• Info Autor: ~Marta [145.239.80.*]
    Najnowsze info ze spółki link i czekamy na kolejne info :)
  • Re: Info Autor: ~set [31.0.87.*]
    Można się było tego spodziewać, to nie jest czysta gra. Niedługo raport, trzeba zysk pomniejszyć.
    Na ten projekt przeznaczono 550 milionów, 3 kwartał będzie na minusie z powodu tego odpisu.
  • Re: Info Autor: ~elk [84.251.93.*]
    a już myślałem że zaczeka do wezwania
    niestety bomba przed

Akcje zostaną wyszarpane drobnym, mogiła jak fundusze oddadzą na 1 wezwaniu.
  • Re: Info Autor: ~TED [37.7.155.*]
    Chyba się kapnał że mimo tyłu oszustw ten skup by nie wyszedł. Jednak się potwierdziło po raz kolejny że to kiepski biznesmen a tylko taki trochę większy szuler w grze w 3 karty z giełdy samochodowej. Reszta szacunku do tego człowieka padła. Już wiem skąd ksywka Michał Słupow
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.7.155.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Info Autor: ~TED [37.7.155.*]
    W sumie to może być dobra wiadomość. Oznacza że chyba się nie dogadał z fundami. Inaczej by tego cyrku nie robił. Ciekawe co na to KNF. Od pół roku zachowanie Synthosu to parodia nie mająca nic wspólnego z inwestycjami nawet przy tak niskich kryteriach panujących na bananowej
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.97.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.43.231.*]
  • Re: Info Autor: ~egon [193.43.231.*]
    Krytyka jest odrazu karcona, dlatego mój wpis został skasowany.
    Ktoś mocno pilnuje tego co tu jest pisane.

• Re: Info Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Testy na utrate wartości.I można zakładać ,że nawet jakby nie skupił 90
    % .Kurs spada na łeb i szyje..I to w majestacie prawa i ekonomi.Tak sie doi małych.
  • Re: Info Autor: ~BICO [77.113.105.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=cdychJ8kkuk

Ta dobra reklama trochę pasuje do MS. Słupy opłaciłem. Rekomendacje opłaciłem. Wykres odpowiednio poprowadziłem. To skad mam wziąć żeby uczciwie zapłacić za akcje. Nie wiem ale mnie takie podejście MS jeszcze bardziej utwierdza że zostane sobie z tymi akcjami. Wczesniej jeszcze sie zastanawiałem że moze sprzedam jak pojawi sie oferta w przedziale 5,5-5,75
  • Re: Info Autor: ~ekoinwestor [217.153.114.*]
    MS to zakamuflowana opcja rosyjska albo ukraińska.
  • Re: Info Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Straszą i tyle w temacie .Nic mnie specjalnie nie zaskoczyło ,było że przy takiej cenie wezwania będą musieli wspomagać czym się da taką cenę.
  • Re: Info Autor: ~marioxx [91.246.66.*]
    Może zaczną przerzucać po 4,60 to chętnie dokupię .
  • Re: Info Autor: kubok [5.63.188.*]
    Mam akcje od emisji, Sołowow to kapitalista dorobił się na akcjonariuszach, którzy pożyczyli mu pieniądze. Miałem Barlinka też mnie wyrolował, napisałem do niego to odpisał że mogę sobie akcje sprzedawać, kupować kiedy chce. Dlatego od Sołowowa nie kupuje już żadnych produktów produkowanych przez jego firmy.
  • Re: Info Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    Juz w maju komunikowal co zrobi wtedy wydawalo sie to niemozliwe.Tydzien temu tez.Fundy nie oddalyby akcji w wezwaniu,przy tak wysokim kursie.Dla cierpliwych graczy duze emocje.Ja trzymalabym do konca,nawet gdybym miala stracic.Ale ja Nie Mam SNS. Trzymam kciuki za inwestorow
  • Re: Info - NIGDY nie kupię akcji jego firmy Autor: ~pretmack [94.240.33.*]
    Niezależnie od tego, jaki będzie koniec tej odysei, NIGDY nie kupię akcji żadnej firmy Sołowowa.
  • Re: Info - NIGDY nie kupię akcji jego firmy Autor: bobby_axelrode [83.15.158.*]
    Dnia 2017-11-10 o godz. 12:34 ~pretmack napisał(a):
    > Niezależnie od tego, jaki będzie koniec tej odysei, NIGDY nie kupię akcji żadnej firmy Sołowowa.

No nie kupisz bo Synthos to jego ostatnia spółka giełdowa...
    Równie dobrze możesz bojkotować kupno akcji Barlinka i Rovese.

• Re: Info - NIGDY nie kupię akcji jego firmy Autor: ~pretmack [94.240.33.*]
    Dnia 2017-11-10 o godz. 14:43 bobby_axelrode napisał(a):
    > Dnia 2017-11-10 o godz. 12:34 ~pretmack napisał(a):
    > > Niezależnie od tego, jaki będzie koniec tej odysei, NIGDY nie kupię akcji żadnej firmy Sołowowa.
    >
    > No nie kupisz bo Synthos to jego ostatnia spółka giełdowa...
    > Równie dobrze możesz bojkotować kupno akcji Barlinka i Rovese.
    >

Kolega Sołowow ma już 3 inwestycje pod okolice 1 mld zł, które będzie chciał cashować za jakiś czas.

