Kto jeszcze jest w kolejce z pewniaków? 1. Niemcy panele elewacyjne - ponoć ma już umowę do 2019 z ilością na 2 mln rocznie? 2. Koncern Metalurgiczny - Tajwan, Japonia, Europa, USA - brali spore ilości na ponad 5mln 3. Niemcy partner Cofermin / 3A - na 5 zakładów w Europie i USA - również brali nie małą ilość i w okolicach 4 mln To dało by dodatkowo ponad 10 mln Licząc, jeszcze pojedyncze strzały np. Słowenia, może jakieś ilości z branży ropy i inne drobiazgi - w tym roku mają dać ponad 2 mln To podliczając obecne już potwierdzone 22,8 mln + te bardzo prawdopodobne to mielibyśmy ponad 33-35mln ???
Dnia 2017-10-19 o godz. 11:40 ~uzzo napisał(a): > Kurs akcji za pół roku jak się wszystko dopnie- między 15, a 30 zł. Na razie czekamy na rozwój sytuacji.
Ale 33-35 mln niewiele nam daje. Bo marza nizsza niz wtedy gdy bylo 39mln. My potrzebujemy jeszcze min 2 takich jak ostatnio na 13,7 i wtedy mozemy gadac ile z tego zostanie w spolce placac pozyczki, obligi i majac mega rosnace koszty zarzadu. Patrzcie realnie a nie życzeniowo !
Dnia 2017-10-19 o godz. 13:08 ~uzzo napisał(a): > Mikrosfera z Astany ma być za darmo, aż spłacą to co włożyło Eko w Astane, zgadza się?
Tego to nie wiem, ale skoro to miało im pomóc tak jak kiedyś było pokazane, przed burzą popiołową, które nawiedzały astane, to raczej muszą miec to za darmo. Jedynie to prąd utrzymanie ludzi itp. A co do innowacyjnej technologi to zobacz jak koszty spadną wytworzenia, teraz marża na poziomie 30%, jak zrobią wszystko podejdzie pod 50%, sucha mikrosfera mniejszy koszt transportu, jęsli teraz odbywa się jeszcze połów ręczny( chodz tego nie wiem ) to tez robi swoje koszty. To będzie jak 11bit, tylko że tutaj mieliśmy z falstartem, czekamy ;)
Dnia 2017-10-19 o godz. 15:57 ~skryba napisał(a): > mało macie przykładów na innych spółkach??? > > generalnie fundamenty się obronią tylko kiedy ...
no to zerknijmy na te fundamenty: - gigantyczne straty - zakład w astanie produkuje śladowo - nie mają płynności, emisje akcji, obligacji, pożyczki, kredyty - marża na pysk - konkurencja ich niszczy
masz racje - fundamenty właśnie się bronię, kurs wyłamuje dno i otwarta droga na 5 zł
Reventon zgadzam się z Tobą i uważam że dlatego mamy cenę jaką mamy, a nie tam żadne Mafie i Spółdzielnie. Poza tym jest na to przyzwolenie właśnie poprzez niespełnienione obietnice.
BTW - Ja dzisiaj skubłem 1k pod 2018 który już będzie tym raczej co mialo być 2 lata temu :-) Uważam że teraz dopiero powinno się akumulować, ale tu chyba żadnej nowiny giełdowej nie odkryłem.
Zatem nie minąłem się z obliczeniami co do przewidywanych przychodów na 2018: Info z Ekoexport w dniu dzisiejszym: Proszę pamiętać, że Eko na podstawie wygranego przetargu do Koncernu metalurgicznego będzie dalej kontynuowało swoje dostawy w 2018 roku. Aktualnie oczekujemy na wykaz planowanych ilości. Jeśli nie ulegną one zwiększeniu to orientacyjna kwota zamówienia wyniesie ca 7 mln zł. Od kolejnego klienta firmy 3 A Composites, z którym mamy podpisany trzyletni kontrakt oczekujemy na szacunkowe ilości dostaw na rok 2018. Minimalna kwota rocznego zamówienia wynosi ca 2,1 mln zł. Kolejny Partner, z którym mamy podpisany trzyletni kontrakt to Koncern z branży odlewniczej z zakładami w Europie i USA. Łączna kwota dostaw to ca 1,9 mln zł. Łączna kwota zamówień na 2018 rok wynosi 33,7 mln zł.
Maje założenia: Kto jeszcze jest w kolejce z pewniaków? 1. Niemcy panele elewacyjne - ponoć ma już umowę do 2019 z ilością na 2 mln rocznie? 2. Koncern Metalurgiczny - Tajwan, Japonia, Europa, USA - brali spore ilości na ponad 5mln 3. Niemcy partner Cofermin / 3A - na 5 zakładów w Europie i USA - również brali nie małą ilość i w okolicach 4 mln To dało by dodatkowo ponad 10 mln Licząc, jeszcze pojedyncze strzały np. Słowenia, może jakieś ilości z branży ropy i inne drobiazgi - w tym roku mają dać ponad 2 mln To podliczając obecne już potwierdzone 22,8 mln + te bardzo prawdopodobne to mielibyśmy ponad 33-35mln ???
Nie zmienia to faktu, że do puki Astana nie działa to surowiec jest pozyskiwany drogo a wraz z tym marża będzie sporo niższa :/ Czekamy na Astanę i linie produkującą.