• Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/ECHO-INVESTMENT

I komu to przeszkadzało, że było dobrze....
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Herman [94.254.224.*]
    Wartość księgowa na akcję 3,62 zł z 7,91 jeszcze w roku 2016. No to się porobiło raczej mało wesoło.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    50% wartiści po roku to szok jak na spółkę dywidendową, ale mnie jeszcze bardziej przeraża Zadłużenie finansowe netto / EBITDA: wzrost o 655.71% r/r !!! Zostało mi trochę papiera i czekam na jakieś info o D. Pewnie nie tlko ja czekam na wzrost przed D żeby opchnąć. No nie wesoło.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~axaa [87.207.157.*]
    Dnia 2017-11-20 o godz. 15:38 ~Echista napisał(a):
    > 50% wartiści po roku to szok jak na spółkę dywidendową, ale mnie jeszcze bardziej przeraża Zadłużenie finansowe netto / EBITDA: wzrost o 655.71% r/r !!! Zostało mi trochę papiera i czekam na jakieś info o D. Pewnie nie tlko ja czekam na wzrost przed D żeby opchnąć. No nie wesoło.

Dnia 2017-11-20 o godz. 15:38 ~Echista napisał(a):
    > 50% wartiści po roku to szok jak na spółkę dywidendową, ale mnie jeszcze bardziej przeraża Zadłużenie finansowe netto / EBITDA: wzrost o 655.71% r/r !!! Zostało mi trochę papiera i czekam na jakieś info o D. Pewnie nie tlko ja czekam na wzrost przed D żeby opchnąć. No nie wesoło.

A pisał Voodz by ze spółki raczej ewakuować się!
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Kiss [188.146.38.*]
    Ciekawe jak to policzyli jak nie ma jeszcze raportu za 3q
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~mn1ch [78.11.8.*]
    Jest taka *
    * Wartości obliczane są na podstawie 4 ostatnich raportów kwartalnych
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Spolka, az prosi sie o przejecie lub ogloszenie upadlosci.
    Pocieszam się, że nie jest aż tak strasznie i mają duże budowy do oddania, ale kiedy?
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~echo [178.37.189.*]
    Echista, zdecyduj się, bo albo nie jest wesoło, albo nie jest źle :-).
    A co to za dziwne polecenie? Nie jest wesoło, ale nie musi być źle. Może czegoś nie wiemy, bo kurs spadł, ale nie do wartość księgowej i od pewnego czasu stoi. No, a wg szanownego to jest dobrze czy źle?
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~echo [178.37.189.*]
    Wg mnie jest źle, ale będzie dobrze ...
    Żyjmy więc tą nadzieją. Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: pytek21 [78.10.162.*]
    Eh, ja tu wchodze tak z sentymentu. Straciłem na tej spólce, główny akcjonariusz postanowił pobawić sie na niekożyść małych, to było bardzo nieładne i nie ufam mu więcej. Voodz miał niestety rację ale ja za późno się ewakuowałem.
    Ludzie, współczuję wam bo tu przyszłośc więcej niż niepewna.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    dużo zależy od raportu w przyszłym tyg,
    w przyszłym roku nie kończy się zbyt dużo projektów, np mieszkaniówka, więc pomijając z galerii libero może nie być kolorowo.. też część może mieć przesunięcie sprzedaży (np  Sagittarius, O3, symetris)
    więc albo trzeba będzie zacisnąć d... i przeczekać, albo wykorzystać ewentualną podbitkę,
    w tym momencie wejście wydaje mi się ryzykowne - po raporcie może zarówno być gorzej jak i lepiej względem bieżącego kursu, a w ciemno nie ma co ryzykować..

Dnia 2017-11-23 o godz. 08:18 ~voodz napisał(a):
    > dużo zależy od raportu w przyszłym tyg,
    > w przyszłym roku nie kończy się zbyt dużo projektów, np mieszkaniówka, więc pomijając z galerii libero może nie być kolorowo.. też część może mieć przesunięcie sprzedaży (np  Sagittarius, O3, symetris)
    > więc albo trzeba będzie zacisnąć d... i przeczekać, albo wykorzystać ewentualną podbitkę,
    > w tym momencie wejście wydaje mi się ryzykowne - po raporcie może zarówno być gorzej jak i lepiej względem bieżącego kursu, a w ciemno nie ma co ryzykować..
    >

