• Najlepszy miesiąc i kwartał w historii TIM SA Autor: macler1 [37.47.38.*]
    Ze wstępnych szacunków wynika, że wrzesień i III kwartał 2017 r. przyniosły najwyższe obroty od powstania TIM SA w 1987 r. – odpowiednio 61,8 mln zł i 173,2 mln zł. Przychody ze sprzedaży po 9 miesiącach 2017 r. wyniosły niemal 471,9 mln zł. Dynamika sprzedaży internetowej wyprzedza w TIM-ie dynamikę ogółu obrotów, co oznacza, że prawdziwy wysyp inwestycji dopiero przed nami.

- Za pośrednictwem e-commerce sprzedajemy produkty służące głównie do modernizacji, serwisowania czy małych inwestycji. Towar na duże inwestycje sprzedaje się offline – poprzez zapytania ofertowe, przetargi itd. Dlatego wyprzedzenie dynamiki całkowitej sprzedaży przez dynamikę sprzedaży online świadczy o tym, że inwestycje jeszcze tak naprawdę nie ruszyły. Prawdziwego wysypu inwestycji spodziewam się najwcześniej pod koniec czwartego kwartału 2017 r., a konkretny wzrost inwestycji powinien nastąpić w przyszłym roku – komentuje Krzysztof Folta, prezes zarządu TIM SA.

link 
  • Re: Najlepszy miesiąc i kwartał w historii TIM SA Autor: ~akcjonariusz [212.244.52.*]
    Pytam zatem o co tu chodzi? Dlaczego rynek reaguje spadkiem skoro jest super mega hiper wynik i rekord rekordów? Czy ktoś jest to  w stanie logicznie wyjaśnić? Nie żebym się żalił że mi wartość portfela maleje z dnia na dzień, ale zainwestowałem w spółkę wierząc w jej model biznesowy i słuszny kierunek rozwoju i niepokoi mnie fakt. że obecnie jestem kilkanaście tys w plecy.
  • Re: Najlepszy miesiąc i kwartał w historii TIM SA Autor: ~Stif [37.47.149.*]
    Rynek dyskontuje przyszłość, podobno :) nie obrót robi zysk ale marża. AP sprzedał ... wywal to bo wtopisz jeszcze więcej.
  • Re: Najlepszy miesiąc i kwartał w historii TIM SA Autor: ~akcjonariusz [212.244.52.*]
    w tym rzecz ze marża rośnie, zatem siłą rzeczy kiedy musi być odbicie od dna.
    pytanie tylko kiedy?
  • Re: Najlepszy miesiąc i kwartał w historii TIM SA Autor: ~Stif [37.47.149.*]
    Prezes TIM mówi o spadajacych marżach bo trwa wojna cenowa :)
    Cyrk i tyle, kup lepiej GRN, tak jak na innym wątku ktoś radzi. Tu jest i będzie słabo bo się nie bilansuje. Prezesowi nie wyszlo i szuka wymówek. No może znowu będzie kupowal to kurs wzrośnie.
  • Ponad 600 mln zł obrotów po 11 miesiącach 2017 r. Autor: macler1 [37.47.12.*]
    Ze wstępnych szacunków wynika, że po listopadzie 2017 r. tegoroczne obroty TIM SA wyniosły ponad 605,3 mln zł. To rezultat lepszy o prawie 7% od osiągniętego po listopadzie 2016 r. Przychody ze sprzedaży w samym listopadzie 2017 r. wyniosły 64,58 mln zł, o 7,5% więcej niż w analogicznym okresie 2016 r.
    Listopadowa dynamika obrotów w kanale e-commerce ponownie była wyższa od tempa wzrostu ogółu przychodów – wyniosła 12,4% r/r. Sprzedaż online w przedostatnim miesiącu 2017 r. osiągnęła poziom 45,6 mln zł.
    Więcej: link 
[x]
TIM 0,20% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.