Po pierwsze zobaczymy czy syndyk przekaże raport bo jeśli nie to może oznaczać że spółka pójdzie do piachu i nie ma już sensu nic publikować dlatego publikacja raportu to napewno pozytywny aspekt.
Po drugie zobaczymy jak wygląda poziom zadłużenia bo wiadomo że spółka za zgodą banków zbyła kilka nieruchomości na poczet zaległości.
No i trzecia ciekawa rzecz którą można znaleźć na stronie spółki to zmiana siedziby sklepów w czterech miastach.Pytanie co sie stało z nieruchomościami które opuścili a na których banki miały zabezpieczenia.?
Ciśnienie powoli wzrasta z każdym dniem.Sam jestem ciekaw jak to sie zakończy ale bym sie ucieszył jakby banki dostały po doopie.Zobaczymy czy Fota będzie na tyle przebiegły żeby im utrzeć nosa bo już przesadzają.
Dnia 2017-11-04 o godz. 13:20 ~Gałgan napisał(a): > Po pierwsze zobaczymy czy syndyk przekaże raport bo jeśli nie to może oznaczać że spółka pójdzie do piachu i nie ma już sensu nic publikować dlatego publikacja raportu to napewno pozytywny aspekt. > > Po drugie zobaczymy jak wygląda poziom zadłużenia bo wiadomo że spółka za zgodą banków zbyła kilka nieruchomości na poczet zaległości. > > No i trzecia ciekawa rzecz którą można znaleźć na stronie spółki to zmiana siedziby sklepów w czterech miastach.Pytanie co sie stało z nieruchomościami które opuścili a na których banki miały zabezpieczenia.? > > Ciśnienie powoli wzrasta z każdym dniem.Sam jestem ciekaw jak to sie zakończy ale bym sie ucieszył jakby banki dostały po doopie.Zobaczymy czy Fota będzie na tyle przebiegły żeby im utrzeć nosa bo już przesadzają.
myślę , ż wyniki będą bardzo dobre - co będzie przyczynkiem predestynujących do mocnych wzrostów - jeszcze przed ogłoszeniem formalnie informacji o przejęciu/ewentualnie układu z bankami.
Gałgan jest lepiej niż myślałem podali wyniki syndyk do tego dopuścił więc to bardzo dobry nomen omen i wyniki całkiem całkiem . ..to bardzo dobre prognostyki na przyszłość.
Podałem wyniki za sam III kwartał a nie narastająco za trzy kwartały Jak od sprzedaży za III kwartały jak odejmiesz to co podali za pierwsze półrocze to taki będzie wynik : wyzbycie się 6,4 miliona poniżej ceny zakupu
WY będziecie delikatnie swoje ...ale sam się bałem i nie dokupywałem bo STRACH --brak raportu zawiasy i wypad zGPW. a dziś widać co innego ---FOTA wychodzi z doła
syndyk musi opublikować raport finansowy dopóty spółka jest notowana na GPW...to jego obowiązek....jeśli tego by nie zrobił dostał by karę od KNF-u...a jak wiecie za wszystko od momentu ogłoszenia upadłości odpowiada syndyk..więc wątpie co by miał ochotę taką karę zapłacić