• Carlsberg Połczyn Autor: ~jaś [83.7.97.*]
    W Połczynie też była mocna ekipa z Carlsberga,i Browar kończy jak kończy.
    Może Carlsberg tak rozbraja konkurencje.
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~warto [83.11.124.*]
    MOże... ale z drugiej strony co warzył połczyn? No właśnie....
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~jaś [83.4.156.*]
    Żebyśmy nie zadawali sobie tego pytania za rok.A co warzył Czarnków. No właśnie...
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~jaś [83.4.251.*]
    Jaś się zastanawia, czy to ci sami managerowie są w Czarnkowie ,którzy ewakuowali się z Połczyna.
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~miecio [83.4.251.*]
    To ja Jaś,ale teraz będę miecio.
    Jeśłi chodzi o obniżenie akcyzy to wiadomośc ta wcale nie musi być dobra.
    Wg.miecia nastąpi presja na obniżanie ceny ze strony mocnych dystrybutorów gł sieci handlowych ale nie tylko.
    Oszczędności wynikające ze zmiany akcyzy skonsumują nie koniecznie browary.
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: warto [83.21.213.*]
    Ale czarnków (w browarze w Kamionce) ma naprawdę kilka dobrych piw, przynajmeij jedno bardzo dobre i jedno świetne. Tylok marketing kulawy.
    Teraz jest spora nadzieja, że to nowe APA będzie co najmniej dobre, a później w kolejce podobno NEIPA, które jeśli sie uda powinna dać szybkiego kopa bo to jest piwo które trzeba pić młode. Jeśli więc będzie dobre i trafi do sensownej dystrybucji po prostu zniknie z półek.
    Ale jeśli będzie takie sobie, albo sprzedaż będzie spaprana to z kolei odwrotnie, będzie kosztem który się nie zwróci bo przeciętnego NEIPA które przeleżało pół roku nikt już nie kupi (świadomie).

NEIPA jest teraz modne... zobaczymy. Ja tam twardo trzymam się swojego i nie mam zamiaru sprzedawać tych moich pakiecików (kieszonkowych). Albo się uda i będzie "prawie jak JSW" albo wtopa. Ale na taką wtopę to mnie najzwyczajniej stać więc olewam ... no i trzymam kciuki za browar. W końcu mamy narazie tylko dwa browary na giełdzie (i jeden co mówi, że kiedyś by chciał, ale jeszcze nie teraz).
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~propp [46.113.195.*]
    Za prehistorycznych czasów miałem kolegę, który był świeżynką na giełdzie, ale stanowczo twierdził, że piwo i wóda zawsze "muszą iść". W związku z tym kupił akcje Żywca i ... Vistuli!
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~kopytko [77.253.135.*]
    Vistula robi wódę? :)
    Starsi pamiętają tę komunistyczna karbidówkę. Miała jedną zaletę: była najtańsza. Ciężko było wypić...
    A tak merytorycznie - byłemu preziowi chyba się papiery skończyły, więc robi się nudno...
    Faktycznie wpis naprawdę do bólu merytoryczny. Niesamowita zdolnośc analityczna.Jaś jest pod wrażeniem
    Zapomniałem,a jutro raporcik,jaś-prorok,
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: warto [83.21.213.*]
    jutro futro.... w Poznaniu targi piwne (oczywiscie bez czarnkowa za to z wieloma browarami z całego świata LOL) ... raportami sie bede przejmowal od poniedzialku pozwolicie, na ten moment mam gdzieś :D
    Jasne,to do poniedziałkuJaś pozdrawia
  • Re: Carlsberg Połczyn Autor: ~basz [95.41.26.*]
    Ale co z dystrybucją i reklamą, bo piwa to na polskim rynku ....w bród i jeszcze trochę!
[x]
CZARNKOW 14,29% 0,10 2025-09-22 15:28:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.