcyjną spółki (przynajmniej tak mówią raporty). Główny akcjonariusz robi tu swoje, czyli wygląda na to, że kiedyś podzielił się biedą, a dziś nie zamierza podzielić się zyskami............a jak wiesz index ukraińskich spółek ux jest przy rocznych maxach, o usa nie wspomnę, więc jeśli nie teraz wzrosty to kiedy? znasz powiedzenie, że jak nie chce rosnąć to musi spadać? a szczerze mówiąc liczyłem tu na kilkuset % zyski od dzisiejszych wartośći, a widzę że tu tylko zgliszcza pozostaną, zresztą podobnie sprawa się ma z ksg agro i milkilandem, ale na nich wskaźniki są dużo, dużo słabsze.
    Jestem po prostu rozczarowany takim obrotem sprawy i ostrzegam innych którzy czytają to forum przed zastanowieniem się czy warto wchodzić w tak mało płynną spółkę. Jeśli drobni będą tracić to tu na naszym grajdole hossy nie zbudujemy.

Pozdrawiam inwestorów
  • Re: Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ekhmm [79.187.146.*]
    Ale nie tylko na Agrotonie na GPW jest taka kiszonka. Na wieeeelu spolkach.
    A gdyby chcial robic wezwanie to zrobilby je gdy akcje byly po 1zl.
    może tak, a może nie, a może pograł sobie na słupy........tego nie wiemy i się nie dowiemy. Choć jestem tu na plusie, żałuję, że tu wszedłem, zamrażalka na maxa........ a póki co trwa powolne uwalanie kursu, tak zwane gotowanie żaby, zobaczymy z jakiego poziomu runie mocniej i pojawią się obroty, tak zwykle się kończy takie obsuwanie bez obrotów, inwestor nie ma możliwości wyjścia z akcji a potem....silne tąpnięcie niestety. Szkoda czasu i pieniędzy póki co na akcje ukraińskich dziadów typu agt, ksg agro czy mlk.......
    dziś jestem troszkę bardziej aktywny niż zwykle ale muszę się podzielić spostrzeżeniem odnośnie dzisiejszych notowań.......zaobserwowałem, że w końcówce sesji gdy kernel wychodził na nowe maxy sesji, na agrotonie poszło zlecenie zakupu "większej" ilości akcji- ponad 2k szt. po 4,48 (wiekszej jak na ostatnie sesje) i żeby ostudzić entuzjazm kupujących "kreskowy reżyser" dał "duże" zlecenie na ok. 10k szt. na sprzedaż po 4,36, no i oczywiście cel zakończenia sesji na minimum został osiągnięty.
  • Re: Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ~polcolor [95.160.159.*]
    Wartość godziwa tej spółki ciekawe ile wynosi ???

• Re: Rysowanie kresek trwa, bo Autor: ~klopas [78.8.38.*]
    Ostatnio często wzywają tu średnia to 5.80
    średnia z każdym dniem coraz niższa......... a na dziś mamy scenariusz jak co dzień, całkowity brak zleceń kupna..... więc można z łatwością opadać dalej......a kernel już ponad 3% w górę
    nikt syfa nie chce, postawili 2k na s, aby czasem nie poszło do góry.....jednym słowem padaka na maxa. Komu zależało aby tak obrzydzić inwestowanie w agroton?
[x]
AGROTON 2,23% 5,50 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.