Jak na razie nie idzie do góry mimo bardzo dobrych wyników II kw. Dlaczego? Ponieważ Roman kontroluje kurs więc wzrosty będą wtedy kiedy spod Torunia przyjdzie decyzja. Czytanie z AT na spółkach Romana to czysta fikcja.
Dnia 2017-10-06 o godz. 07:26 ~fifka napisał(a): > zgadzam sie w 100 % ale kiedyś mu się będzie opłacało i prezesowi szelidze też
Część akcji IPX kupowałem kiedy akcje Kęt kosztowały około 120 PLN. Zrobiłem sobie analizę i wyszło w niej, że IPX jest inwestycją dużo atrakcyjniejszą ;)
W tej analizie nie doceniłeś (jak wielu innych akcjonariuszy np.Hutmena) uczciwości GA romeczka.Obawiam się że impex jest kolejną perełką którą przytuli po dobrej cenie borek.
Teraz to wiem ale wtedy wchodziłem na giełdę i wyszukiwałem okazji :) Dzisiaj przed zakupem akcji sprawdzam strukturę akcjonariatu bo jak się okazuje jest to często ważniejsze niż fundamenty spółki.
W obecnej sytuacji Chińczycy to jedyni, którzy mogą się pokusić o granie na giełdzie z szefem wszystkich szefów. Maja pewnie więcej pieniędzy niż wszystkie słupy i szef z prezesem razem wzięci.
nie tylko chinole mają pieniądze REx ..., a może nasz Pan chce pozbyć się całego impka z 66 % udziałem a więc z poteżną premią , miałby Pan za co żyć do końca swoich dni
Wejście Chińczyków do IPX byłoby lepszym rozwiązaniem niż sprzedaż im FŁT. Oczywiście lepszym dla drobnych akcjonariuszy. Niestety tylko Roman potrafi skupić 10% akcji spółki nie powodując wzrostu ceny akcji bo kupuje od swoich słupów. Dla każdego innego inwestora taka operacja jest niemożliwa. Żeby cokolwiek znaczyć, Chińczycy musieliby przejąć przynajmniej 20% IPX a takiej ilości akcji może nie być w wolnym obrocie.
Jedno jest pewne, jest ruch na akcjach. Pytanie, czy stoi za tym Roman ?
Wróciłem z centrum-ulica mówi że Morawiecki odkupi od Karkosika Impexmetal-PIS-owi bardzo zależy na Hucie Aluminium Konin I na FŁT w Kraśniku bo to ściana wschodnia.Zaleźy im też na centralo handlu zagranicznego.
I co ze sprzedażą FŁT Polska ? Czyżby wynik był taki jak wcześniejsze sprzedaże Huty Bankowej przez ALC czy NPA Skawina przez BRS ?
Pewnie Roman za FŁT zażyczył sobie przynajmniej 250-300 mln PLN więc nic dziwnego, że kupiec nie jest skłonny do zakupu. Za taką kasę może kupić 30% IPX tyle, że w ff nie ma już takiej ilości akcji ;)