A ja myśle, ze ten odbiór akcji nie był przypadkowy, ktoś dobrze poinformowany zebrał ile sie w mega dobrej cenie....kto wie moze juz wymiana rury jest klepnięta...
Któryś raz z kolei informują o tym samym Myślałem że to Japonia. Jak zarząd chce wyjść na tych poziomach to musi dać jakieś info może być odgrzewany kartofel ludzie to łykną.
Nowe zamówienia, kontrakty, wszystko pięknie, tylko pytanie jest następujące: co będzie jak w przyszłym roku będą opóźnienia z instalacją rury 40 cm? a co za tym idzie problemy z pozyskiwaniem surowca? istnieje ryzyko kar umownych w związku z brakiem surowca. Czy to jest możliwe? teraz pozyskują tylko 7-10% w Astanie
Raz im się udało kilkaset tys. stracić / tak, stracić na ostatnim zjeździe w okolice 6-tki/. Myśleli,że z ukrycia będą podbierali od banków po PKC od zadłużonych inwestorów, tymczasem sami stracili sprzedając od 10-do 6 wszystkie swoje akcyjki. Jestem przekonany, że tego nie odrobią. Co to za mafia? To bankruci, napruci ...Ich pyskówki nie są wiarygodne. Pisałem wówczas, że "ulica" wprawdzie wydawałoby się, że już nie ma kasy, w rzeczywistości każdy z nas ma akcje innych spółek i w przypadku opłacalności może użyć co najmniej,łącznie z nowymi, kilkaset mld. Największa mafia w tym momencie daje zupy. Nawet ponoć ich sponsor. Poza tym nie idiota sponsor sam może kupić akcje i na nich nie tracić. Skoro "słupy" są do kitu.... Mafia wtedy zostanie w czarnej ...tyle. W biznesie nie ma poklepywania się. Oni tego nie kumają. Nie bez powodu gazeta pod wpływem inspiracji Bokuna pisała o ok. 50 % spadku. Na taki news,jeśli s-ka jest perspektywiczna, zleciało się ileś tam osób z całej GPW. O perspektywach EEX pisano dość dużo i to niedawno
Aha, sorry, że niekochani mafiarzy, zwłaszcza revi jako względnie inteligo, wam coś podpowiadam sensownego, tak jakbym dbał o waszą kasę. Trochę tak, trochę nie. Robię to, bo mam w tym cel. Ale mój cel nie koliduje z celami innych, w tym EEX. I to byłoby na tyle. Więcej wiary, bo ona tutaj nie jest pusta
Nie wiem dlaczego nic się tu nie mówi że EEX wygrał przetag na początku tego roku na odbiór mikro.. w jednej z dużych polskich elektrowni i w razie braków w astanie uzupełni surowcem z Polski .
Masz rację. Oprócz tego pan bóg wymyślił taki trick - zakupy surowca u innych dostawców, bądź zwiększenie zakupów u tych samych dostawców. Ciekawe czy o tym wie Bokun? Krótko mówiąc, mowy być nie może aby EEX nie zrealizowała kontrakty. Zapowiada się przychód na co najmniej 40 tys. Przy zwiększonej rentowności daje to w oczekiwaniach konserwatywnych ok. 25 - 30% zysku, tj ok. (10 do 12) mln zysku.
Moim zdaniem jest dobrze juz od dluzszego czasu mikrosfera zachowuje sie mocno wzrostowo na rynku po prostu brakuje surowca bialego marza z nawet 40 mln bedzie przynajmniej na poziomie 2013 roku jak nie wyzsza jezeli poloza jedna 400 fi pozatym juz w 3 kw zmniejszyly sie o 110 tys euro zobowiazania to porownujac z 2 kw w ktorym przychody byly mniejsze niz w 1 zato struktua sprzedazy byla lepsza niz z 1 kw to marza musi juz przekroczyc min 30 proc moim zdaniem ok 35 proc to bez zadnych problemow zysk powinien byc w granicach 3 mln zl
Co by/d/ło a nie jest, nie pisze się w rejestr. Nie rozważaj jakim byłeś niemowlęciem Akcje kontestują giełdę 6 - 9 miesięcy do przodu. Trzeba być postępowym - przód do przodu; a tył?.....- też do przodu
Zobacz, jak to robią w nowoczesnej Latrynie - kierują się tym co powiedziała p. Gabrysia w 2014 r. I....dobrze na tym wychodzą. Straty na kilka mln. Chciałbyś tak?
Gwoli ścisłości, to co wyżej, nie oznacza braku korekty/spadków oraz nie oznacza, że to ja podjąłem za kogoś odpowiedzialność za jego decyzje