Jeśli uważasz, że trzeba inwestować w spółki które zarabiają (czytaj nie CLN) to weź Pan sobie z WIG20 spółkę i osiągniesz Pan swój target inwestorski. Ludzie, którzy kupują MAB, SLV czy CLN albo kupili Amrest, LPP czy CDR nie chcą kupować spółek, żeby na nich zarobić 10 czy 20%, czy 30% Tego typu inwestycja opiera się na realnym pomyśle zarobku wielokrotnie większego. Jeśli nie wierzysz w takie tematy, uważasz to za stracone pieniądze, złą inwestycję to tego nie rób.
Oprócz tego, że CLN zarobił w tym roku dokładnie tyle samo co rok temu i oprócz tego, że nie ma jeszcze umów na rynkach które mają być za chwilę, nie ma najmniejszych podstaw do tego by nie uważać inwestycję w CelonPharma jako dobrą a nawet bardzo dobrą.
Nie chcesz Nie potrafisz Nie wierzysz
w spółkę i jej możliwości i traktujesz ją jak Almę z Bumechem wymieszaną, która zaraz będzie tańsza niż w IPO ===>>> nie kupuj, po prostu nie inwestuj w to byle co.......
A może zamiast negować tego typu inwestycje napisz po prostu w jaką spółkę proponujesz pakować kasę bo jest świetna i ma wszystkie cechy CLN ale też dużo innych lepszych co ma nas przekonać do pomysłów inwestorskich.
Z chęcią sprzedam CLN i zapakuję po dach jak dasz jakiś typ zamiast CLN.
Po prostu, jedziesz z pomysłem, jestem naprawdę ciekawy......
synku co ty mnie pod odwagę próbujesz brać, każda niestracona złotówka tyle samo warta co zarobiona, ja swoje pieniądze szanuję, swoje zarobiłem i odszedłem od stołu na czas z zyskiem, odważni przy 38 odważni przy 32 uważajcie żebyście mieli co włożyć na tą wyśmiewaną lokatę
Ale żeby mnie nazwać synkiem to przy założeniach, że by się robiło dziecko mając 18 lat + rok na poród co daje 19 lat to trzeba tyle być ode mnie starszym..... a że się urodziłem w 1970 to potencjalny Tatuś musiałby się urodzić w 1951 żeby mnie synkiem nazywać;
Dla PIMKO 20 mln obrotu w miesiąc i 170 mln obrotów w 6 miesięcy to mała płynność, dlatego wpłaca na konto z procentem mniejszym niż inflacja i jeszcze tax trza oddać, dlatego też produkuje się w temacie CLNPHARMY , naganiając na konta bankowe..
B( R)ogacze siedzący na gotówce przecież tak mają, że bardzo obiektywnie piszą o papierach których nie mają.
Dla uspokojenia powiedzieć można tylko tyle , że jeśli CLN wypali zakładany rozwój, to wartość obrotów sesyjnych też będzie rosła wraz z kursem.
co ty się inflacją przejmujesz jak cln 25% od szczytu zjechał, kto zrealizował zysk to ma kasę, i podatek zapłacony i więcej w kieszeni niż trzymając do t eraz, a ty co masz? - fantazje, bajkopisarstwo i straty na farmie, cube i innych perłach z których po cichu uciekłeś a naganiałeś tak samo i widziałeś tysiące procent tak samo jak tutaj
JA brałem CLN w IPO i dobierałem poniżej 20 PLN. Ty mając na koncie w rok możesz wyjąć ok 1.5-2 % - tax, ja w rok mam na CLN kilkunastokrotnie więcej niż ty na koncie czyli 50%-75% na chwile obecna( biorąc pod uwagę tego boczniaka).
Takie jęczenie ile od szczytu zeszło jest bzdurne, na każdej spółce możesz sie niezdrowo podniecać ,że od jakiegoś szczytu ileś procent zeszło.
Czy dla tych którzy maja CDR po parę pln ma znaczenie że od szczytu zeszło 10 % w dól, czy to ma znaczenie bardziej ze CDR po latach rozwoju kosztuje ponad 100 PLN podczas gdy oni maja kwity brane np. za parę PLN. Kiedyś w 2011 na cdr zeszło 60%-70% od szczytu, a papier zwalił się z prawie 10 PLN na 3-4 PLN( po debiucie wiedźmina2) i tak tkwił ponad rok czasu. Teraz jest ponad 100 PLN, a to dzięki rozwojowi i zdarzeń które nastąpiły potem, bo na Wiedzminie 2, świat dla CDR( jak się okazało) się nie skończył i kolejne lata rozwoju i robienia swojego zaowocowało potężnymi zyskami kilak lat po tej zwale w 2011 roku.
Tak samo dla CLN świat nie kończy się na obecnym etapie rozwoju i na obecnych wynikach, CLN bedzie chciał je zwiększać i swoja działalność rozwijać i ma na to realne szanse, a dzięki temu i realne szanse są takie iŻ kurs za parę lat może być znacznie wyżej niż obecnie.
w 2019 czyli za jakieś 1.5 roku już powinniśmy mieć wiele inforamacji o rozwoju CLN pharmy które w tym czasie będą spływały na rynek i do nas akcjonariuszy, zarówno z leków z pipeline( umowy dystrybucyjne , kolejne dotacje itp) jak i salmexu itp.
A ty kup sobie obligacje lub załóż długoterminową lokatę na parę lat na 2 % minus tax i dalej śmiej się z inwestorów którzy chcą inwestować w CLNpharme. Za parę lat przekonamy się kto na tym lepiej wyszedł.
A i jeszcze jedno, zgłosiłeś mój wcześniejszy post do admina, w nim ci napisałem mylisz mnie z kimś innym , ale oczywiście możesz nadal rozbić z siebie kogoś kto nie umie czytać i rozumieć co się do niego pisze.
alikoto-ciekawe ja też brałem celon w ipo i w tym roku na giełdzie zarobiłem trzycyfrowo, tylko że ja w odróżnieniu od ciebie zrealizowałem zysk i postanowiłem chronić kapitał jak zauważyłem kaszane an gpw i to że obietnice prezesów to baje i daj sobie spokój z tym cdr jako odnośnikiem, ostatnia spółka która się jako tako trzyma
Pimko Problem z Tobą jest taki że Ty mówisz po fakcie co brałeś i ile zarobiłeś. Tak każdy może powiedzieć. Dziwne że Twoich postów po IPO CLN na wątkach CLN nie ma.