Fundy bawią się w najlepsze, niestety kosztem drobnych inwestorów. Przewalają papier na niskich poziomach i wysokich obrotach aż miło. Pozostaje mieć nadzieję, że im również będzie zależało na podniesieniu kursu i że mimo wszystko dzisiejsza sesja będzie na duuuży plus. Dywidendę odbierzesz, nie ma sprawy, jednak jeśli wcześniej nie s...doli się sytuacja na rynkach bazowych (USA, Azja i EU)
Myślę, że przez najbliższy rok będzie ok. Wszystko jest wyważone. Apropos fundów: one muszą trochę sprzedac bo wcześniej muszą zakończyc suwakowanie dla tych, którzy odchodzą na wcześniejsze emerytury ala PiS czyli 60 i 65 lat, a jest ich kilkaset tysięcy. Później będzie to wyglądało optymistyczniej. Rozwój gospodarczy wygląda dobrze, PKB w górę, PKB Niemiec także, a to ważny gracz w strefie euro. Tak więc: tak trzymac.
Długoterminowo nie utrzymają tego kursu w ryzach :). Już z rana mieli problem jak miś wskakiwał. Pewnie trochę akcji im wypłynęło. W nieskończoność tego ciągnąć nie będą ;)
Ja strzelam w styczeń / luty. Choć widać już powoli, że wykres dostaje palpitacji. Może wskoczymy na wyższy poziom za niedługo i tam dalej będzie kontynuowane leżenie. No i obroty wracają, co na tej spółce powinno raczej dobrze wróżyć.
Mam podobne zdanie. Powoli, ale do góry. A w międzyczasie trochę w bok i tak się przebujamy do stycznia/lutego. Pozniej będzie raport za naprawdę dobry 2017 rok i szansa na kolejne wzrosty, a następnie info o dywidendzie, na które czeka wielu małych i dużych inwestorów. Ta z kolei nie powinna być niższa, niż tegoroczna, co z pewnością wpłynie na dalsze wzrosty. Pozostaje zarem być cierpliwym i byle do wiosny
Wszystko jest kwestią perspektywy. Wystarczy oddalić się na wykres 3-5 lat i spółka jest w permanentym trendzie wzrostowym. Malo takich widoków na GPW.