Ale czarnków (w browarze w Kamionce) ma naprawdę kilka dobrych piw, przynajmeij jedno bardzo dobre i jedno świetne. Tylok marketing kulawy.
Teraz jest spora nadzieja, że to nowe APA będzie co najmniej dobre, a później w kolejce podobno NEIPA, które jeśli sie uda powinna dać szybkiego kopa bo to jest piwo które trzeba pić młode. Jeśli więc będzie dobre i trafi do sensownej dystrybucji po prostu zniknie z półek.
Ale jeśli będzie takie sobie, albo sprzedaż będzie spaprana to z kolei odwrotnie, będzie kosztem który się nie zwróci bo przeciętnego NEIPA które przeleżało pół roku nikt już nie kupi (świadomie).
NEIPA jest teraz modne... zobaczymy. Ja tam twardo trzymam się swojego i nie mam zamiaru sprzedawać tych moich pakiecików (kieszonkowych). Albo się uda i będzie "prawie jak JSW" albo wtopa. Ale na taką wtopę to mnie najzwyczajniej stać więc olewam ... no i trzymam kciuki za browar. W końcu mamy narazie tylko dwa browary na giełdzie (i jeden co mówi, że kiedyś by chciał, ale jeszcze nie teraz).