Kolego szybciutko !!!. Do końca roku będziecie się obijać już 0,1x pln :-) Ktoś tu się wyśmiewał że to coś nie będzie kosztowało 5gr a ja wam mówie że będzie i to szybciutko. Wtedy jakiś malutki milioner będzie mógł wziąć kredyt i kupić to szambo za jakieś 3,5 mln pln. Taka promocja będzie jak w lidlu.
Dnia 2017-10-18 o godz. 16:45 ~ssdssd napisał(a): > Kolego szybciutko !!!. Do końca roku będziecie się obijać już 0,1x pln :-) > Ktoś tu się wyśmiewał że to coś nie będzie kosztowało 5gr a ja wam mówie że będzie i to szybciutko. > Wtedy jakiś malutki milioner będzie mógł wziąć kredyt i kupić to szambo za jakieś 3,5 mln pln. Taka promocja będzie jak w lidlu. > > Powodzenia bankruci co łapią noże....
Może tak drastycznie nie będzie ale przypomina mi się inna spólka co prawda z innej branży ale też z 2.5zł spadłą na 0.07gr PRESTO
Sens strategi przejęć spółek z branży IT jest wtedy gdy spółka która przejmuje ma sensowną wycenę aby płacić ułamkiem swoich akcji za przejmowane spółki (lub gotówką). W INDATA ani wyceny nie ma i to samo z gotówką. Gotówka pochodząca z obligacji jest za droga. Zresztą z tego co widać chyba są ograniczenia dla INDATY jeśli chodzi o tem sposób finansowania przejęć.
Tak więc widzę a) zmianę strategii grupy z powodów powyżej b) podział INDATA na spółki które zarabiają kasę i te które tego nie robią (zamknięcie nierentownych lub ich sprzedaż za 1 zł) c) kierunek na groszową spółkę czyli powolna agonia
Słabo to widzę choć nie można odmówić odwagi zarządowi na to co chcieli zrobić ale niestety nie wyszło.