Jak wszyscy się śmiali jak BOŚ dał rekomendacje 3,90 a papier był powyżej 5,50? Smutne to bo jak większość tutaj wiązałem duże nadzieje z firmą i był tu "spokój" jak nigdzie indziej. Co więcej spółka wydawała się idealna i transparentna, a przede wszystkim stabilna. Nauczony doświadczeniem sprzedałem przed ostatnią D. Niemniej jednak byłem przez ostatnie 3 lata i czuje się delikatnie mówiąc wydy.... Też tak macie?
Opinie analityków są mocno zróżnicowane, nie twierdzę, że poniższa jest trafna:
https://www.pb.pl/deweloperzy-mbank-896887
Piotr Zybała, analityk Domu Maklerskiego mBanku, na liście najciekawszych akcji umieścił walory ośmiu deweloperów. (...) Wśród deweloperów komercyjnych specjalista poleca akcje Echa, m.in. ze względu na najwyższą stopę dywidendy w sektorze (10,8 proc. w 2018 r.).
Obserwujcie Stalexport. Przy obecnych cenach i biorąc pod uwagę doskonałe co kwartał wyniki to najlepsza moim zdaniem obecnie okazja inwestycyjna. Jak ruszy to sandały pospadają.
Koledzy, nie oszukujmy się,większość z nas papier już sprzedała na zasadzie wyższości logiki nad sentymentem i cierpieniem ze straty czy niespełnienia i chcemy go zrolować z powrotem,żeby odkuć się lub trafić na ew.pomyślny wariant którego aktualnie nie jesteśmy w stanie zdefiniować względnie go wcale nie ma.
Co k.robimy,czy zamykamy tę książkę na amen,czy ktoś coś konkretnego wie bo mnie się wydawało,że wiem ale chyba myliłem się!!
Dnia 2017-11-03 o godz. 12:28 ~dami napisał(a): > Koledzy, nie oszukujmy się,większość z nas papier już sprzedała na zasadzie wyższości logiki nad sentymentem i cierpieniem ze straty czy niespełnienia i chcemy go zrolować z powrotem,żeby odkuć się lub trafić na ew.pomyślny wariant którego aktualnie nie jesteśmy w stanie zdefiniować względnie go wcale nie ma. > > Co k.robimy,czy zamykamy tę książkę na amen,czy ktoś coś konkretnego wie bo mnie się wydawało,że wiem ale chyba myliłem się!!
jeżeli nie masz akcji w tym momencie i zastanawiasz się nad powrotem to moim zdaniem powinieneś poczekać..
Voodzu, nie naganiaj na spadki :-). Też pewnie opyliłeś papier i chcesz wejść. Wiadomość o D wyciągnie papier w górę. Wiadomość o braku D też nie będzie zła. Chyba, że wcześniej ogłoszą bankructwo. Spokojnie Panie i Panowie. Kto ma niech trzyma, kto nie ma niech kupuje, parę groszy w jedną czy w drugą nie robi różnicy. Tu dużo niżej już nie będzie.
Dnia 2017-11-03 o godz. 12:59 ~re napisał(a): > Voodzu, nie naganiaj na spadki :-). Też pewnie opyliłeś papier i chcesz wejść. Wiadomość o D wyciągnie papier w górę. Wiadomość o braku D też nie będzie zła. Chyba, że wcześniej ogłoszą bankructwo. Spokojnie Panie i Panowie. Kto ma niech trzyma, kto nie ma niech kupuje, parę groszy w jedną czy w drugą nie robi różnicy. Tu dużo niżej już nie będzie.
owszem taka informacja by wyciągnęła kurs na chwilę, a co potem? zadłużenie coraz bardziej rośnie, a patrząc na harmonogram kończenia projektów można dojść do ciekawych wniosków, ostatnio ktoś jednak oddaje bez sentymentów z jakiegoś powodu akcje..
Dnia 2017-11-03 o godz. 13:43 ~voodz napisał(a): > Dnia 2017-11-03 o godz. 12:59 ~re napisał(a): > > Voodzu, nie naganiaj na spadki :-). Też pewnie opyliłeś papier i chcesz wejść. Wiadomość o D wyciągnie papier w górę. Wiadomość o braku D też nie będzie zła. Chyba, że wcześniej ogłoszą bankructwo. Spokojnie Panie i Panowie. Kto ma niech trzyma, kto nie ma niech kupuje, parę groszy w jedną czy w drugą nie robi różnicy. Tu dużo niżej już nie będzie. > > owszem taka informacja by wyciągnęła kurs na chwilę, a co potem? > zadłużenie coraz bardziej rośnie, a patrząc na harmonogram kończenia projektów można dojść do ciekawych wniosków, > ostatnio ktoś jednak oddaje bez sentymentów z jakiegoś powodu akcje..
Dnia 2017-11-03 o godz. 14:09 ~voodz napisał(a): > Dnia 2017-11-03 o godz. 13:54 ~re napisał(a): > > Ktoś też bez sentymentów te akcje kupuje ... > > > > Tak. po coraz niższym kursie :) > ja np nie zamierzam nic kupować co najmniej do grudnia
Dla kupujących nie ma lepszej sytuacji. Kupować w dołku sprzedawać na górce - :) - Elementarz. Tu podażą straszą leszczy i kupują. Klasyka. Jak już pisałem szykuje się sprzedaż reszty EPP i duża D. Ostatnia już może do wzięcia z Echo.
Patrząc na kurs, nikt nie kupi masy akcji bez dyskontu min 5%. chyba że kurs ma być niższy niż 4.60 Ciekawe czy nie zmieni się sytuacja i nie otrzymamy infa o wstrzymaniu oferty?
Sprzedałem resztę pakietu i... patrzę co z kursem się dzieje/Nie liczył bym na dywidendę wyższą niż zapowiedzi zarządu czyli 0,5pln i to koło czerwca-lipca/Co do EPP?Tutaj nic nie wiadomo, będzie sprzedawane ? Nie będzie? Jak sie wydaje Lisala chce chyba ze spółki wyjść/I BYŁBY TO NAJLEPSZY WARIANT DLA SPÓŁKI Co do wzrostów przed ewentualną dywidendą/Nie , nie sądzę by rynek kolejny raz na taki lep poszedł Ja w to nie wchodzę; zbyt dużo niewiadomych! Jak łatwo wydrenować i zdołować dobrą spółkę, widać po ECHO:)) Pytanie : Czy Echo obroni się przed krachem i upadkiem? A może wszyscy się mylimy ? I jest i będzie dobrze?
Może powzieli info ze któryś fundusz chce wyjść wiec zabezpieczyli sobie 10% na skup poniżej 4.6, zawsze parę groszy wpadnie z różnicy kursu, obecny obrót do tego co było jest olbrzymi.
Zero konkretow z firmy, interesuje ich tylko żeby wszyscy spekulowali , widocznie to komuś służy.
Lisa dała dwa sprzeczne sygnały rynkowe:1/negatywny-sprzedaż 40,8 mln. szt i 2/pozyt.-zarząd kupił 700 tys.szt..
W tym ujęciu wygląda to na wyrafinowane pogmatwanie celem dezorientacji akcjon.co do dalszego rozwoju zdarzeń.Stąd możliwy jest scenariusz wg. Axaa j.w. lub to co zdaje się sugeruje Voodz /tak to czytam/ ,że kurs zejdzie do poziomów < 4 a następnie zostanie zawezwany odkup analog.Gpre.
Sorry,jeśli to komuś wlazło w ja..ale piszę po raz ostatni zanim się to ostatecznie nie wyklaruje.
Bywajcie.