• Warto wytrzymać presje ! Autor: ~mc [178.235.43.*]
    Z mojego doświadczenia, nie ma co się spieszyć z odpowiedzią na wezwanie. To już historia, ale kiedyś Wedel wezwał do sprzedaży akcji po 120 zł.Potem przemianował sie na spólke z o.o. a taka spółka nie mogła ogłosić przymusowego wezwania,Wraz z kilkoma osobami, po wszystkich terminach, uparliśmy się przy cenie 1000 zł.Początkowo ,już Pepsico,nie chciało z nami rozmawiać,Chodzilismy na wszystkie Walne,zabieraliśmy głos,bralismy czekolady( bo to nasze),aż zmiękli i wypłacili nam po 1000 zł za akcje.Potem dowiedzielismy się, że po nas jeszcze było kilku ostatnich akcjonariuszy którzy wzieli jeszcze więcej za akcje.To takie wspominki .KU PRZESTRODZE!
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Jaremi [31.0.81.*]
    Oj warto 4,78 to smieszna cena
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~ToMike [95.40.241.*]
    Raport na prawdę super. Wiedziałem że będzie dobrze ale zakładałem zysk za IIIq na poziomie ~100 mln. Anale zakładali 83 mln. Okazało sie że sam zysk za III q to około 121 mln. (ponad 40% powyżej konsensusu) W IV q tez powinno byc lepiej q/q. Byłby to 4 pod rząd lepszy kwartał. Nie uwzględniam oczywiście odpisów z wiadomych względów ;). Oj MS ma zgryzotę
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Jaremi [31.0.87.*]
    MS niema wyjscia tylko podniesc cenę
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Ted [95.40.241.*]
    Koledzy mam pytanie bo widzę że się orientujecie. Jestem zdecydowany zostać w Synthosie nawet po wyjściu z GPW. Jak będzie z raportem finansowymi. Będą mi przysłanie jako akcjonariuszom czy informacje będę mógł uzyskać tylko na walnym?. Walne odbywają się w Oświęcimiu czy w Kielcach?
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Egon [193.43.231.*]
    w styropianie woow.
    A co niektórzy pisali, że to deficytowy interes.
    Perspektywa bardzo dobra na przyszłość.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~mc [178.235.43.*]
    W tym przypadku,Synthosa,nasze szanse są jedynie poprzez przetrzymanie akcji i nie odpowiadanie na wezwanie.Wzywający jeśli dalej chce skopic wszystkie akcje to musi podnieść cene. Jesli przekroczy 90 % to wtedy musi ogłosić wezwanie przymusowe ale już po wyższej cenie.Tak więc niczym nie ryzykujemy wstrzymując sie z odpowiedzią.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Alex [212.109.130.*]
    Granica przyzwoitości to co najmniej 20% premia w stosunku do zaproponowanej ceny, minimalnej jaką można było zaproponować. Spółka, która odłożyła sobie 600 mln zł w ciągu trzech kwartałów jest warta dużo, dużo więcej.
    małe obroty ,tak trzymać!
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Jawspolwlawscicielka [83.26.243.*]
    Każdy chciałby skupić akcje firmy za niską cenę wtedy , kiedy zostało w niej tyle zainwestowane i zaczyna wreszcie przynosić te wielkie obiecane przez 10 lat zyski (i dywidendy). Kiedy wartość akcji musi wreszcie wzrosnąć. Może Galleon sobie wzywać, ale kto mądry nie odda SWOICH akcji . Tu ludzie piszą jakby z góry uważali że konkretna osoba posiadająca większość w spółkach miała prawo do przejęcia całej firmy. Na razie jednak 1/3 należy do innych osób. Posłuchajcie Alberta Rokickiego...
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~zarządzający [79.184.169.*]
    Szanowna Pani, czy na pewno ma Pani na myśli Synthos (SNS)? Spółka dywidendę wypłaca od 2011 i łącznie procentowo jej wartość sięgnęła 50% obecnej ceny akcji (~2,3 zł). Bywało, że wypłacano więcej niż zarobiono... Zarząd już w marcu 2016 r. był przeciw dywidendzie, ale Sołowow postawił na swoim i wypłacili. 
    Tak więc po pierwsze primo dywidenda była, i raczej nie ma co liczyć że ten stan się utrzyma.
    Po drugie primo wydatki inwestycyjne to raczej przez spółką a nie za nią... prezes Warmuz w ostatnim czasie powiedział, że tylko w ciągu 2 lat wydadzą 3 mld zł na inwestycje odtworzeniowe (w skrócie takie, które zapewnić mają nie poprawę wyników, ale zapobiec ich spadkowi).

