• będziecie milionerami Autor: ~erk [83.12.104.*]
    myślę tutaj o ilości posiadanej przez was makulatury. :D
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~vv [94.254.149.*]
    W poniedziałek leszcz będzie zadawał pytania w stylu, co się stało z moimi pieniędzmi oraz, kto ukradł mi pieniądze z,rachunku? :)))
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~zzz [193.41.230.*]
    no ciekawe , bardzo. Nawet jeszcze na maklerskich nie ma pp a już miałoby nastąpić odcięcie pp w poniedziałek. Koleś bajki wsadź sobie pod poduszkę Skąd takie cudaki się tu biorą . :-)
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~Przypomnienie [66.249.81.*]
    He he dobre. Wg ciebie najpierw muszą być pp aby potem korygować kurs? Naprawdę zabiłeś mnie tym tekstem.
    Uchwała Walnego Zgromadzenia jest publikowana w komunikacie i drzwi pomału się zamykają. Składany jest do nadzoru giełdowego wniosek w postaci prospektu emisyjnego nowych akcji i po jego zatwierdzeniu pociąg zaczyna pędzić. Uwaga, gapiostwo kosztuje. Jeśli nie czytamy komunikatów (najczęściej są to uchwały Walnego Zgromadzenia) i nie wiemy, że uchwalona jest nowa emisja, to pierwszy widoczny sygnał dostaniemy w dniu ustalenia prawa poboru. Ma wtedy miejsce zdarzenie, które nieprzygotowanego lub zaskoczonego inwestora może przyprawić o zawał serca: kurs nagle spada (otwiera się niżej niż poprzednie zamknięcie). Dużo, albo nawet dużo dużo dużo niżej. Nazywa się to odcięciem prawa poboru. Zarazem na rachunku pojawia się coś dziwnego: pakiet papierów o symbolu podobnym do spółki z dopiskiem (w zależności od przypadku i od systemu) PP, PN lub jeszcze inaczej. Jest ich tyle, ile mieliśmy akcji przed dniem ustalenia prawa poboru. Wartość tych papierów jest jakaś nieracjonalna, koszt nabycia jest zero, i nie można złożyć na nie żadnego zlecenia. Jest to sytuacja przejściowa, proces który ma doprowadzić do pomyślnej emisji, ale może trwać długo i po drodze zaskakiwać dziwnymi wpisami na rachunku papierów wartościowych. Jeśli nie chcemy uczestniczyć w emisji to jeszcze nie jest za późno na uratowanie części "odciętego" kapitału, bo będzie można sprzedać prawa poboru w obrocie, tylko nie wiadomo za ile. Generalnie jeśli rynkowi nie podoba się nowa emisja, to kurs akcji sporo spada jeszcze przed odcięciem - ludzie nie chcą mieć w ogóle do czynienia z PP.