No cóż, teraz dylemat czy może być lepiej czy gorzej zniknął. Choć i przed wynikami głoszone "sukcesy" w sprzedaży mieszkań i smutne dane finansowe nie wróżyły dywidendowo-dochodowego szału. Wniosek? Schodzimy poniżej 4,00 . Tym co się udało opchnąć na chwilowym wzroście entuzjazmu napędzanego nadzieją dobrego raportu gratuluję refleksu.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-11-28 o godz. 10:07 ~Echista napisał(a):
    > Dnia 2017-11-23 o godz. 08:18 ~voodz napisał(a):
    > > dużo zależy od raportu w przyszłym tyg,
    > > w przyszłym roku nie kończy się zbyt dużo projektów, np mieszkaniówka, więc pomijając z galerii libero może nie być kolorowo.. też część może mieć przesunięcie sprzedaży (np  Sagittarius, O3, symetris)
    > > więc albo trzeba będzie zacisnąć d... i przeczekać, albo wykorzystać ewentualną podbitkę,
    > > w tym momencie wejście wydaje mi się ryzykowne - po raporcie może zarówno być gorzej jak i lepiej względem bieżącego kursu, a w ciemno nie ma co ryzykować..
    > >
    >
    > No cóż, teraz dylemat czy może być lepiej czy gorzej zniknął. Choć i przed wynikami głoszone "sukcesy" w sprzedaży mieszkań i smutne dane finansowe nie wróżyły dywidendowo-dochodowego szału. Wniosek? Schodzimy poniżej 4,00 . Tym co się udało opchnąć na chwilowym wzroście entuzjazmu napędzanego nadzieją dobrego raportu gratuluję refleksu.

wydaje mi się, że kurs się trzyma dzięki nadziei na 50 gr dywidendy za 2017, ale po niej może nie być wesoło nikomu bo 2018 raczej nie będzie ciekawy - po podbitce dywidendowej, a to trochę będzie za wcześnie żeby nabywać papier pod możliwe dobre wyniki za 2019-2020

• Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Echists [89.69.190.*]
    I tak to właśnie wygląda. Po ewenualnej dywidendzie odpis i spadek, a potem długi marsz do lat 2019/20 i kurs w okolicy wartości księgowej akcji - jeśli się uda, a Lissala nie sprzeda kolejnego pakietu akcji......brrrrr
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Herman [94.254.226.*]
    Wzrost pod nadzieję na informację o dywidendzie, albo chociaż świątecznej zaliczce powoli mija i spadek do wartości księgowej wydaje się nieunikniony. Waham się czy sprzedać resztę czekając na niższy kurs żeby ewentualnie później odkupić, czy trzymać do 2019, bo zdaje się, że wtedy dopiero warto będzie mieć te akcje z powodu dywidendy. A może sprzedać papier i dać sobie spokój z echem, bo już przebrzmiało? Jak myślicie?
    Wymienione warianty wydają się równie dobre. Każdy wybiera sam i tylko na swój nos. Ja na przykład właśnie kończę wyprzedaż, a co potem to się zobaczy. Pozdrawiam.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Dante [178.43.200.*]
    A jakie są prognozy odnośnie dywidendy?
    50 gr w przyszłym roku jest raczej pewnie, jak to jednak będzie wyglądać w przyszłych latach?

• Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~echo [213.108.80.*]
    Dnia 2017-12-02 o godz. 21:21 ~Dante napisał(a):
    > A jakie są prognozy odnośnie dywidendy?
    > 50 gr w przyszłym roku jest raczej pewnie, jak to jednak będzie wyglądać w przyszłych latach?
    >

Tego nie wie nikt.

Można chyba liczyć na 50 gr (-19%) w przyszłym roku, ale raczej potrzebne będą kolejne obligacje. Spadek kursu po tym oczywisty. Uważam, że aż do końca 2018 kurs będzie się lokował w okolicy wartości księgowej.
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Ludzie nie panikujcie ,spółka dywidendowa 0,50 zł pewne ,patrząc na rynek i wezwania np: Robyg bezpieczna średnia z ostatnich 6 miesięcy zdaje się 5,23 + ewentualna premia /na szczęście MS nie jest już głównym udziałowcem/.
    Wyniki w mieszkaniówce - super , a to że spółka sprzedaje obligacje to potwierdza wartość spółki - chyba że to frajerzy kupują .
  • Re: Załaczam link - wszystko na ten temat.... Autor: ~Yanek [94.254.231.*]
    Czyli nie panikować, bo choć kasy brakuje to są obligacje, a im więcej długów tym większa wiarygodność? Zdrowia życzę. Szczerze.
[x]
ECHO -0,34% 5,90 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.