Wyszło szydło z worka, Astana działa na 5 %, trudne pytania zostały pominięte lub wręcz nie zamieszczone, o dywidendzie można zapomnieć a prognoz finansowych nie będzie się publikować, bo co publikować? Ogólny obraz spółki rysuje się źle.
I jeszcze jedna fundamentalna uwaga . O marnej przyszłości spółki ,świadczy fakt że nadal nie ma inwestora strategicznego. Dla mnie to jasny przekaz - jest źle, będzie gorzej.
Też mi się tak wydaje. Po co zresztą Aegon pozbywał by się akcji, skoro to nie rodzina sypała? Skoro ma być tak pięknie (jak w 2014 zresztą) to czemu ktoś pół melona akcji wypchnął? Nie podoba mi sie to wszystko.
nie przesadzaj, nie 5% tylko aż 7% :-)))) .... to jest kompromitacja Zarządu, nie bójmy się słów co do inwestora strategicznego to akurat powinniście się cieszyć bo jak by taki się cudem znalazł to bokun musiałby mu zaoferować kilka mln akcji, pewnie po 2 lub 3 zł/szt i kurs macie wtedy w czarnej upie co nie zmienia faktu że to było jedno z wielu kłamstw
Masz rację, to nawet lepiej, że nie ma strategicznego, znowu by dodrukowali kilka milionów akcji i tym razem byłoby po ptokach. Bokun brak inwestora przedstawia jako sukces :)
Reventon, Slawek, klocuszy mk garbage.... siedza na forum o 7 rano w sobote i z tych samych ip rozmawiaja sami z sobą...... CHŁOPAKIIIII. Takie z was ynwestory ze byscie se kupili internet mobilny i byscie mieli chociaz 1 inne IP. I zmiencie styl pisania zdań. To widać ze to pisze jedna osoba. Szyk, składnia, czasowniki...... jak chcecie wystraszyc kilku przypadkowych inwestorów to zróbcie to. Ale nie w tak idiotyczny sposób. Juz wystraszyliscie czesc ulicy co to inwestowac sie uczyla z komentarzy na onecie. teraz zostala smietanka. Bardziej wysublimowane formy sa niezbedne. I zmiencie sobie IP!!!! Na litość boską. To razi po oczach. Sam bym dokupił akcji po 6 zł,ale tak tego nie wykonacie.A ja nie mam czasu tu siedziec i pisac bzdur. Ale jak juz poswiecacie swoj czas, zrobcie to efektywnie a nie grochem o sciane.
ASar, potok frustracji i żalu z twojego postu wręcz bije. Nie dziwię się, gdybym był zawieszony powyżej 12 zeta jak ty i nagle moja "innowacyjna perła" tonie, bo fund sie pozbywa jej akcji, też bym patrzył na świat w czarno białych okularach. Ale nie przejmuj się, w ciągu najbliższych pięciu lat, kurs powinien dobić do 12 zł, pod warunkiem, że Bokun przestanie kłamać a Astana ruszy z większą niż 5 % wydajnością.
Co z latryną? Mieli piękne, godne siebie nicki. Gdy aktywna była latryna mówili o mafii. Teraz o Aegonie. Pomieszanie zmysłów czy kiej diabeł, poparte nieodróżnianiem (7-10) % od 5%; to zaiste jakaś innowacyjna matematyka, zrodzona w oparach klozetu, tylko pogratulować
Chciałbym wam przypomnieć prosty wzór na pole koła o co on mówi o przepływie przy r=5cm i przy r=20cm.
Różnica jest 16 to krotna mówi to wam coś.
Ja wiem że to nie wasza wina. To wina nowej matury.
Wszystko zrobią by wam wepchnąć swoje akcje, za wszelką cenę! Zejść z haka i was ubrać, oto ich cel, nie dajcie się zrobić na szaro, niech handlują między sobą!
Zbigniew Bokun 13:06
Musimy dostać masę pozwoleń. To wymagania elektrowni, która jest strategicznym obiektem z punktu widzenia kraju. Nie da się tego zrobić ad hoc. Nasi ekspoerci współpracują ze stroną kazachską i są na dobrej drodze żeby zakończyć te procesy w ciągu maksymalnie kilku miesięcy. Robimy to jako pierwsi na świecie
Coś tu się nie sklejka z tymi pozwoleniami bo przecież musieli je uzyskać podłączajac rurę, która już mają. Zmiana średnicy to powinna być formalność a nie jakieś przecieranie szlaków i odkrywanie Ameryki.
Człowieku od 2014 roku spółka zleciał z 50 na 6 zł. Żeby tam ponownie dojść musi zrobić 850%.
Wasz hura optymizmem nie pozwoli rosnąć tej spółce jeszcze przez dłuższy czas i to jest problem tej spółki. Zobaczymy ilu z was wymienię przy retescie dołka.
ten czat bezlitosnie pokazal Wielkosc Pana Bokuna nad Dziedzicem , choc z Dziedzica jestem ostatnio zadowolony ,ze nie kretaczy ale ewidentnie pokazal chamstwo Pewnych inwestorow z kurnika typu gosc a nawazniejszy to Krzysiu ktory zadawal pytania Panu Bokunowi ciekawe kto to byl , ja wiem konkurs zdrapka kto jest chamem nad chamami w lamborginii z klozetu ?
Co ty porownujesz czlowieka który cale życie pracuje na sukces o jakiegos figo fago.Ten kultularny co zadawał pytania to garbaty i slynny mecenas z Bielska o kontenerze dla Haliburtona.
Cieszą największe przychody EEX w 4 kwartale 2017 oraz kolejne zamówienia podpisane na 2018, dające ponad 10 mln zl zysku rocznie. Tak dobrze jeszcze nie było. Kolejne wypowiedzi potwierdzają ilu się nie załapało na ten rynek białej mikrosfery idącej na wysokiej marzy do Stanów.. Tlenek glinu w białej mikrosferze to znak firmowy najwyższej jakości, a budowane laboratorium - zafundowane przez koncern amerykanski - na tysiące ton mikrosfery zamowionej na 2018 i 2019 rok do USA budzi zazdrość.