• Re: Info Autor: bobby_axelrode [83.15.158.*]
    Kubok człowieku jak ty masz akcje OD EMISJI to nie mydl ludziom oczu chciwy spekulancie bo od IPO wartość akcji wzrosła kilkunastokrotnie do tego jeszce spółka wypłaciła w cholerę dywidend. Na samych dywidendach zwróciło Ci się cena kupna.
    Jeśli mówisz prawdę... a pewnie nie mówisz.
    Sołowow paskudny kapitalista, a ty też akcjonariusz ale to co jesteś? Komunista?
    Dnia 2017-11-10 o godz. 10:38 kubok napisał(a):
    > Mam akcje od emisji, Sołowow to kapitalista dorobił się na akcjonariuszach, którzy pożyczyli mu pieniądze. Miałem Barlinka też mnie wyrolował, napisałem do niego to odpisał że mogę sobie akcje sprzedawać, kupować kiedy chce. Dlatego od Sołowowa nie kupuje już żadnych produktów produkowanych przez jego firmy.

• Re: Info Autor: ~HH [212.109.130.*]
    Tak czy inaczej nasz miły wspólnik chce nas elegancko oskubać.
  • Re: Info Autor: ~kubok [5.63.188.*]
    Do Bobby chłopcze ja i wielu innych pożyczyło mu kasę i coś z tego otrzymało. Ale kto na tym zbił majątek przecież nie drobni tylko sam Sołowow dzisiaj obraca miliardami bo mu się udało przekształcić państwową firmę kupioną za bezcen. Na zachodzie dorabiały się pokolenia a on za kilkanaście lat, bo system w Polsce promował takich ludzi jak Kulczyk, Sołowow i inni. Teraz jak firma okrzepła trzeba się dzielić z innymi to chce wszystko dla siebie. A jak było z Barlinkiem wpakował kasę w zakłady na Ukrainie jak mu nie wyszło i brakowało kasy zrobił emisję akcji a potem wycofał firmę z giełdy. Dlatego proponuje nie kupować produktów jego firm.
  • Re: Info Autor: ~Bobik [31.6.134.*]
    Nie pozyczyles tylko zainwestowales. Jak kupujesz geniuszu na górce to potem nie placz i nie szukaj winnego.
  • Re: Info Autor: ~casa [89.70.252.*]
    bobi, dywidendy to były dla MS, dla nas to ochłapy. Chodzi tu o to że cena jaka proponuje za akcje to kpina z ludzi z których się dorobił. Akcje kupowali zwykli ludzie, których teraz chce się pozbyć. Kupowali po 1.5 ale i tez po 5 i 6 zł boich mamił ) ostatnio był o biznesia agro o pestycydach i herbicydach itp. ) sporo inwestowało na emeryturę.
    najbardziej irytujące jest to że to wszystko było po to aby wydymać ulicę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.6.134.*]
  • Re: Info Autor: ~Bobik [31.6.134.*]
    Nikt im nie kazal kupowac na górce jak bylo po 5 zl. Ludzie to przedszkole czy giełda. Śmierć frajerom. Każdy odpowiada za własne decyzje. Gracie na kapitalistycznej giełdzie ale ciągle macie socjalistyczne nastawienie że czy się atoi czy się leży dwa tysiące się należy. Ręce opadają
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.18.*]
  • Re: Info Autor: ~BICO [37.248.2.*]
    Sprzedałeś, odpowiesz na wezwanie - twoje pieniądze, twoja decyzja. Ja ze swoimi akcjami zostanę nawet poza giełdą. Nie mam tego duzo, jakieś 2,5 k to tylko 8- 9 % procent mojego kapitału na GPW. Jestem w stanie potraktować to jako zwykłą wysokoprocentową , długoterminową lokatę z odstetkami wypłacanymi od czasu do czasu ;).Nie wierze w sukces tego skupu. Ale nawet jakby MS sie udało to zmienia to tylko tyle że nie będę mógł tego sprzedać kiedy chce i tyle. Wydaje mi sie że Synthos za kilka lat będzie wart przynajmniej 2 razy tyle. MS tez tak sądzie - inaczej mielibysmy info że właśnie sprzedał swoje 65% akcji komus po 4,78 ;)
  • Re: Info Autor: ~Bobby_Axelrode [31.6.134.*]
    Zostaniesz z niczym bo będzie przymusowy wykup jeśli ms wycofa S z gieldy. Albo nie masz akcji albo slaby z ciebie inwestor bo nie znasz mechanizmów gieldy.
  • Re: Info Autor: ~BICO [46.76.161.*]
    Jak skupi 95% to może wycofać z giełdy....ale nikt Cie nie zmusi to ich sprzedaży. Po wyjściu z GPW zarówno na akcjach MS jak i tych co nie sprzedali nastepuję kasacja dematerlizacji akcji. Posiadasz akcje w formie papierowej. te akcje też możesz sprzedać choć nie jest juz to tak proste jak na GPW. Najcześciej odbywa sie w ten sposób że po te akcje zgłasza sie i tak największy udziałowiec. W przyszłosci może to byc MS ...moze tez to być przyszły inwestor któremu MS chce sprzedac akcje. Oczywiscie cały czas przysługuje Ci dywidenda jesli jest ogłoszona za dany rok.
  • Re: Info Autor: ~BICO [46.76.161.*]
    oczywiście jakbym zainwestował w Synthos np 90% moich inwestycji to bym mial zagwostkę co robić. Pewnie jakos to bym podzielił. Ale jak pisałem mam tylko 2500 akcji (8% inwestycji) więc jak cena skupu nie będzie interesująca to ide w dematerlizację akcji
  • Re: Info Autor: ~BICO [185.69.0.*]
    Akcje możecie zbyć poza giełdą w drodze umowy cywilno-prawnej kupna/sprzedaży. 
    Możecie liczyć na wypłaty dywidendy oraz korzystać z praw korporacyjnych, czyli udziału np. w Walnych Zgromadzeniach.
    wystarczy też być na walnym i złożyć sprzeciw przy kasacji dematerlizacji akcji... i skierować sprawę do sądu co (sprawa trwa 2-3 lata) i skutecznie blokuje wycofanie spółki z giełdy (koszt 2 tys zł ... rozłożony na kilku inwestorów) ... w tym czasie można negocjować cenę ...lub w najgorszym razie zyskać 2-3 lata obrotu akcjami na gpw ... na Polcolorit S.A. ... drobni przegrali głosowanie ... skierowali sprawę do sądu ... a po 1,5 roku uzyskali 5,80 zł za akcję zamiast oferowanych 75 gr ..

