• Dla zasiedzonych Autor: rak7 [83.21.218.*]
    Zazwyczaj gram na walorach i tnę straty - ale też mam od tego odstępstwa - ale musi być warunek: spółka wg. mojej oceny musi mieć dobre fundamenty i perspektywy na wzrosty - a przy tarczyńskim tej wiary nie straciłem. Trochę to trwało zanim pokazali takie wyniki o których myślałem - teraz powinno być moim zdaniem z górki - a do wiosny i zbliżającej się dywidendy kurs powinien rosnąć.
  • Re: Dla zasiedzonych Autor: ~martin [193.19.165.*]
    Pytanie jakie będzie 4 kwartał.. jak dla mnie powinien być jeszcze lepszy. Uzasadnienie: uwzględniając to co spółka napisała o restrukturyzacji operacyjnej...defakto oznacza to, że spółka trwale powinna przynosić takie i podobne wyniki o ile nie przydarzy się coś nieprzewidzianego. Ponadto przychody spółki. rosną.. znaczy że sprzedaż rosnie, produkty Tarczyńskiego są w coraz większej ilości sklepów plus eksport. Co istotne od października zaczęła spadać cena żywca, co jest istotne dla spółki jeśli chodzi o koszty.. no i czwarty kwartał, które zawsze jest dla spółki najlepszy...
  • Re: Dla zasiedzonych Autor: ~Kabanos [82.139.185.*]
    Do tego co napisaliście mogę napisać, że przy zachowaniu obecnych obrotów, możliwy jest powrót na ciągłe. Spadek ceny akcji poniżej 10 pln wydaje się nieprawdopodny (po tak wyśmienitym raporcie). Jeśli tendencja zyskowności się utrzyma dywidenda powinna być wyższa niż za 2016.
  • Re: Dla zasiedzonych Autor: rak7 [83.21.218.*]
    Tak jak kolega wspomniał wolumen się zwiększył - mam też podejrzenia że ktoś z grubszych stoi za tymi obrotami - bo w arkuszu zleceń tych na kupno po tej cenie jako oczekujące nie widać.
  • Re: Dla zasiedzonych Autor: ~V-rek [46.112.202.*]
    Ciekawy jestem jak będzie zachowywał się kurs w najbliższych miesiącach. Znaki na niebie wskazują, że powinno być nieźle, ale z nauczony paroletnim doświadczeniem na tej spółce, wiem że potrafi się ona zablokować i nie ma siły, żeby to ruszyć.
  • Jakie to typowe Autor: ~V-rek [46.112.202.*]
    Jakie to typowe, zwalanie kursu na tej spółce... Nie zdziwię się, jak za chwilę znowu powrócimy do kursu 9.xx
  • Re: Jakie to typowe Autor: ~XoXO [37.47.62.*]
    Rynek sprzyja wszystkim z branzy przetworcow. Cena surowieca spada a finalny produkt niekoniecznie. IVkw bedzie jeszcze lepszych. I te Swieta.....
  • Re: Jakie to typowe Autor: rak7 [83.21.219.*]
    Wczoraj spory pakiet akcji zmienił właściciela - zobaczymy czy coś zacznie się dziać w najbliższym czasie?
[x]
TARCZYNSKI 2,08% 122,50 2026-06-02 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.