Jeżeli zarząd faktycznie chce odzyskać zaufanie akcjonariuszy jak to twierdził Pan Bokun na czacie to wydaje się ze publikacja raportu(jaki by on nie był) przed sesja mogłaby zostać pozytywnie odebrana
Historycznie rzecz biorąc zarząd Eko przed złymi wynikami publikował na stronie artykuł propagandowy. Jeśli najpóźniej jutro rano takowego nie będzie, w mojej ocenie oznaczać to będzie wyniki nie najgorsze.
Zarzad to oni moga pocalowac w...Po wyjsciu Aegonu nie maja informacji.Dlatego tak trolluja.Zobaczycie co zrobili z Brasterem ktory nigdy nie mial zyskow.Bandziorstwo totalne które rozpaniszylo sie s tej gieldzie i mysla ze sa nie do ruszenia.Róbcie tak tak dalej dosiegnie was reka sprawiedliwosci
Dnia 2017-11-28 o godz. 15:33 ~Piotr napisał(a): > > Tak jestem zadowolony z tanich akcji i mam nadzieję że jutro będzie tąpnięcie i znowu dokupię. > > Naprawdę niepotrzebnie się martwisz moimi pieniędzmi.
uśredniaj dalej powodzenia !
:-))
było tu już wielu takich, niektórzy zaczęli uśrednianie od 45 zł
Dnia 2017-11-28 o godz. 13:59 ~Krsn napisał(a): > Jeżeli zarząd faktycznie chce odzyskać zaufanie akcjonariuszy jak to twierdził Pan Bokun na czacie to wydaje się ze publikacja raportu(jaki by on nie był) przed sesja mogłaby zostać pozytywnie odebrana
co za różnica oni już zaczęli odzyskiwać zaufanie emitując sobie obligacje na 18% :)))) a raport będzie tradycyjnie jutro przed północą, żeby jeszcze bardziej poniżyć drobnych choć chyba lepiej żeby w ogóle go nie publikowali, bo zachowanie kursu mówi już wszystko co tam jest - syf kiła i mogiła
mk_garbi się zbulwersował, że EEX wyemitowało obligacje na 3mln,po 18%/r Ja uważam, że robią niesamowity interes, ponieważ jeśli kupią akcje po 7,50/a i sprzedadzą je po roku po 40,0 = zarobią na czysto: 3 mln:7,5 = 400 000; 400000x40= 16 mln ; 16 mln - 3,mln=13 mln zł
Wczoraj z banku wziąłem kredy z RRSO=17% i mam zamiar potrzymać akcje...uuu, albo dłużej Garbi radzę myśleć, nie reagować na sygnały świetlne swego guru jak pies Pawłowa. A będzie dobrze
PS zakupy podzieliłem na 3 transze. Jeną dzisiaj realizowałem. Ok.10% zostawiłem asekuracyjnie kasy wolnej, na durnotę Mafii oraz na kilka rat spłaty Nie widzę problemu
Nawiązując do swojej wypowiedzi z przed chwili, dodam, że jeśli EEX kupi za kasę z obligacji /oraz z pożyczek Zarządu - 620,000/ i kupią np.dzisiaj akcje po 7,5, [z pożyczek byłoby to 620000:7,5=82.666; w sumie ok.400.000 + 82.000=482.000 isprzedadzą po 2 latach po 120/a, będą mieli na czysto 482.000 x 120= 57.000.000 - zobowiązania, to byłoby, spokojnie licząc >50 000 000
Genialny pomysł
Budują 2 następne stacje takie jak w Astanie
I rozmyślanie garbiego i guru jego,są kupy kłaków warte. Ale to są prymitywy i widzą tylko na odległość długości, a ta jest wyjątkowo, widać, krótka
Dnia 2017-11-28 o godz. 16:19 ~ars napisał(a): > mk_garbi się zbulwersował, że EEX wyemitowało obligacje na 3mln,po 18%/r > Ja uważam, że robią niesamowity interes, ponieważ jeśli kupią akcje po 7,50/a i sprzedadzą je po roku po 40,0 = zarobią > na czysto: > 3 mln:7,5 = 400 000; 400000x40= 16 mln ; 16 mln - 3,mln=13 mln zł
słowo klucz - "jeśli" póki co leci jak kamień w studnie i na 40 zł nie ma żadnych szans ba, na 10 zł nie maszans ale żyj marzeniami a jeżeli rzeczywiście wziąłeś kredyt pod akcje trupa którego nie chce żaden fundusz, to ..... :)))
Zobaczysz - do bla bla - co będzie jutro, gdy s-ka poda zaskakująco wysokie zyski. Guru wasz chyba trochę to przeczuwa, przeczyścił się o 30K i się wycofał albo już nie ma akcyjek. Z widełek - nici
Gościu o jakim zysku piszesz? i to jeszcze dużym?!?! Jak strata będzie w okolicach 0,5mln to będzie dobrze. Jak będzie powyżej 1,5 mln to będą dolne widły. Zobaczymy jutro kto miał rację.
Re: 29 listopada WYNIKI za III kwartał. Najlepsze od kilku lat !!!!!. Autor: ~ars [188.146.146.*]2017-11-28 16:52 Zobaczysz - do bla bla - co będzie jutro, gdy s-ka poda zaskakująco wysokie zyski. Guru wasz chyba trochę to przeczuwa, przeczyścił się o 30K i się wycofał albo już nie ma akcyjek. Z widełek - nici Oj będzie wesoło !!!!!
No i jak tam. Dalej wesoło? Już wczoraj CI odpisałem, że będzie strata. I to nie taka mała. Oj będzie wesoło???? Nie sądzę.
Zbyszek sypnie a AEGON każde info zasypie ( pomijając fakt, że już nic wielkiego się raczej nie wydarzy do maja) Zostaje im info: 1. o uruchomieniu kolejnej linii - mieli to zrobić do listopada a teraz do końca roku :) 2. może jeszcze jakieś drobne zamówienia na 2018 ??? 3. w grudniu wstępne przychody - ale jak widać wyższe przychody wcale nie idą z ZYSKAMI !!! To tyle co zostaje na najbliższy miesiąc.
Zadłużenie na koniec września spadło - a jak wygląda na dzień dzisiejszy??? Chyba sporo wzrosło :))) BANKOMAT
1. Strata netto: -4 253 vs. zysk za 2016: 1014 2. Liczba akcji: 11 973 370 vs. 11 327 500 (w 2016) 3. Zysk/strata na akcję: -0,36 vs. 0,33 (w 2016) 4. Zapasy: 9 453 vs. 13 959 (w 2016) 5. Marża brutto: 26,75% vs. 39,87% (w 2016)
6. "...stan zakontraktowania wskazuje na to, że kolejny rok będzie dla spółki momentem przełomowym...", co może oznaczać jeszcze jeden (lub więcej) kwartałów z kiepskimi wynikami. Coco najwyżej jedynie znacząco zmniejszy się - 4,2 (i to powinno mieć miejsce w IV kw., w celu chęci generacji akceptowalnych zysków w roku 2018) . 7. W III kw. wzrósł udział produktów wysokomarżowych do 35 proc. Niemnie jednak nawet 41 mln x 0,35 daje ~ jedynie 14 mln zysku brutto (od którego trzeba sporo odjąć...) 8. Aegon wyszedł... tymczasowo/na stałe/nie wiadomo??? 9. Z jednej strony raport wygląda bardzo kiepsko, ale z drugiej chyba najgorsze mają za sobą, bo zakładając, że: zwiększą zamówienia na 2018 o około 50%, marża będzie przyzwoita, a od zysków zostaną odjęte koszta strat, kosztów pożyczek i 18% obligacji, to trochę w kasie powinno zostać na koniec 2018..., ale konkretne zyski będą raczej dopiero w 2019... Zobaczymy...