@bobby_axelrode
    Zostaniesz z niczym bo będzie przymusowy wykup jeśli ms wycofa S z gieldy. Albo nie masz akcji albo slaby z ciebie inwestor bo nie znasz mechanizmów gieldy.

Na drugi raz uważnie z takimi sformułowaniami bo jednak możesz trafić na osobę która na giełdzie zęby zjadła ;)
  • Re: Info Autor: ~nina [91.189.20.*]
    "Szpec" się trafił cholera, od pyskowania na innych. Trochę pokory, bo i ty możesz niedługo wtopić "fachowcu" od paru groszy
    Niech kazdy robi co uważa za słuszne, nie krzyczę co moim zdaniem nalezy zrobic ale roszczeniowe postawy, myślenie zyczeniowe, a takze zwykła ignorancja rzekomych inwestorów gieldowych sa wprost komiczne.
  • Re: Info Autor: ~tes [46.113.122.*]
    Jak ktoś ma śmieszną ilośc to może sobie czekać do końca nie wiadomo czego, jak ktoś ma XX*1000 ma się nad czym zastanawiać. Walka niestety nie jest fair play. Nie wiem jak cena była wyliczona, ale chyba od końcowej wartości odjęto wszystkie dywidendy. Gdyby Sowołow był altruistą, nie byłby bogaczem.
  • Re: Info Autor: ~Anastazja [89.79.151.*]
    Gra nie jest czysta a kasa to kasa.Ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.Mlode Wilki potrafia podejmowac samodzielne decyzje majac duza wiedze i swiadomosc sily manipulacji.W nich nadzieja,ze bedziemy w cywilizowanym swiecie a nie w bananowie.Niech trzymaja,odkuja sie jeszcze
    Byłem tu długo....Miałem 42 kilo i sprzedałem po 4,91...Bogaty biednego nie nasyci...A kurs może spadać i ludzie pomyślą oddajmy na wezwniu...Taka psychologiczna gierka...A testy też obniżą kurs..Na fundy bym nie liczył..One mogą sie dogadać na boku..Kupiłem inne akcje i gra toczy sie normalnym rytmem..Nikomu nic nie mówie...Pokazuje co Ja zrobiłem ...Pisałem tu często....Liczyłem na 7 iii co mamy niecałe 5..Drugie wezwanie - da 5,5??Tu może trwać marazm ..A giełda może ruszyć w góre...
  • Re: Info Autor: ~tes [46.113.122.*]
    Nie ma co liczyć na 5,5, sowołow ostro zagrywa.
    Ja teraz licze na Ursusa i GeItnnoble...
  • Re: Info Autor: ~tes [31.0.84.*]
    Co to jest geltnnoble, nie słyszałem, nie widziałem.
    Getin Noble Bank- źle napisałem...Kicha tam jest, ale liczymy tam na wzrosty i spółkakursem stoi na dnie..
    Pewnie odjeto, co ma sens bo te pieniądze sa już w kieszeni inwestorów.
[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.