• czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Antyczny [78.10.209.*]
    Nie poddam się, mam gdzieś te wszystkie naganiające wypowiedzi, zarówno odnośnie kupna jak i sprzedaży, jeżeli ktoś ugrzązł w tych postach niech jak najszybciej wyrzuci je z głowy. Sytuacja w spółce jest słaba, nie da się temu zaprzeczyć. Kolejna emisja nadszarpnęła zaufanie do Mgames, wciąż nasuwa się pytanie o to co zostało zrobione za pieniądze z poprzednich emisji. Na to pytanie nigdy nie będzie prostej odpowiedzi.

Być może już by mnie tu nie było, nawet jeżeli miałbym ponieść srogą stratę gdyby nie możliwości... Tak możliwości, które są i w które możecie bądź, nie musicie wierzyć. Pewne kroki, które poczyniła spółka dają szansę na to że sytuacja się odwróci. Kluczem jest premiera Nat Geo wild colors, niby błaha apka a może spowodować duże zamieszanie wokół spółki. Sprawdzając app store National Geographic mocno kuleje jeżeli chodzi o aplikacje mobilne, tak wielki konglomerat prasowy, telewizyjny i internetowy powinien mieć bogate portfolio różnych mobilnych programów. To wielki potentat materiałów na gry, apki i wiele wiele innych, właściwie to ogromny potentat. Jeżeli "głupie kolorowanki" wypalą być może mgames nawiąże długą współpracę o czym zresztą ostatnio wspominali. Czy wy też to dostrzegacie? Ja sam na podstawie materiałów i tematów związanych z National Geographic wymyślił bym milion gier i apek. Tematyczne Apps łatwo się wypromują w objęciach takiej marki, nie zaginą wśród setek milionów innych jak to mogło być w przypadku facebooka.
    Ja jeszcze nie straciłem nadziei. Wielkie zmiany są bolesne ale tylko one mogą wywindować nas na szyty. Nie jesteśmy w czarnej dupie, będzie się działo! Wszystko zależy od najbliższej premiery. Oby ukraińce dobrze programowały, a mgames kierował jak należy. Niech nas Bóg ma w swojej opiece, a mgames niech robi wszystko aby nie zawieść akcjonariuszy.

• Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Przypomnienie [188.146.172.*]
    Co do ostatniego zdania, to Mgames już zawiodło akcjonariuszy. Jeżeli ty kupowałeś miesiąc czy 2 temu to pewnie jesteś nie zawiedziony. Jednak inni co kupowali przed tobą są, ty i reszta ryzykantów będziecie dopiero.

Powtarzam, co spółka zrobiła przez 1,5 roku aby zaufać w jej możliwości? Odpowiedz sam sobie.
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Zemsta to przeszłość.
    Nadzieja to plan.
    On ziści się nam.
    Pan Ciecierski był od wielu miesięcy z Zemstą. Podpisywał się pod tymi samymi komunikatami. Dziś mówi inaczej.

P.S.
    Ciecierskiego wybrał WKM przez własną RN, ten który dziś wychodzi z akcji. A wy wchodzicie :-/
    My dawno weszliśmy
    (to Ty stoisz w drzwiach),
    a WKM chyba nie wychodzi,
    skoro kurs już nie spada.
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Nwa [185.89.217.*]
    Daj trochę czasu. Kurs skończy na 1gr i żadne zaklinanie nie zmieni tego. Wiem ze taka świadomość boli ale wystarczy pomyśleć. Gdyby miało byc dobrze to czy główny akcjonariusz który ma dostęp do informacji niejawnych sprzedawałby udziały?? Odpowiedz sobie na to sam
    Raczej musieli. Jak się ma dług to i lokatę na 8% się zerwie. Pytanie, czy przestają teraz sypać - przynamniej do pojawienia się gry, czy choćby apki, czyli wysokiego kursu - czy są samobójcami. Dziś kurs dawał nadzieję. Ciekawi mnie, co robią tu ci, którzy jej nie mają (?).
    Raczej musieli?? Ktoś im kazał?
    Tylko nie pisz proszę ze potrzebowali kasy na kolejna emisje bo to oczywista bzdura. Fundusze obracają dużymi kwotami nawet te szemrane zarejstrowane na Cyprze i innych rajach podatkowych skąd Polak nie ściągnie swoich roszczeń.
    Bawi mnie odpisywanie dlatego tu pisze. Nie muszę mieć przecież akcji
    Myślę, że wierzyciele im kazali. To przecież
    Przypomnienie i Kora piszą
    coś o ich długach.
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-26 o godz. 18:44 ~Luz napisał(a):
    > Myślę, że wierzyciele im kazali. To przecież
    > > Przypomnienie i Kora piszą
    > > coś o ich długach.

"tata kazali" ?......:))))

"piszą coś"........... buhahaha
    Cieszę się, że podzielasz mój Luz
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-27 o godz. 10:03 ~Luz napisał(a):
    > Cieszę się, że podzielasz mój Luz

to może weź węgiel?......i pamiętaj o zrobieniu zapasów:
    https://www.ceneo.pl/Pieluchy
    Czytasz, co piszesz? Mam przestać się cieszyć?
    Zatem nie-akcjonariusza bawi odpisywanie na forum nierokującej spółki. Interesuje
    się nieinteresującą firmą
    bezinteresownie, dla zabawy.
    Wraz z wieloma innymi.
    Ciekawią mnie odpowiedzi ludzi którzy nie patrzą racjonalnie na to co się dzieje. Inny pogląd się ma na spółkę kiedy nie posiada się akcji wiec wtedy jest łatwiej.
    Luz jak zwykle sypiesz tekstami amatora. Te teorie twoje są na takim poziomie, że ty zarabiać na giełdzie nie możesz a tym bardziej na NC. Brak elementarnej wiedzy aż bije po oczach.

