• wyniki kwartalne Autor: ~nabial [83.22.218.*]
    wykup nie pomoże zwała pewna - no i to drugie dno - podwyżki dla pracowników :(
  • Re: wyniki kwartalne Autor: ~Endrju [81.174.164.*]
    A ja mam dość bananowej. Właściwie co się stało, że dzisiaj spadek o 6,5%? Że pokazali wyniki zbliżone do poprzedniego roku? Nosz kurna, przecieź ta spółka jest wyceniana poniżej wartości księgowej, oraz ze współczynnikiem c/z 8, wypłacająca prawie 4% dywidendę (względem obecnej ceny akcji). A w drugą stronę - jak w półrocznych pokazali zysk netto +17%, to kurs stał w miejscu, zero odbicia. Niestety na tej giełdzie nie opłaca się inwestować w małe dobre spółki pokroju Ergisa. Nawet najmniejsza zła informacja wywołuje lawinę, bo jacyś wystraszeni sprzedający PKC zawsze się znajdą, a kupujących by zatrzymwać zwałę nie ma, bo nikt się spółką nie interesuje. Natomiast dobre informacje nie powodują wzrostów i przechodzą bez echa, bo nikt się spółką nie interesuje więc i nikt nie kupuje! Bezsens totalny, błędne koło...
  • Re: wyniki kwartalne Autor: ~paaulinka [77.255.72.*]
    To co opisałeś to niestety obraz głębokiej bessy z jaką mamy do czynienia na GPW. Złe informacje powodują lawinę a dobre przechodzą bez echa. Przykre jest to ze dzieje się tak w czasie największej hossy  w historii na wszystkich giełdowych rynkach świata. Wisząca podaż akcji w posiadaniu OFE skutecznie odstrasza krajowy i zagraniczny kapitał.
  • Re: wyniki kwartalne Autor: ~krzysiek [91.212.223.*]
    słuchajcie, wyniki są dobre jak na możliwości tej spółki, ktoś spanikował, niektórzy dokupili po 5,08-5,11 i tyle, spółka jest stabilna i uczciwa także z korektami pnie się do góry, dywidenda może być za 2017 r, także spokojnie
  • Re: wyniki kwartalne Autor: ~abc [83.26.252.*]
    Ergis jest w trendzie spadkowym, znaczy Ci co sprzedają oczekują gorszych wyników w przyszłości.

Spółki z branży Lentex, Izoblok także są w trendzie spadkowym. Czyli negatywne oczekiwania dotyczą całej branży.

Przed Ergisem słaby IV kwartał (okres który nie zachęca do kupna) a potem trudne zadanie powtórzenia bardzo dobrych wyników za I i II kwartał.

Statystycznie trend spadkowy trwa 12-18 miesięcy i po tym okresie można rozważyć zakup Ergisu.
  • Re: wyniki kwartalne Autor: ~Ergis [83.3.65.*]
    Gdzie Wy widzicie trend spadkowy to ja naie wiem. Od 4 lat wolno ale jednak w gore. Natomiast to co przemawia za ergis to rewelacyjna sytuacja finansowa. Takich parametrow nie ma prawie zadna spolka na gpw. EV/EBITDA niziutkie, C/Z niziutko, dywidenda placona, dynamika przychodow dodatnia. Biznes sie rozwija. Naprawde niezle to wyglada
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.