Mam inne wnioski. Nota bene zaprojektowałam większość nowoczesnych instalacji Synthosa , zanim zatrudniliscie w zakładzie "młodych zdolnych" w inwestycjach. Jestem jedynym takim fachowcem w Polsce i prowadziłam nie takie projekty jak u was dla inwestorów zagranicznych. Mam dużo do powiedzenia. Możemy wymienić poglądy.
    A tak na marginesie, lubię tego pana Warmuza, dobrze zarządza, jak widać, a przynajmniej tak mówi - znów przez 3 lata zamiast podatków będą inwestycje i za trzy lata spółka będzie prawdziwą perłą :) warto trzymać akcje . Ale jak widać z wykresów wynajęte "pieski " same skupują i sprzedają sobie akcje w trybie jakiegoś oscylatora... ha, ha, ha ... Dobry pan M.S. ....hm
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Roni [188.146.38.*]
    Mądrze Pani pisze. Obroty sięgnęły dna a więc czas na podwyższenie oferty Panie Michale. Proponuje na pierwszy rzut 5,20zł aby ci którzy kupowali przed ostatnim odcięciem dywidendy (w tym fundusze) nie byli stratni.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~normal [89.64.6.*]
    Kolego Zarzadzajacy, moim zdaniem to, że MS wypłacał dywidendę akcjonariuszom to świetnie, ale wypłacał ją również i sobie. I chwała mu za to, ale teraz jest teraz i nic nie zmieni faktu, że SNS jest wart dużo więcej, a już w perspektywie paru lat to może być firma ze świecznika światowych firm z grupy tzw. Specialty Chemicals warta kila razy więcej. MS doskonale o tym wie i w mojej opinii niestety nie chce się dzielić kasą. Kto się orientuje w chemii oraz w inżynierii chemicznej to wie. Ja brałem udział w ustalaniu syntez i niektórych receptur. Wiem jak to działa na rynkach światowych. SNS rośnie w siłę, a nie dołuje jak to próbują nam wmówić różne przekupne anale i inne dewianty.

• Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Luzik [31.0.39.*]
    Wygląda, że wyniki Synthosa będą na poziomie roku 2011, więc roku jednego z lepszych dla tej spółki. Nie ma co panikować akcje tej spółki są warte przynajmniej złotówkę więcej
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: kab77 [46.170.114.*]
    Ktoś z Państwa może odpowiedzieć jaki może być scenariusz jeśli nie odpowiemy na żadne wezwanie i zostaniemy z akcjami po wycofaniu jej z gpw? Mogą nas zmusić do sprzedaży akcji?
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~rvrv [91.208.72.*]
    mogą zmusić w wykupie przymusowym. To najczęstszy scenariusz czyli po cenie z wezwania (ewentualnie podniesionej jeśli będzie podniesienie do 17 grudnia) Jeśli co mało prawdopodobne zostawił by ludziom akcje po wycofaniu firmy z GPW to wtedy po dematerializacji dostajesz je w formie papierowej i jesteś właścicielem części firmy z prawem do zysków. Że to jednak zostawi to marne szanse bo wie ile to może być warte za jakiś czas...
    Kupić papier w przyszłości może MS ale i banki i inne podmioty tym zainteresowane
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: kab77 [46.170.114.*]
    czyli nie ma opcji że jest wykup przymusowy a komuś poza wzywającym mogą zostać akcje?
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    Mogą zdążyć z przymusowym wykupem w 2017?
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~rtr [91.208.72.*]
    jak wykup przymusowy to wszystkie bez wyjątku z automatu.
    datę to już nie my ustalamy.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    To wiem.Pytam ,czy realnie jest możliwe,żeby przymusowy wykup,jesli do takiego dojdzie może odbyć się jeszcze w 2017.Proszę o odpowiedź zorientowanych.To istotna informacja.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~pretmack [94.240.33.*]
    musi zwołać Walne.
    Nie da rady w tym roku proceduralnie.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~Anastazja [5.184.238.*]
    Dziękuję.
    Przypominam o swoich przygodach z akcjami Wedel
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~set [31.0.36.*]
    sns to inna bajka.
  • Re: Warto wytrzymać presje ! Autor: ~TED [46.76.33.*]
    Co nie znaczy żeby frajerzyć po tej cenie wezwania. W dodatku Synthos prawdopodobnie ma duzo lepsze perspektywy niż Wedel w tamtych czasach ;)
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.