• 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~M7 [59.178.173.*]
    Po słabym 2016 w ciemno bym brał K2 z obecnymi wynikami. Apetyt niektórych graczy rośnie w miarę jedzenie, tym bardziej, że cały rynek rośnie i wysyła coraz wyraźniejsze sygnały kupna i przykłady osiągniętych sporych marż na wig20.

Dlatego niektórzy odeszli, a niektórzy nadal na K2 próbują szukać zysku po obniżonej cenie. Trudno się dziwić małym graczom.
    Bardziej się dziwię grubasom, że nie dostrzegają wzrostu zyskowności całej branży (i K2), dobrej corocznej dywidendy i potencjalnej premii ze sprzedaży biznesu (chociaż ja cały czas jestem na "nie"). K2 poprawiła wszystko co im wyrzucałem przez ostatnie kilka lat.
    Czynnikiem hamujący pozostaje niska płynność. Potrzeba albo wielkiego sukcesu (ale przecież ten z Atosem i Frontexem do tego bardzo się nadawał), albo rozdrobnienia akcji.

K2 wpadła w "pułapkę średniego dochodu". Mi to pasuje. Idą w dobrym kierunku.

• Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~kacper [37.249.157.*]
    Nie znamy jaką część kontrakcie z Atosem ma Fabrity . Biorąc pod uwagę wielkość firm to chyba raczej niewielką . Chociaż Fabrity prezentuje się jaj na razie dosyć dobrze . Ciekawe jak wpłynie na nie potężny wzrost płac dla programistów .
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~M7 [59.177.71.*]
    7,9% - dynamika wydatkow na reklame internetową
    https://marketingprzykawie.pl/espresso/starcom-rynek-reklamowy-rosnie-ponizej-oczekiwan/
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~kacper [37.249.142.*]
    Syndrom małych spółek powoli zaczyna dotykać K2I . Brak popytu a coraz więcej chętnych gotowych pozbyć się akcji za wszelką cenę .
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~Fred [5.60.123.*]
    No ale są też tacy co dokupują już pod kątem przyszłorocznej dywidendy, po 13,5 niezła stopa wychodzi.
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~yodyod [37.7.238.*]
    Dokładnie. Ja spokojnie co kilka dni trochę akcji dokupuję. To taka forma obligacji z możliwością zrealizowania ekstra zysku przy sprzedaży jakiegokolwiek segmentu.
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~kacper [95.41.53.*]
    Jakoś inni nie podzielają waszego optymizmu . Ale poniżej 12 zł wezmę ze 2000 sztuk .
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~Hosster [37.47.63.*]
    Myślisz że trafia się aż tak zdesperowani ???
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~kacper [95.41.53.*]
    Sądzę że są tacy , którzy marzą żeby sprzedać po 10 zł .
  • Re: 3Quuuuuuuuuuuuuuuu Autor: ~kacper [37.248.91.*]
    10 zł coraz bliżej .
[x]
FABRITY 1,87% 27,20 2025-09-19 17:00:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.