PREZES powiedział 27.09 na czacie ( odnośnie pytania o scalenie, że "Spółka i wprowadzające konsorcjum dopełniła wszelkich w tym zakresie powinności. Czekamy i uważamy, że nastąpi to w ciągu najbliższych dni." Minęło już 8 najbliższych dni....tracę cierpliwość:) jak myślicie - kiedy scalenie? Ktoś coś wie?
Dokup jeszcze PDA i czekaj spokojnie :). Poczytaj też na ten temat artykuły, przeanalizuj historię innych spółek i czekaj spokojnie na oficjalne informacje o PDA.
Zmiana PDA na akcje spółki następuje automatycznie w wyznaczonym przez giełdę terminie i nie wiąże się z koniecznością podejmowania jakichkolwiek działań przez inwestora.
Może brakuje mi wiedzy, ale jeżeli sąd nie zarejestruje podwyższenia kapitału do końca tygodnia to może być tak, że po 17 PDA nie będą notowane a na rachunku chwilowo pozostaną PDA zamiast akcji. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Formalnie z tego co wiem PDA mogą być notowane tylko 3 miesiące. Na rejestrację nie ma określonego czasu. Ale nigdzie nie ma powiedziane, że do czasu rejestracji nasze PDA muszą być notowane na GPW