• Jest dobre info Autor: ~Ola [145.239.80.*]
    Komunikat się pojawił, chyba całkiem pozytywny link raport jak raport.
  • Re: Jest dobre info Autor: ~ref [193.192.171.*]
    Dobre o tyle że przychody nie spadły r/r a prakrycznie całosć wygenerowana na sklepach własnych.

• Re: Jest dobre info Autor: ~sterw [178.36.61.*]
    dlaczego nie ma 15 mln zl dlaczego nie 20 mln zl .Co musi zrobic firma zeby wyjsc z zakletego kregu 10 mln zl przychodow? Jakiej dokonac zmiany w obsludze klienta jakosci ciuchow jakich cudow musi dokonac.Albo po prostu przejsc od malych rzeczy do ogromnych
  • Re: Jest dobre info Autor: ~marko [82.177.202.*]
    odpowiedz na twoje pytanie jest prosta przy 70 sklepach o takich powierzchniach żadna firma wiecej nie zrobi porównaj sobie i wyciag wnioski
  • Re: Jest dobre info Autor: ~jot [89.66.88.*]
    Ja bym napisał nie "nie spadły" tylko przychody wzrosły r/r :-) robi się coraz bardziej obiecująco
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Marko [37.47.75.*]
    Oczywiście ze wzrosły o prawie 20%
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    mala firma informatyczna potrafi rozwinac sie i w ciągu kilkunastu lat zrobić obroty miliard złotych.Pamapol kilku studentow w garażu laduje do sloikow mieso i sprzedaje sklepom,gdzie jest ta firma dzisiaj.Setki takich przykladow.Nie o powierzchnie tu chodzi a o cos znacznie ważniejszego o Wartosc dla klienta kluczowa druga sprzedaż i powrot klienta.Wkleilem tu kiedyś post o wartości solara wykasowany przez admina.
    To ze firmy odzieżowe wyzynaja się jak psy i tona we własnej krwi to prawda ale nie Wszystkie.Pozostaja te które tworza wartość dla klienta.Zara z roku na rok powieksza przychody dlaczego???ponieważ klienci wracają.
    Gdyby klienci solara byli lojalni i wracali do tych sklepow ponownie kupując sprzedaż moglaby rosnąć spokojnie oczywiście jest pewna granica.
    Dobra jakość za dobra cene to klucz do biznesu której Bogacki nie rozumie albo nie chce rozumieć  może nei chce niczego zmieniac nie wiem tego.Ale bez zmian nie będzie tego biznesu nie będzie i drukowanie kolorowych gazetek nic tutaj nie da.Ludzie wroca po dobry modny ciuch w przyzwoitej cenie.
    I jeszcze jedno w momencie w którym firma niszczy wartość nie jest w stanie wykreować realnej gotówki ze sprzedaży brak jej rentowności otwieranie kolejnych sklepow powiększanie powierzchni i zwiększanie kosztów jest podżynaniem sobie gardła.
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Marko [37.47.75.*]
    To masz racje myśle ze coś z tym musza zrobić bo nie zarabiając i niezwieszkajac wartości firmy nie będą w tym tkwili tak mi się wydaje
  • Re: Jest dobre info Autor: ~witold [77.64.132.*]
    Panowie nie oszukujemy się Akcje tej spółki przy tych raportach są bardzo tanie. Ujadanie nic nie da
  • Re: Jest dobre info Autor: hrabiag41 [83.11.178.*]
    Do rozwoju nie wystarczy jak klient wróci. Trzeba szukać nowych . Solar się uparł, że będzie marką z wyższej półki. A ta ma ograniczoną ilość potencjalnych klientów. Owszem, ciuch mają fajne ( to nie moja opinia ) ale warte cen wyprzedażowych.
  • Re: Jest dobre info Autor: ~warto [83.20.207.*]
    akcje sa tanie to prawda, klopot ze sa tez masowo chetni do sprzedazy wiec nie wzrosnie. Na poczatku roku liczylem na powrot do prob przebicia 1,35 ... juz nie licze.
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Sterw [178.36.10.*]
    akcje sa tanie ale sa chetni zeby je sprzedawac? To skad sa ci chetni .Jacys idioci... A moze sprzedaja bo wg nich te akcje sa warte 50 gr.Gdy w rzeczywistosci warte sa jeszcze mniej bla bla bla
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Sterw [178.36.10.*]
    swoja droga konia z rzedem temu kto wyceni spolke przy malejacych przychodach braku zysku ks,niepewnych naleznosciach,niewiadomych zapasach wszystkie te liczby stanowia niewiadomą X ze znakiem zapytania
  • Re: Jest dobre info Autor: ~marko [82.177.202.*]
    a Ty na ile ją wyceniasz?
  • Re: Jest dobre info Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    sadze ze od mojej wyceny wartościowsze sa wpisy z 2012 roku ,jeśli ktoś chce kupic te spolke choćby spekulacyjnie powinien uważnie poczytać.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-mam-nadzieje-ze-po-audycie,12113653.html 

jak przechodziłem po galerii, to widać było pustki w tym sklepie, ale sam uwierzyłem w te 50 mln zysku za zeszły i obecny rok i dobrą dywidendę, bo jak pamiętam to ponoć mieli 20 mln zysku w 2010 roku więc chyba to było prawdą a te 50 mln za zeszły rok to mogło być "podkręcenie" w celu opchnięcia towaru. Jeśli tak było to nie powinni wyjść z więzienia do końca życia. Prezesi mają kasę ze sprzedaży akcji , więc niech teraz ogłaszają wezwanie np. po 12 zł pod przymusem. "

• Re: Jest dobre info Autor: ~marko [83.10.52.*]
    pozamykać trzeba by było tez tych co rekomendowali Redan 8zł Gino 4zł Lotos 0 zł itd tylko gdzie ?
  • Re: Jest dobre info Autor: ~joy [194.114.62.*]
    ktoś na k chce ponad 100 tyś. ciekawe? kiedy? i co?
[x]
SOLAR -15,15% 2,80 2024-02-08 17:01:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.