Taki chytry plan - pozastawiać wszystkie marki wyprowadzić kasę ogłosić upadłość! Marki z zastawu przejmą ci co mają je przejąć i będą zarobieni a jak zwykle z akcjami zostanie drobnica ?? Jest taka możliwość ? Pytanie do tych co się znają ? Z drugiej strony Chyba K. wierzy w spółkę, że pożycza kasę ?!
Gorzelnik, to raczej sposób na poprawienie wyników finansowych poprzez zmniejszenie kosztu obsługi długu, a poprzez poprawienie wyników doprowadzenie do wzrostu kursu akcji :)))
gratuluje Sfinksa i Ranka :) jak już tam zarobisz wróć na Mirosławę, tam masz 10% a tu 100% :)))
Kochana Pandorko - na Mirkę oczywiście zamierzam wrócić. Chciałbym kupić koło 2zł. Jak nie wyjdzie to trudno. Znasz mnie już troszkę - nie jestem zachłanny życzę Wszystkim żeby zarabiali jak najwięcej! Muszę odrobić stratę na bumechu i to mnie bardziej martwi. Pazerność jak zawsze była dla mnie złym doradcą!
Zysk Firmy moim zdaniem bierze się ze sprzedaży i to jest główny motor ! Taka Optymalizacja kosztów oczywiście zmienia troszkę ale bez znaczącego wzrostu sprzedaży to nic nie pomoże! Pozdrawiam
jak totalnie zarobiles na Sfinksie to szacun.....bo takie jazdy tam zawszę są, że dziękuję...kurs tam się zachowuje od kiedy pamiętam irracjonalnie do info z ich działań...lecisz z nimi od 3pln, czy niżej jednak :) bo łomot spuścili większości przez rok ze hej i kolejna inwestycja i kolejne koszty no nie wiem jak oni skończą, zarządzanie u nich kuleje, a na MIR dopiero się uczą na nowo
wiesz co Gorzelnik, ja bym nie zakładała określonego poziomu kursu akcji na zakup, raczej trzeba patrzeć na to co się dzieje jak na pewien proces
teraz jest czas oczekiwania na "cuda" jakie zapoda zarząd na prezentacji 13 grudnia, muszą coś mieć pozytywnego do pokazania i to coś nad czym pracują od dłuższego czasu, jeśli kurs pod to podjedzie to super :)
spaść może tylko jeśli wyniki za IV kwartał będą złe
ja jestem przygotowana na oba warianty, jak ładnie pójdzie na koniec roku to sprzedam, a jak spadnie to kupię, dla mnie dziś atrakcyjna cena to 2,50 -3,0 zł bo to są ceny zakupu akcji przez grubasów i na tych poziomach nie będzie dużej podaży akcji
a i jeszcze skrycie mam nadzieje, że po tej prezentacji 13 grudnia na GPW znajdzie się jakiś chętny inwestor instytucjonalny, jakieś OFE czy TFI, bo rozumiem, że takie prezentacje na GPW mają na celu przyciągnięcie do spółki inwestorów
Kamola to wiarygodny inwestor, a Tuorowie w perspektywie tego co obecnie dzieje się na Cormay będą rehabilitować swój wizerunek
a może jakiś zagraniczny inwestor branżowy :)))
kasa, know how, i wskakujemy na podium polskich spółek kosmetycznych :))) a w portfelu kolejne 100% :)))
tyle scenariuszy i tyle możliwości że jest na co czekać z marzeniami :)))
marzenia...fajne:) a póki co sprzedają sobie do lewej i testują ile wycisną, -5% na 10k sztuk hehe dobre, jak mojego stopusa złapią to dolne jak nic, ale czy tego chcą ? znowu być tak postrzegani nisko, wątpię i jako "ktoś" z zewnątrz nie byłbym zainteresowany takimi poziomami MIR, ale kto ich tam wie, rozgrywają jak chcą, ja z totalnego dna powstałem, więc co będzie do 13.12 i później to mi to tamto, kicha nadal, że nie widać ich na półkach - przynajmniej ja nie, a sporo różnorakich blaszanych sklepów odwiedzam
Pandorko, OFE , TFI nie wchodzą w bankruty ....Spółka jest na najlepszej drodze do upadłości , takiej plątaniny zarządu...gier wewnętrznych tutaj jeszcze nie widziałem. Zarząd nie radzi sobie ze spółką. Walki Pan K. vs Panowie T.
o przepraszam chłopaki, ja to wczoraj miałam kiepski nastrój, dziś mam bardzo pozytywne nastawienie :)))
MIRka nie ma jak zbankrutować na dziś, ma tyle kasy od Kamoli że mogą sobie spać na milionie :)))
scenariusz bankructwa i przejęcia zabezpieczeń nie wchodzi w grę, jeśli mam 30 lat i jestem milionerem to kradzież kolejnego miliona kosztem zszarganej opinii to najgłupszy pomysł jaki można sobie zafundować
znam kilku ludzi, którzy mają kasę, dla nich od kolejnego miliona ważniejsze jest własne ego, a na ego oprócz zarobionych pieniędzy składa się jeszcze kilka innych czynników, jednym z nich jest odniesienie sukcesu, a drugim poważanie społeczne
mogę się założyć że i Kamola i młody Tuora szybciej sprzedadzą duszę diabłu niż pozwolą na bankructwo przedsięwzięcia mającego stanowić potwierdzenie ich umiejętności menadżerskich i wyznaczać "och" i "ach" w relacjach międzyludzkich :)))
no dobrze, może z tym OFE w grudniu to trochę przesadziłam, ale w przyszłym roku jak w banku mamy na pokładzie jakiegoś wielkiego grubasa :))) po pierwszym kwartale zysk, a w drugim hieny chcące zarobić kasę na byłym bankrucie, który przepoczwarzył się w motyla :)))
"Historia uczy ze ludzie nie ucza się historii,kiedy jedni umierają przychodzą inni i popelniaja te same bledy" W Ch. Czas nie jest istotny,licza się doświadczenia i wiedza. Kurs Mirac ulega "depracjacji" w kierunku prawidłowej wartości.
