płakać mi sie chce jak patrze na ten syf, chyba to całe przejecie o kant dupy potłuc, po takich wynikach + 30% normala spółka by uosła , juz nie pisze o ile procet ,ale na pewno to powód do wzrostów a nie spadków, o co tu chodzi? strach przed mazgajem? strach ile dadzą za 1 akcje?
to wycofać sie z tego i po kłopocie , po co to przejecie jak tylko dołowanie i dołowanie ...
Głupoty. Przecież wiadomo ile za jedną akcję, stoi to jak byk w planie połączenia. Zresztą przypominam, że już dawno podpisanym. 0,82 akcji Vistuli. Reakcji na wyniki nie ma bo w obliczu połączenia tracą one na znaczeniu.
Ciąg dalszy manipulacji kursem, jesteśmy ugotowani do czasu dopięcia fuzji. To było pewne od początku. Moim zdanie odbywa się skup celem przejęcia jak największego kawałka nowej firmy. Niezależnie o kogo chodzi, nic dobrego się tu nie zadzieje aż do głosowania, które chyba jest przesądzone. Dlatego spokojnie i bez sensacji, ja trzymam pakiecik i może ciutkę dokupię jak zjadą z ceną znów do 2,40
niby wszystko wiadomo , a jakieś bagno sie zrobiło,moze jakis trup w szafie i ludzie sie boja i sprzedają? no bo czemu oddaja po 2,5 skoro wycena w okolicach - 4,5 x 0,82 = 3,6 tylko idiota by sprzedawał albo ktoś coś wie?
No nie spodziewałem się, że dojdziemy tutaj przed fuzją do mojej średniej :) a jednak. A myślał człowiek czy nie sprzedać jak było +10%, ale widziało sie już i +15%.. trudno to poczekam.
Zobaczcie co działo się przed zatwierdzeniem informacji o przejęciu PEKAO przez PZU (i PFR gwoli ścisłości). Kurs też mocno ciśnięty był w dół, a potem jak info padło to się zaczęło pięcie w górę.
Z innej beczki, czy myślicie, że VISTULA będzie w najbliższym czasie skłonna do wypłaty dywidend? Pamiętam, że wcześniej jak jakiś bank wyceniał BYTOM i perspektywę, to już coś przebąkiwał, że może za 2017 lub 2018. Jako, że VISTULA przejmuje BYTOM bezgotówkowo, to kasa będzie. A Mazgaj pewnie będzie chciał trochę wyjąć z tego co ostatnio włożył.