• polecam Wam spółkę IAI Autor: ~analityk65 [89.229.101.*]
    Tam się dowiecie jak zarabiać na sprzedaży w internecie. Jak zarabiać, a nie tylko jak inwestować. Co miesiąc nowe rekordy przychodów, zysków i kursu... Zarząd ekiosk-u też mógłby skorzystać i wziąć jakieś nauki ;)

Póki co handel zamarł, jak zwykle zresztą. Rozejrzałem się trochę po rynku ebook-ów w PL. Martwi mnie nieco, że nexto jest daleko od liderów. Nie podają nigdzie szczegółowych danych, ale wniosek jest taki, że czołówki niestety nie gonią. Na samych gazetach gremi to szału nie będzie, a premię zawsze zgarniają liderzy rynku. Facebook, Google, o reszcie naśladowców już nikt nie pamięta. Jak ktoś założy konto w virtualo to nexto niestety może okazać się zbędne. Szkoda bo swego czasu miałem walorek i sentyment pozostał. Niemniej do przełomu (jeśli kiedykolwiek nastąpi) daleka droga, wobec czego przesuwam walor do głębokiej rezerwy obserwowanych. Może kiedyś, zawsze jest cień nadziei.

Tak w ogóle to nowa osoba do zarządu oznacza niestety większe koszty. Nie chcę krakać, ale znowu przychody mogą zostać zjedzone przez koszty osobowe i "inwestycje". Tradycyjnie zresztą.
  • Re: polecam Wam spółkę IAI Autor: ~hulajnoga [188.146.2.*]
    pożyjemy zobaczymy :)
    Dla mnie powołanie na wiceprezesa p Łukasza Pielę jest niczym innym jak docenieniem pracownika. związany z e Kioskiem od 7 lat - odwalił kawał porządnej roboty, a że nie bawią sie w żadne rozdawnictwo akcji typu : akcje motywacyjne..gdzie jak wiadomo jak to sie konczy... to po prostu awans. Widać ze szanują akcje i swoje udziały.
    Druga rzecz..przejscie Marcina KOwalczyka do Compress (swoją drogą zakupiłem troche akcji tej spółki po tej informacji - a niedawno ujawnił sie tam p Marek Kamola - jeden z najbogatszych Polaków i mysle ze teraz tam Kowalczyk bedzie wyprowadzał spółke na prostą) wydaje sie dla mnie proces modernizacji spółki e-Kiosk ulega zakończeniu i czas na zyski..mamy 4Q wiadomo jeden z najlepszych..przed nami 1Q zawsze wypadał jeszcze lepiej wiec zobaczymy co nam pokażą ma być rekordowy rok...
    chciał nie chciał jednak e - Kiosk jest LIderem na rynku czy to sie komus podoba czy nie
  • Re: polecam Wam spółkę IAI Autor: ~analityk65 [89.229.101.*]
    co do lidera na rynku gazet pełna zgoda, miałem na myśli ebook-i, tam niestety jest sporo gorzej.
  • Re: polecam Wam spółkę IAI Autor: ~333 [91.238.55.*]
    Masz rację nie zawsze mają nowości ale jak sprawdzisz na upolujebooka to gdy mają daną ofertę przeważnie mają najniższą cenę, gdy masz wykupione konto premium. Jak była nowa książka Foleta "Słup ognia" ciąg dalszy filarów ziemi to cena była najniższa zarówno na nowość jak i pozostałe części. Więc mają pomysły na zwiększenie sprzedaży. Byli tylko jeszcze zyski pokazywali.
  • Re: polecam Wam spółkę IAI Autor: ~analityk65 [89.229.101.*]
    zgoda, że mają pomysły. W końcu na to wydają zarobione pieniądze ;) Oby tylko przynosiło to efekty i zyski...

Moim zdaniem na rynku ebooków, nie ma i nie będzie miejsca na 10 graczy, zostanie 2-3 głównych (a może i 1?), a reszcie zostaną jakieś skrawki, jakieś nisze. Dlatego ważne jest aby być liderem rynku. Nie 10-tą księgarnią, taką od przypadku. Wtedy niczego ciekawego na tym nie zarobią niestety. Tak więc, nic tylko najbliższe 2 lata ciężko harować i znaleźć jakiś cudowny sposób na ten rynek bo status quo dla ekiosku jest zupełnie nieopłacalny.

Na razie mam co do tego poważne wątpliwości, co nie znaczy że gdybym się jednak mylił i gdyby im się jednak udało to się nie dołączę do akcjonariatu. Czekam na jakiś przełom, oby kiedyś nastąpił.

BTW walor zupełnie zapomniany a i zarząd robi niewiele w temacie komunikowania z rynkiem niestety. Stąd poza raportami kwartalnymi pozostają praktycznie tylko domysły co się dzieje. Szkoda.
[x]
EKIOSK 0,00% 0,95 2025-10-24 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.