Jest i raport. Zysk netto gorszy niż rok temu, co zrozumiałe w sytuacji gdy nie było zadnych wpłat z tytułu kamieni milowych. Podstawowa działalnośc za to lepiej niż rok temu, minimalnie, ale jest poprawa na sprzedaży produktów. O około 10%. Spadek kosztów co cieszy co sprawiła, że zysk na sprzedazy jest duzo lepszy. Oby tak dalej.
Dziękuję o wielki guru inwestycji, znawco giełd i mistrzu analiz od Goldmana. Dzieki tobie zaoszczędze tyle pieniedzy. Tacy ludzie to skarb. tylko jest problem, Twoja analiza finansowa uzasadniająca taką wycenę coś mi się nie chce załadować. Weź wstaw raz jeszcze, bo to zapewne tylko problem techniczny :)
Problem jest taki, że się nie doczekam, bo melon ma miliony a obiecał kupować jak spadnie tak na 28 czy 29. No chyba ze kłamał. :( A Tobie polecam specjalistę, który nie rozróżnia pisania o spółce, a o kursie akcji, co nie jest równoznaczne, szczególnie teraz.
mój DM podobno puszczał rekinom prognozę że Celon ma ok 6 mln zysku netto zrobić
a pod prognozą był komentarz analityka że jakie by nie były wyniki, to nie oczekuje żadnej reakcji rynku, bo nie pod wyniki kwartalne są tutaj inwestorzy
Dokładnie tak. Kazdy rozsądny wie, że obecnie raz bedzie lepiej, raz gorzej, ale tutaj gra się toczy o coś całkowicie innego. I tyle. Natomiast wyniki mogą mieć znaczenie dla płotek, co to za kilka tysiaków grają na krótko.
No i znowu będzie powolne obsuwanie się kursu.Przynajmniej pogoda nie zaskakuje za oknem.Nasz złotousty Prezes sypnie frazesami nie dopowiadając,że to co mówi i myśli to dopiero spełni może się za kilka lat.Obecnie pozostaje tzw chleb czyli rozwój organiczny ble ble ble.....piwko proszę !
no tak bedzie paplal jak to jest dobrze, zadnych minusów, zadnych zastrzezen, wszystko co maja to cacy i najwyzsza jakosc, a inni na swiecie tego nie maja, ale firmy sie do nich nie pchaja i prezes musi papalc wkolo o samo
Raport jest OK imho. Po odjeciu zdarzen jednorazowych poziom z ubiegłego raku zachowany (z lekkim plusem).
Zwróćcie jednak uwage, że ostatnio kurs przestal reagowac nawet na pozytywne komunikaty ze spółki. Informacje o rejestracji a Portugalii, potem o grantach a kurs ani drgnie a wrecz sie osuwa.
Jutro z rana bedzie sadze okazja do kupna dla tych co jeszcze nie sa zatankowani „pod korek”.
ciekawy jest ten spadek wydatków na wynagrodzenia - w gospodarce wynagrodzenia rosną, w Celonie maleją. Może pozbyli się kilku zbędnych topowych specjalistów z R&D
to w takim razie po co tu jesteś? Nie chcesz na kólkach grać, nie chcesz czekać, nie chcesz mieć akcji, ale codizennie piszesz o firmie? Mania, choroba, czy kłamstwa? :)
zakłamany bo co -że nie jestem Twoim klakierem? Chłopie jak żeś brał ślub z CLN to Twoja brocha wielu takich żeniacy siedzi też od 30 zł na MCI i wciąż snują sny o potędze, analizy i zawsze mają jakieś wytłumaczenie. Oczywiście będę kibicował prezesowi żeby spełniły się jego marzenia ale póki co jego biznes nie zarabia aż tyle żeby aktualna wycena była dobrym momentem do zainwestowania pod te przyszłe wzrosty które z bardzo dużym prawdopodobieństwem raczej nie nadejdą szybko. Jak inwestujesz miliony to możesz tu siedzieć i czekać latami, dekadami. Ja niestety mam tylko kilkanaście kzł i założyłem sobie że chcę uzyskiwać określoną efektywność z zainwestowanego kapitału. A spółek które to umożliwiają na giełdzie jest w trzy d...y. Bez odbioru