Dnia 2017-11-22 o godz. 15:43 ~zeus napisał(a): > Pandorko , > > ale na jakiej podstawie 3,60 ?? :) Tak racjonalnie ...proszę :))) Wyniki będą beznadziejne za 4 q , zobaczysz... > > Jeśli chodzi o relacje Pana K. do Panów T. jest bardzo, bardzo napięta , a wiem co mówię :))))))
czemu 3,60 zł? bo po tyle chce sprzedać :)))))
wyniki za IV kwartał będą wiadome dopiero w styczniu lub lutym
a o relacje Pana K z Panami T nie ma co się martwić :) dogadali się w sprawie Nowakowskiej to i dogadają się w innych kwestiach, fakt że osobowościowo unikający rozgłosu Pan K i kontrowersyjni Panowie T to zapewne różne style zarządzania, no ale w końcu jest prezes, który dwa młode koguty w jednym kurniku musi zmieścić :))) może ma jakieś talenty negocjacyjne i godzi strony
Histori Pana K nie znam, ale po zachowaniu Tuorów w konflikcie z Płocicą wiadomo, że są to bardzo racjonalni ludzie, walczący do końca i potrafiący wykorzystać nawet najdrobniejszą okoliczność do realizacji własnych celów, choćby pomieszczenie na szczotki :))
a jaki cel mają Tuorowie? zarobić na Mirce i odzyskać dobre imię w branży i wrócić do większej gry
przypuszczam że cele Kamola ma podobne, a realizacja wspólnego celu jest w biznesie ważniejsza niż osobiste urazy
może kiedyś się pokłócą, ale jeszcze nie teraz :)))
Oni już się nieźle kłócą :))) Wyniki nie mogą być dobre skoro nie ma sprzedaży :))) Chyba ,że działalność Miraculum polega na czymś innym , niż sprzedaży kosmetyków :)))) 3,60 ..powiadasz ...hmmm...realne ,ale tylko ,jeśli zagrają spekulanci :)))) Wartość realna to ok 1,00 zł za akcje, na dzisiaj . Oczywiście ,oby było i 360,00 zł :))) czego sobie i Wam życzę ,ale bardzo słabo to widzę :)
wiesz, Zeus, masz za dużo negatywnych myśli, straty..., konflikty..., zostaw to i idź na spacer lub wpadaj do mnie, pali się kominek i zrobiłam pyszny żurek z ziemniakami :)))
jak powiedział mi jeden Don Corleone "tutaj za dużo poważnych ludzi zainwestowało pieniądze, aby mogli je stracić"
po co się przejmować i męczyć, niech dwóch młodych milionerów na nas pracuje :)))
Ty sobie idziesz na spacer, a oni ciężko pracują żebyś był bogaty :))) przyjemna wizja :)))
Żurek z jakiem, kiełbasą i ziemniaczkami .... a na kolacje mam śledzia wymoczonego w mleku z cebulką i zimnym kieliszkiem wódki :)))
Zeus nie wiem skąd wiesz, że się kłócą, ale jak na razie na zewnątrz konfliktu w akcjonariacie nie widać, nikt nie blokuje uchwał, nikt nie zgłasza sprzeciwów i nikt nie sypie akcjami, głosowania na walnym są chyba też jednorodne, czy się lubią czy nie lubią to w sumie ich prywatna sprawa, to trochę jak w pracy, nie trzeba się lubić ze wszystkimi, a może takie plotki rozsiewa Nowakowska?
a w sekrecie Ci powiem, że na konflikcie w akcjonariacie to najlepiej sie zarabia, jak jeden grubas chce wysiudać drugiego :)))
patrząc na to co się dzieje na wykresie wydaje mi się, że teraz nie oddają już drobni, tylko jakiś podprogowy grubas powoli wychodzi rzucając pakietami po 10k, może to jeszcze jakiś stary akcjonariusz, który nie wierzy w nową ekipę, a ma okazje wyjść bez strat ze spółki
Ja tez jestem z firmy jakiejś...wiem co mówię i piszę...najpierw sprzędami za 5 PLN, a później kupie za te zeusowe 1 PLNG. Nie zawiedzie mnie ! Zawsze Lubie te forumowe przepychanki: bankrut, perła, upadłość...a tam cud miód malina :)
Dokładnie - póki co takt o wyglada , w ogóle nie sprzedają już kosmetyków . 4q będzie beznadziejny ,z wielką stratą. Jedyne co im wychodzi to drukowanie akcji