• Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~maniek_007 [83.28.63.*]
    Dziś mają być wyniki za 3 kwartał. Będzie ciekawie... zgodnie z przytaczanym tu Poradnikiem Wzywającego powinno być faaatalnie, nieprawdaż koledzy? :)
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~as [83.3.37.*]
    no muszą być fatalne skoro jest skup poniżę wartośći
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~chemiczny_alik [37.47.40.*]
    Wyniki mogą być dobre - w ostatnim czasie ceny butadienu (taki rozpuszczalnik do produkcji kauczuku) były wysokie. M.in. amerykanie mieli problemy z dostawami z powodu huraganów w zatoce meksykańskiej. Sęk w tym że wszystko wraca do normy, co już nie sprzyja Syntkowi. 
    Druga noga Syntka to polistyreny - polecam poczytanie trochę o tym. Komisja Europejska zagina powoli parola na wszelkie plastiki (produkowany przez Syntek EPS też pod to podpada) i chce większego recyklingu tego badziewia. A jak więcej będzie musiało krążyć w obiegu, to popyt spadnie i Syntek mniej sprzeda. To oczywiście kwestia nie już, ale bliskiej przyszłości.

Dlatego moim zdaniem MS gra odważnie robiąc wezwanie teraz. Wystarczyłoby trochę poczekać a całość wyglądałaby dużo mniej optymistycznie dla Syntka, czy lepiej dla wzywającego. Tu akurat - co rzadko się zdarza - analitycy w rekomendacjach dobrze prognozują, że spółka nie ma podstaw do dalszego wzrostu...
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~Gość [94.254.145.*]
    A co ma do tego wysoka cena butadienu ,Synthos nie jest producentem tylko nabywca .butadien to składnik kauczuku surowiec wiec wyzsza cena mniejszy zysk
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~chemiczny_alik [37.47.40.*]
    A Orlen nie wydobywa ropy tylko kupuje, ale o dziwo firma woli jak jej cena jest 140 USD niż 40 USD. Magia biznesu i piękno marż :)
    A tak serio to polecam dość świeżą analizę rynku chemicznego:
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/20170922/Synthos-azoty-czy-warto
    w szczególności część zatytułowaną "Synthos skorzystał na rosnącej cenie kauczuku i butadienu"
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~Pan_Wójt [212.109.130.*]
    Ale, ale, a ja wystawiłem zlecenie kupna po 4,77 i nie chcą mi sprzedać.
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~synthos [109.207.102.*]
    jak dla mnie masz mało wiedzy ;) ciekawe z czego czerpiesz ;) chyba nie u źródła
    pracuje w Oświęcimiu w Synthosie,
    jedziemy na 3 zmiany i jestesmy w tyle z produkcja ;) jak na analize twoja to chyba wyssana z palca pod sprzedaż ;)

jest tak że o urlop nie łatwo , nie dadzą urlopu jak zamówień jest tyle że się nie wyrabiają
    ja np w tym roku nie dostałem urlopu został on przesunięty na swięta i styczeń.

• Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~zofia [31.11.129.*]
    też jestem z O i widzę ile tirów wyjeżdża ,sprzedaż idzie jak nigdy..Słyszałam  ż MS chce sprzedać STS Chińczykom, czy to prawda??
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: bobby_axelrode [83.15.158.*]
    Dnia 2017-11-15 o godz. 17:34 ~zofia napisał(a):
    > też jestem z O i widzę ile tirów wyjeżdża ,sprzedaż idzie jak nigdy..Słyszałam  ż MS chce sprzedać STS Chińczykom, czy to prawda??

a "ja widzę martwych ludzi" ;-)
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~Gość [89.25.219.*]
    Gdzie ta produkcja chyba nie na ssbr
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~synthos [109.207.102.*]
    tak jak pisałem roboty jest tyle że wolnego nie dadzą , proszę sobie zerknać jakie zyski są macie juz PDF od 1 do 9 , nie zależnie jakie odpisy zrobi to i tak będzie zysk.

• Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~synthos_psycho_fan [79.184.142.*]
    pełna zgoda. można jeszcze dodać że po tym jak się okazało że trzeba odpis zrobić na Ineosie atmosfera trochę siadła i handlowcy byli niemal batem poganiani i orali z zacisniętymi pośladkami. Stąd wyniki. Z tym że na dłuższą metę to jest nie do powtórzenia. Syntek jechał na sterydach, ale ja nie widzę nowych paczek z dopalaczami
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    Bo,żeby widzieć trzeba wiedzieć gdzie patrzeć.Jaki z Ciebie fan SYNTHOS-u....Pracujecie na tym forum na 3 zmiany....jak zombiaki
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~BICO [185.69.0.*]
    Aż się zastanawiam nad jeszcze jednym scenariuszem. To byłby majstersztyk MS. MS dobrze wie że za 4,78 nie skupi powyżej 90% akcji...ale gdyby zrobił wezwanie po 4,78 na 15% akcji to NIKT BY MU NIE ODPOWIEDZIAŁ !!!. A tak pod płaszczem wyjścia z giełdy zawsze znajdzie wystraszonych i zniechęcone i być może brakiem za 2017 dywidendy fundy. Kolejne wezwanie zrobi już nie MS....lecz Chińczycy. Dzięki temu sam MS sprzeda sobie pakiet 75-80% (zależy ile skupi) ze znaczną przebitką. Wątek Chińczyków pojawił się już na kilku portalach...jeszcze jak by napisali ile są oni skłonni zapłacić hehe
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~andre [46.76.129.*]
    ja się pytam o co chodzi jesli wezwanie do skupu jest po 4-78 a cena jest niższa to czemu nikt nie bierze przecież to czysty zysk oczywiście. Przy bardzo dużym zakupie
  • Re: Wyniki 3Q a wezwanie Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Może Grupa Azoty razem z jakąś agencją państwową powinna ogłosić kontrwezwanie żeby stworzyć Wielki Polski Koncern Chemiczny i po cenie np: 4,82 Pan MS mógłby sprzedać swój pakiet przecież to godziwa cena skoro ciągle odpisy i jak piszą niektórzy na tym forum nieuchronny spadek wartości firmy.
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.