czyli już wiecie dlaczego trzymali kurs w okolicach 2zł .Teraz już niket nie odda tak tanio akcji .Konsolidacja się skończyła 3zł już w tym miesiącu Spółka bardzo dochodowa marża najwieksza a wszystkich firm handlujących elektroniką .Tylku skupować jak najwięcej akcji i czekac na swój zysk
Czechowicz Z MCI który na 62% akcji już w 2016 roku zapowiedział że na drugi rok rozważy sprzedaż akcji Chinolom i to się powoli dzieje Na pewno nie doda po tej cenie czyli w okolicach 2zł jak spółka zarabia grube miliony Wystarczy myslec i zbierac akcje póki sa jeszcze tanie .Uważam że spokojnie wystrzeli kurs w granice 3zł by na koniec roku dojść do 4zł .i po tej cenie może dojść do transakcji .MCI trzyma akcje już 8 lat i nie będzie chciało więcej czekać.Musi podbic cene jest tylko nieco ponad 20% akcji Przypomne sprawę Biotona jak trzymali po 5-6gr a co się zadziało jak Chinole zaczęli skupować i przejęli Biotka .Każdy zrobi to co chce ale ja trzymam i skupuję akcje.
Czechoiwcz rózne rzeczy opowiada, a to o dywidendzie w MCI, a to że nie sprzeda Daty poniżej 4zł a potem sprzedaje ponad 1mln akcji poniżej 3zł, a to o miliardowej kapitalizacji Daty do końca 2018( patrz ich strategia) więc traktowanie wszystkiego dosłownie jest naiwnością, wiem bo już długo jestem akcjonariuszem MCI.
Najpierw niech ją ( Datę) wyprowadzą na prostą co już powoli się dzieje, a potem niech sprzedają Chinolom czy komuś innemu.
należy pamiętać o jednym że 4kwartał jest najlepszy dla tego typu spółek a to dopiero przed nami Spółka obdaruje akcjonariuszy ładna dywidendą .Po za tym już wyszła na prosta więc zaczyna się skup akcji opór na 2.10 został przebity więc spokojnie do końca tygodnia powinno dojść do 2.50 czyli do następnego oporu
Dnia 2017-11-05 o godz. 10:19 ~janek napisał(a): > Czyli w poniedziałek atakujemy 2,20 :))))))))) > A kolejna granica do przeskoczenia to 2,50 :)))))))))
2,20 przebite w pięć minut :)))))))) to chyba 2,50 będzie dopiero mocniejszym oporem :))))))))