Zrozum że:
    1. Nikogo nie interesuje twoja kasa i twoje straty, to jest tylko twój problem
    2. Ta spółka dla myślących inaczej niż Ty, jest interesująca ale nie w aspekcie takim jak myślisz, czyli nie w sensie inwestycyjnym,
    CDN...
    Ad:
    1. Nic nie pisałem o mojej kasie
    2. spółka jest interesująca w jakim aspekcie w końcu?
    Cd...
    3. WKM doskonale zna sytuację tej spółki i dlatego wychodzi na tych poziomach cen, ty i tobie podobni, nie znacie prawdziwej sytuacji spółki i wchodzicie w nią na przekór głównemu. Waszym zdaniem główny pewnie jest idiot że sprzedaje po tych cenach.
    4. Ci którzy mają spore doświadczenie na giełdzie widzą co tu się wyprawia i piszą o tym otwarcie, ale wasz rozum nie może tego pojąć.
    5. Jak stracisz tutaj bardzo dużo kasy, wtedy zrozumiesz, no cóż nauka kosztuje, jak widać sporo.

PS
    Do poduszki: Dlaczego WKM sprzedaje? Dlaczego zapisy na ne kończą się dzień przed raportem? Dlaczego WKM podał że wychodzi po sesji z pp? Dlaczego WKM nie chce utrzymać swojego pakietu po emisji?
    Cd
    3. W spółkę nie wchodzę, bo w niej jestem od dawna. Nie uważam, że WKM to idiota, tylko desperat, który ma nóż na gardle - dlatego sypie, ale chyba zrozumieli, że jadą po bandzie, bo dziś już było n
    ieźle - chyba hamują wysyp.
    4. Możliwe
    5. Kasę na pewno stracę, jeśli wyjdę w dołku.
    PS
    Dlatego, że zapewne terminy wierzytelności gonią i prowadzą "rabunkową" wyprzedaż.
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Przypomnienie [37.47.5.*]
    No tak najlepiej tak sobie tłumaczyć "terminy wierzytelności gonią więc wyprzedaż". Heh czy ty naprawdę jesteś taki naiwny czy tylko udajesz?

Jak prowadzisz wielomilionowe interesy to nie dopuszczasz do sytuacji utraty dobrych aktywów aby spłacić zobowiązania. Wszystko możesz wyprzedzać ale nie dobre aktywa. Poza tym skąd wiesz jakie są terminy na spłatę i czym zabezpieczony dług?
    Człowieku jeżeli akcje MGAMES są rolujące to jest szereg innych możliwości aby ich nie sprzedawać, np. Zastaw, czy pożyczka znajomemu za potrzebną kasę.
    Tu jednak sypie się w rynek, a takie ruchy robi tylko ten co akcji nie chce i nie ma komu ich sprzedać.
    Dobre aktywa, np. srebra rodowe, wyprzedaje się czasem po niekorzystnej cenie, jeśli się chce szybko kupić np. lekarstwo na raka.
    Naiwny jestem, bo zaufałem rok temu doradcy z ESC.
    Dlatego teraz niełatwo uwierzę, że pesymiści pasjonują się tą spółką bezinteresownie - co z punktem 2. ?
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Lolek [213.233.147.*]
    Oj Ty jesteś naprawdę ograniczony jakiś? Powiedz mi juz ktoś dzwonił do ciebie zebyś sprzedał swoje akcje i przelał pieniążki za nie na konto Macro Games? Przecież jesteś takim samym posiadaczem akcji jak WKM. I co oni akcje sprzedają zeby moze kasę tą jako darowizna do spółki przelać na pokrycie długów? Po co niby? Po to zeby tak Luz i inni ubrani leszcze mogli żyć kilkoma dodatkowymi miesiacami nadziei dłużej?
    Nie jestem takim samym udziałowcem, jak główny.
    Pieniądze są pewnie potrzebne, źeby umowy z Amerykanami wypaliły.
    Jeśli to bankrut, to na co
    nadzieję wy tu macie?
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~Przypomnienie [37.47.3.*]
    Co do pkt 2, to mnie ona interesuje pod wieloma względami. Ostatni to taki czy przeprowadzą emisję G bo moim zdaniem nie. Zobaczymy co czas pokaże.
    Poza Mgames interesowałem się przekrętami w Ambergold, Madoffa, itp. Co nie znaczy że w nich uczestniczyłem.
    Rozumiem, że Ty jesteś pasjonatem śledczym, kora pewnie też. Ale Robin Hoodowie też z czegoś muszą żyć. Zapewne jakaś ngo to finansuje albo własny majątek.
    Konkurencja wykluczona.
  • Re: czekam, Wild Colors szansą Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.46.*]
    Dnia 2017-10-26 o godz. 18:08 ~Nwa napisał(a):
    > Daj trochę czasu. Kurs skończy na 1gr i żadne zaklinanie nie zmieni tego. Wiem ze taka świadomość boli ale wystarczy pomyśleć. Gdyby miało byc dobrze to czy główny akcjonariusz który ma dostęp do informacji niejawnych sprzedawałby udziały?? Odpowiedz sobie na to sam

"Kurs skończ y na 1 gr"
    Nie słuchajcie fałszywych proroków...
    Nwa to Lol,
    NikoKipas to lakiluuk.
    Nie jest ich tak wielu, jak się wydaje.
[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać