Ciekawe od kiedy zaczną kupować akcje. Co mi się rzuciło w oczy. Wreszcie Altus był na walnym i dokupił ponad 2 tysiące akcje w listopadzie. Co by mogło według mnie sugerować, że odbierają towar od innego TFI lub zgarniają z rynku. zobaczymy czy będą chcieli sprzedać gdy teraz pojawi się popyt.
Z rynku zbierać raczej nie będą, bo w mig doszliby do limitu 120 zł. Z drugiej strony ktoś od jakiegoś czasu zbijał pakietami kurs, więc może ta uchwała ma na celu wyzbieranie mu tego z prawej, aby kurs wrócił na właściwe poziomy.
Prezes w rozmowie parkietowej wspominał ze ten skup to jednak pod przejęcia i z uwagi na atrakcyjność kursu. Jesli zrobili by zakup z pakietowki to juz nikt ich akcji nie kupi nawet jakby zapowiedzieli nasdaq. Ciekaw jestem timingu. Interesujący człowiek nowy w RN czyżby kolejny Deal z jej przedstawicielem?
dlaczego? Przypuśćmy TFI Altus chce sprzedać, zamiast dołować kurs mogą rzucić teraz. Jeden pakiet po za rynkiem i gitara. Też tak uważam, że ta firma może być przejęta. :)
Nie żartuj. Te 100 200 akcji umówione? Widać jednak prezesowi ten kurs zupełnie odpowiada. Coraz więcej wywiadów udziela. Na razie promuje siebie na spółkę i jej kurs przyjdzie czas. Ja mam czas więc zobaczymy jak się to skończy
Oczywiśćie że tak. Pusty arkusz, nie ma zlecen w tej cenie, a tu nagle pyk jest. Skąd kupujący/sprzedający wiedział? Ta na kilka tysiecy teraz to samo. Ile dni spółka ma na podanie infa o zakupie akcji?