• WYNIKI Autor: marioxx [91.246.66.*]
    Może dziś ROBYG będzie liderem w górę dla mizernego WIG-u40 , wyniki powinny dać choć trochę paliwa do wzrostów bo przecież są niezłe.
  • Re: WYNIKI Autor: ~Maxwell [62.87.254.*]
    Może jednak nie... Zobacz co się dzieje
  • Re: WYNIKI Autor: ~mateusz [212.87.248.*]
    Piękny wynik. Dziwne, że nie przekłada się na notowania. Ja dokupuję pod dywidendę.
    Fundy bawią się w najlepsze, niestety kosztem drobnych inwestorów. Przewalają papier na niskich poziomach i wysokich obrotach aż miło. Pozostaje mieć nadzieję, że im również będzie zależało na podniesieniu kursu i że mimo wszystko dzisiejsza sesja będzie na duuuży plus. Dywidendę odbierzesz, nie ma sprawy, jednak jeśli wcześniej nie s...doli się sytuacja na rynkach bazowych (USA, Azja i EU)
  • Re: WYNIKI Autor: ~mateusz [212.87.248.*]
    Myślę, że przez najbliższy rok będzie ok. Wszystko jest wyważone. Apropos fundów: one muszą trochę sprzedac bo wcześniej muszą zakończyc suwakowanie dla tych, którzy odchodzą na wcześniejsze emerytury ala PiS czyli 60 i 65 lat, a jest ich kilkaset tysięcy. Później będzie to wyglądało optymistyczniej. Rozwój gospodarczy wygląda dobrze, PKB w górę, PKB Niemiec także, a to ważny gracz w strefie euro. Tak więc: tak trzymac.
  • Re: WYNIKI Autor: ~PonadRynkiem [91.227.212.*]
    Długoterminowo nie utrzymają tego kursu w ryzach :). Już z rana mieli problem jak miś wskakiwał. Pewnie trochę akcji im wypłynęło. W nieskończoność tego ciągnąć nie będą ;)
    Obyście się nie mylili... Fajnie byłoby zobaczyć 3,5x na tym indeksie. Ciekaw jestem co musiałoby się wydarzyć, abyśmy ruszyli zdecydowanie na północ?
    Te zbijanie ma też swoje plusy ;). Ile rynek ostatnio spadł, że zapytam? :)
    Cytując klasyka: "oby plusy nie przysłoniły nam minusów"
  • Re: WYNIKI Autor: ~Nowy [37.47.10.*]
    A kurs lezy.
  • Re: WYNIKI Autor: ~PonadRynkiem [93.179.212.*]
    I jeszcze pewnie poleży :)
    Ciekawe jak długo?
    Ja strzelam w styczeń / luty. Choć widać już powoli, że wykres dostaje palpitacji. Może wskoczymy na wyższy poziom za niedługo i tam dalej będzie kontynuowane leżenie. No i obroty wracają, co na tej spółce powinno raczej dobrze wróżyć.
  • Re: WYNIKI Autor: ~Maxwell [89.64.18.*]
    Mam podobne zdanie. Powoli, ale do góry. A w międzyczasie trochę w bok i tak się przebujamy do stycznia/lutego. Pozniej będzie raport za naprawdę dobry 2017 rok i szansa na kolejne wzrosty, a następnie info o dywidendzie, na które czeka wielu małych i dużych inwestorów. Ta z kolei nie powinna być niższa, niż tegoroczna, co z pewnością wpłynie na dalsze wzrosty. Pozostaje zarem być cierpliwym i byle do wiosny
  • Re: WYNIKI Autor: ~jacek [188.121.13.*]
    Wszystko jest kwestią perspektywy. Wystarczy oddalić się na wykres 3-5 lat i spółka jest w permanentym trendzie wzrostowym. Malo takich widoków na GPW.
[x]
ROBYG 0,00% 3,68 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.