Na miedź to dzisiaj nie ma co patrzeć... ogólnie dzisiaj surowcowe z wigu20 dostają wpierdziel. No cóż przypadek to nie jest i grubo jadą, nieźle ludzi wystraszyli. Ja osobiście kupuje longi wg jakiejś tam taktyki lepszej lub gorszej... najwyżej stopy mnie wyręczą z podejmowania decyzji. Luz..
Taniej dzisiaj już nie bedzie ... na zero moze nie wyjdziemy ale 115,50 ... Szychy wywalą pakiet i poleci... a chyba wiemy jak szybko KGHM się odbija po kontrolowanym spadku ?
narazie nie ma przesłanek do jakiejś głębszej korekty - no ale zawsze może być taka w której inwestorzy znajdą byle jaki powód by realizować zyski. Nie możemy zapominać, że my jeszcze nie pokonaliśmy rekordów i sygnały z gospodarki i sygnały z niej płynące są naprawdę dobre
Dzisiejsza cena miedzi ok. Godziny 17, 24300zl ,wyniki najlepsze od kilkunastu kwartałów, a tu prawie 6% na minusie,nawet po brexicie takich spadków na kghm nie było, ja adal mam nadzieje ze jeszcze w tym miesiacu zobaczymy 130.
My drobni inwestorzy nie wiemy co stoi za tym dzisiejszym handlem. Wolumen wiadomo duży ale niewykluczone, że papier szedł z rączki do innej znajomej rączki. Ale generalnie źle to wygląda, na miedzi też niezbyt ciekawie o czym pisałem wczesniej. Ja dzisiaj skupowałem longi wg jakiegoś tam schematu ale pewny swoich dzisiejszych decyzji to nie jestem bo nie jestem zwolennikiem łapania spadających noży, ale........... Przejrzałem na szybko wczoraj najważniejsze kwestie w raporcie i dla mnie jako osoby zajmującej się finansami raport za 3Q jest całkiem przyzwoity. Po otwarciu luką nie przypuszczałem na początku, że w 2 godziny tak zdołują papier.Giełda to nie jedna sesja... a dzisiejszy dzień na miedziaku myśle,że to nie przypadek, że to duża spekuła.... a spekuła w którą stronę by nie była ma za zadanie wprowadzić w błąd większość uczestników rynku. No chyba, że jutro sytuacja się powtórzy... no to zmienie zdanie na temat tego ruchu :-))) Zysków życzę i mocnych nerwów.... emocje to najgorszy doradca.
Dnia 2017-11-15 o godz. 19:54 ~Biblia napisał(a): > My drobni inwestorzy nie wiemy co stoi za tym dzisiejszym handlem. Wolumen wiadomo duży ale niewykluczone, że papier szedł z rączki do innej znajomej rączki. Ale generalnie źle to wygląda, na miedzi też niezbyt ciekawie o czym pisałem wczesniej. Ja dzisiaj skupowałem longi wg jakiegoś tam schematu ale pewny swoich dzisiejszych decyzji to nie jestem bo nie jestem zwolennikiem łapania spadających noży, ale........... Przejrzałem na szybko wczoraj najważniejsze kwestie w raporcie i dla mnie jako osoby zajmującej się finansami raport za 3Q jest całkiem przyzwoity. Po otwarciu luką nie przypuszczałem na początku, że w 2 godziny tak zdołują papier.Giełda to nie jedna sesja... a dzisiejszy dzień na miedziaku myśle,że to nie przypadek, że to duża spekuła.... a spekuła w którą stronę by nie była ma za zadanie wprowadzić w błąd większość uczestników rynku. No chyba, że jutro sytuacja się powtórzy... no to zmienie zdanie na temat tego ruchu :-))) Zysków życzę i mocnych nerwów.... emocje to najgorszy doradca.
mieliśmy już do czynienia z podobnymi spektakularnymi spekulacjami na GPW, jak najbardziej się zgadzam i nawet po pobieżnym przegladzie raportu, nie widać uzasadnienia dzisiejszej tragedii na KGHM. Dlatego też dokupowałem dziś na minimach ;)
Dnia 2017-11-16 o godz. 12:46 ~Finansista napisał(a): > przecież ciebie już wszyscy znają z Biotonu jak kupowałeś po 17 zł a mamy dzisiaj 4 zł
Boli że pokazałem ludziom że jesteś płatnym naganiaczem. Wracaj na swojego ZEPAK bo tylko jeszcze stamtąd cie ludzie nie przegnali. Ale to tylko kwestia czasu.
Na GPW rządzi "spekuła" - oszukać i tanio kupić. Niestety odbywa się to kosztem "normalnych" inwestorów o słabych nerwach. Myślę, że należy czekać i nie dać się wciągnąć w spiralę strachu (jakiego strachu ? - przecież wyniki są bardzo dobre).
Sprzedałam z niewielka strata .. właśnie mnie wymęczyli. Chciałam na krótko zagrać na wybiciu ale teraz wierze bardziej w 108. No trudno.... odkupie po 60 za jakiś cZas. Nie na moje nerwy pod koniec roku ...w tym roku i tak na plusie
w tym momencie myślę że należy spokojnie czekać , niech cwaniaczki poprzerzucają się akcjami miedzy sobą. Brak efektów ich cwaniactwa ich może ostudzi.
Podświadomie tez tak czuje. Liczyłam , ze dzisiaj od rana na otwarciu będzie już ponad 113 i podbija chociaż 2% w ciągu pierwszych roszad. A Oni nie pozwolili podnieść powyżej 113,70 ( to byl max) i zwalili. Dla nas leszczy każda zł w dół to sporo kasy. obawiam się ,ze do Stycznia będą spadki i nie chciałabym zostać z pakietem na pare miesięcy. Nikt nie chce:/ ale jak to na giełdzie... jutro może być na zielono 3% albo w poniedziałek ... tylko jak tąpnie coś w Stanach albo Chinach ... scenariusz będzie czerwony :/