Grupa PMPG Polskie Media złożyła do Sądu Rejonowego w Szczecinie wniosek o pozbawienie prawa prowadzenia działalności gospodarczej Piotra Surmackiego, byłego członka zarządu Platformy Mediowej Point Group, a obecnie prezesa spółki Fachowcy.pl. Surmacki uważa wniosek za bezzasadny.
To nie jest stary kotlet...tylko schemat działania Surmackiego, przykre że PO pozwoliło takiemu dalej na rynku finansowym proceder uprawiać...no ale z Amber Gold...to takie Fachowcy w końcu pikuś. Tam poszły w białych rękawiczkach miliardy...tu co najwyżej kilkanaście lub kilkadziesiąt milionów pójdzie z kieszeni kapitału i ulicy...
nie mam akcji tej spółki, ale dzięki za info w sprawie przeszłości P. Surmackiego. dla osób zainteresowanych kupnem nie są to odgrzewane kotlety - tylko ważne informacje decydujące o wstępnej ocenie, czy warto się spółce przyglądać, czy nie. Jak dla mnie- to wystarczający powód do porzucenia myśli o kupnie. zdecydowanie bardziej potrzebne niż wpisy "naganiacze na spadki dla kogoś pracują" albo "będą mega wzrosty".
Tu komentarz Surmackiego do sprawy obligacji PMPG:
Zapomnieli tylko dodać w tym artykule, że roszczenie z tytułu obligacji zostało oddalone przez sąd, a wyrok z tego tytułu jest prawomocny. Odnośnie drugiej sprawy zapomnieli też dodać, że zostałem całkowicie uniewinniony z działania na szkodę spółki 3P Inwestycje Internetowe Sp. z o.o. przez sąd i wyrok też jest prawomocny jak w przypadku sprawy z tytułu obligacji - tu jak ktoś chciałby sobie sprawdzić sygnatura akt: Sąd Rejonowy Warszawa Śródmieście, X Wydział Karny, sygn. X K 51/15 - Oznacza to że brak jest podstaw do zarzucania mi działania na szkodę wierzycieli i na szkodę spółki - przeciwnie - sąd w wyroku uznał, że podejmowałem wszelkie niezbędne działania faktyczne i prawne mające na celu zapewnienie dalszego działania i rozwoju spółki oraz zaspokojenia wierzycieli, nawet ze środków osobistych.
jak się kupuje akcje dowolnej firmy po 0,04 pln-to oznacza ze hazard. niewielka zmiana kursu, to zmiana w portfelu kilkadziesiąt procent. jak papier leci z 1,20 na 0,04pln w kilka miesięcy, to wiadomo ze to nie jest polski odpowiednik APPLE. Jak ktoś ma akcje PZU, i trochę się nudzi to można nabyć Fachowców. mocne wrażenia gwarantowane. Kto kupił po 0,02pln-powie diament Kto kupił po 0,20pln-powie diament, który wymaga dobrego szlifu. tak na marginesie ciekawe czy poszły pensje do pracowników. Gęsina w Święto Niepodległości bardzo wskazana.