Kolejna trafna analiza, kolego Adamie. Od ostatnich analiz, minęło dobre minus 20 %, ale tu dalej będą zaklinać rzeczywistość, taka już rola Dawców Kapitału.
Vestor Dom Maklerski zaszalał i dał "kupuj" dla akcji KGHM-u z ceną docelową 134 zł. Tylko dlatego, że ja zacząłem "skup" miedziaka? Ja czekam tylko na 117 zł. W innych nie ma minusa! Jestem w szoku. Mikołaj się zbliża szybkimi krokami. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Listopad tak na prawdę miał nie wiele okazji do zysków. Inna sprawa, że byłem bardziej zajęty "rozmowami" z brokerem w związku z reklamacjami. W związku z sytuacją nie trzymałem większych pieniędzy na koncie i po transakcji kasa szła na inne konto xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx\ Z małych pieniążków udało się zarobić 626,69 zł. Max drawdown 353,29 zł (7,60%). Profit factor to 2,29. Skuteczność to 83,87%, czyli 52 pozycje na plusie, 10 na minusie.
Nadal szukam brokera, który pozwoli grać tym systemem nie za 5000 zł ale za 50.000 zł.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ale adamie zostawmy ten nasz grajdołek co pana analityczna sieć rozgrzanych neuronów powie na to?????
Aż poszedłem sprawdzić, czy Bloomberg nie przeklasyfikował przypadkiem niektórych danych. Ale okazało się, że nie. Ostatni raz włączyłem wykres całkowitej kapitalizacji rynku akcji na początku czerwca tego roku. Wówczas wartość wszystkich spółek z całego świata wynosiła 74 biliony USD. Dziś wynosi 93 blin USD – wskazuje Kestel. I zaznacza, że wykres nie obejmuje ETF (funduszy indeksowych) i tym podobnych, więc dane o akcjach nie są podwójnie zliczane https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/ile-wart-jest-swiatowy-rynek-akcji/0ncb3s0
Jak zwykle świetna analiza - widać po wpisach zawieszonych, że boją sie nadal spojrzeć w oczy rzeczywistości. A nie jest ona dla nich przyjemna. Gdy wyjdzie dołem z trójkąta, rozpocznie się tu prawdziwe pandemonium. I alkohol już nie pomoże ...
Dnia 2017-12-05 o godz. 07:03 ~eko napisał(a): > Jak zwykle świetna analiza - widać po wpisach zawieszonych, że boją sie nadal spojrzeć w oczy rzeczywistości. A nie jest ona dla nich przyjemna. Gdy wyjdzie dołem z trójkąta, rozpocznie się tu prawdziwe pandemonium. > I alkohol już nie pomoże ...