Widziałeś prospekt emisyjny i zatwierdzenie przez knf ??
    Prospekt emisyjny? Na NC? Kolego pomyliłaś giełdy to nie rynek dużych spółek publicznych a NC! Tu nie ma prospektów tu są jedynie memoranda informacyjne :-)
    Dobrze ci radzę posłuchaj lepiej kolegów lepiej zorientowanych od ciebie.
    ok, ale nawet jeśli tak po bandycku się postępuje na nc to i tak będą notowane pp więc o jakim dramacie tu piszesz? nie będzie lepiej i nie będzie gorzej wystarczy albo opierniczyć pp albo dokonać zapisu
    Może będą a może nie. Ja takiej pewności nie mam ale jak Ty masz to podaj podstawy.
    dlatego że mogą nie uplasować emisji ? A zawsze łatwiej to zrobić notując pp. Zawsze znajdą się golasy które nie dokonają zapisu na pda ( brak gotówki, zapomnienie etc ) A chętnych na pp po 10 groni znajdzie się sporo . Chyba że się mylę ... No cóż zobaczymy sam mam to barachło po 49 i nie zamierzam nie opłacić pp
    Hmm troszkę mylisz pojęcia.
    Załóżmy że pp warte jest 4 gr a nowa emisja po 10 gr. W poniedziałek zakładamy że TKO wyniesie 15 gr. To ty wolisz skorzystać z pp i objąć ne akcji która nie wiadomo kiedy będzie dopuszczona do obrotu? Kiedy kurs będzie w granicach 15gr i niżej papierów już notowanych, gdzie nie trzeba na nic czekać i ponosić ryzyka, to ty wolisz objąć ne?
    Hmm myślałem że już nic mnie nie zdziwi na NC jednak się myliłem.
    nie, pisałem że gdy będą notowane to mogę je np sprzedać , ale jak nie będą to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest ich wykup, Ale ty widzę maż dużo do powiedzenia z tym że tylko wysnuwasz założenia. Załóżmy że , i że załóżmy. Skoro jesteś takim znawcą to ja chętnie posłucham bo ma jeszcze 30 minut czasu co taki znawca by zrobił ?? kupione po 49 groni przy możliwości opchania po 17
    Przepraszam nie potrafię ci doradzić i nie chcę tego robić. Teraz wszystko zależy czy nowa apka chwyci czy nie, ja nie jestem jasnowidzem, tylko podejrzewam że to nie chwyci. Tu na forum było wiele sygnałów ostrzegawczych, które były coprawda zakłócane przez naganiaczy ale jednak takie były. W większości przypadków na forach pisze się tylko dobrze o spółce ponieważ piszą te posty ci co kupili. Jednak z doświadczenia wiem że lepiej czytać te negatywne i sprawdzać ich wiarygodność, to pomoże uchronić przed stratami.
    nie chodziło o podpowiadanie , tylo co byś zrobił. No cóż ja i tak zrobię jak pisałem albo sprzedam pp jak będą notowane albo wykupię pdp. innego wyjścia nie ma , i albo odrobię albo plecy . Życie
    Wiesz skoro poddawałen w wątpliwość twoje rozumowanie i dziwiłem się jemu to jasne co myślę. Tylko że ja patrzę jako ten co nie ma akcji a z tej drugiej strony. Kto ma rację to pokaże przyszłość.
    Przepraszam muszę sprostować bo nie do końca jednak nie mam akcji. Otóż mam zawrotną liczbę 50 szt. Tak nie znacząca że nie można tego traktować jako inwedtycji. A to tylko dlatego gdyby się okazało że jakimś cudem ich apka czy tam gra odniosła wielki sukces.

PS
    Wątpię w ten sukces ale wolę być przezorny i zabezpieczyłem się na ten wypadek
  • Re: b?dziecie milionerami Autor: ~Agnieszka_Z [91.224.147.*]
    Pewnie...i dlatego j?czysz tutaj od rana do wieczora o spektakularnych spadkach.
    Czy Z to skrót od Zemsta?
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Niebywale! Moderator to usunal.
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Niebywale! Moderator cofnal usuniencie! Dziekujemy za dobra zmiane w cenzurze.
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~MałyInw [89.67.32.*]
    A jak TKO we wtorek przed konferencją będzie 22 gr, to czy lepiej było sprzedać dziś po 18gr ? A jak w środę będzie 29 gr to co wtedy?
    Chodziło mi o czwartek przed konferencją, nie wtorek, przepraszam za błąd.
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-06 o godz. 17:58 ~MałyInw napisał(a):
    > Chodziło mi o czwartek przed konferencją, nie wtorek, przepraszam za błąd.

robi to jakąś różnicę?........
  • Re: będziecie milionerami Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-06 o godz. 17:54 ~MałyInw napisał(a):
    > A jak TKO we wtorek przed konferencją będzie 22 gr,.......................dalej to bzdury :))

czyli zakładasz że ustalony kurs odniesienia przez GPW wzrośnie o 60% ?....

Po nowym komunikacie już nie.. Będzie tłumaczenie, że to dokapitalizowanie, bo WKM kupi akcje z pp, ale już tak nie myślę.
[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.