• 9 pazdziernik Autor: ~jasny [37.47.17.*]
    Dlaczego spoldzielnia boji sie tej daty ? czyzby boja sie ze nie skupia dostatecznej ilosci akcji do tej pory ?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jasny [37.47.17.*]
    sa trzy scenario po pierwsze ltos z rodzini neutralnie , drugi z aegonu pozytywnie , a trzeci odsprzedaz czesci akcji i sami sie domyslcie ?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jas [37.47.17.*]
    ktory wariant najbardziej prawdopodoby 1 drugi czy trzeci ? ciezko powiedziec 1 male prawdopodobiensteo ale jest , drugi ciezko powiedziec sa skloceni na ten moment , trzeci dosc prawdopodobny ale az nieprawdopodobny zeby mogl byc prawdziwy przy tak smiesznym kursie ?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [83.4.94.*]
    Moze coś przeoczyłem ale skąd wiecie ze ktoś ma wejść i to 9?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~bzdury [94.254.145.*]
    i co jeszcze wymyślicie?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~mk_garbage [176.109.165.*]
    desperaci, wymyślaja już niestworzone historie żeby zejść z haka
    a wystarczyło poczekać z zakupami do momentu oczyszczenia, które już nastąpiło
    trupy wyleciały, teraz można akumulować, ale jak ktoś myśli że szybko zobaczy tu duże wzrosty to się myli
    jak pisałem (i kilku innych) że w astanie jest syf to mnie wyzywali, no i co? teraz klękać, kilkanaście baniek do tyłu
    akurat to nie jest zaden wymysl tylko wynika to z porzadku obrat ze ma ktos zostac powolany na czlonka mozliwe ze z rodzinki a moze kto inny a sprostowujac wasze glupkowate straty to byly za 4 lata a nie za 6 mcy i bardziej papierowe niz rzeczywiste od kredytu na wybudowanie garazu wedlog waszej opini ale przy obecnych przychodach nie ma o czym mowic bo wydluzenie terminu da firmie 330 tys euro co nawet przy mniejszych przychodach o jakies 3 mln kwartalnie dla eco mozna utrzymac ten garaz przez 7 mcy sama ta kwota .
    przy zwiekszeniu udzialu mikro z astany do jakis 40 proc powinien przychod wynosic w ciagu 3 kw jakies niespelna 2 mln zlotych jak pisalem przychody astany nie przekraczaly 5 mln rocznie a dopiero przychody od poziomu 7 czy 8 mln sa rentowne tzn ze astana w 3 kw osiagnela rentownosc albo w jej granicach i nie bedzie juz kolem u wozu generujacym 200 tys zl minusa miesiecznie jak dotychczas.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Marek [85.14.108.*]
    Opcje - jak napisałeś są 3. Reszta tj Statut i wyrażenie zgody - ostatnie 3 pkt to kosmetyka ( wynika z ksh).
    Najlepszym rozwiązaniem byłby "ten trzeci". Rozwiązanie drugie niewiele wnosi - konflikt nie ma znaczenia - tym bardziej powinni mieć kogoś w RN. Pewnie wolą się dogadać z Rodziną niz robić głosowanie grupami.
    Najsłabsza jest opcja 1 - nic ona nie wnosi.
    Mam tylko nadzieję, że Rodzince znudził się ten hejt, osiagneła swoje cele i po konsolidacji zacznie finalizować plany sprzed kilku lat. Bez ich woli to nawet przy dobrych wynikach "niewidzialna reka rynku" będzie robiła przekładki i spychała kurs na minima.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Piotr [87.204.238.*]
    Mnie zastanawia dlaczego wybrali na konsolidację właśnie ten moment?
    Kolega makler twierdzi że takie życzy często są praktykowane momentach zwrotnych.
    Oby...
    jak pisalem wiarygodnosc dziedica jest zadna bo on ma swoje cele i swoich przyjaciol ale dziadeka nie zlapalem na oszustwie wiec dla mnie jest wiarygodny jak najbardziej wyniki 3 kw tez sie ukladaja to znaczy ze juz jest dobrze ale jak kupuja zawsze jest gora to tym razem czemu ma byc inaczej .
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Marek [85.14.108.*]
    Myślę, że konsolidacja i MSR sa warunkiem koniecznym, zeby potencjalny inwestor "ten trzeci" poważnie podszedł do rozmów.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~dystrybucja [188.146.34.*]
    Temat zastepczy. Zyskow i popytu nie przybedzie.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~xxx [37.249.53.*]
    Trochę to wyglada jak przygotowanie pod nowego gracza, nagle zaczęli konsolidować i czyścić tematy..przypadków nie ma
    2017-10-09
    EKO EXPORT - Nadzwyczajne walne zgromadzenie w sprawie zmian w składzie rady nadzorczej i statucie spółki
    No ale inwestor musi mieć chyba jakies udziały tzn albo zrobią pod niego dodruk albo mu oddadzą część swoich akcji bo jak by miał z rynku brac no to byśmy chyba wiedzieli. Chyba lepsz ta druga opcja.
    No nie wiadomo co tak kombinują...
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Zdebb [188.146.171.*]
    Poszerza o znajomych krolika jak znam zycie :( badz o kogos z rodziny.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Akcjonariusz [188.146.33.*]
    Tak tak wsadzi tam teściową.
    Bedzie jej płacił za puszczanie bąków.
    Straty z własnej głupoty kupowania na górce dewastują szare komórki. Po wpisach na tym forum widać że 90%ynwestorów ma deficyt mózgowy.
    Znaczy ze masz lepszy pomysł? Merytorycznie proszę a nie jakies bzdety wypisywać.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jajajakfix [178.37.111.*]
    o jejku, jejku, dodrukują i po sprawie. bedzie 5
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Ak [83.5.162.*]
    Właśnie
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~fasolka-po-bretońsk [31.0.127.*]
    o jej o jejku,tylko nieprzeciętnie celny strzał centralnie w samo kakało może nam przywrócić zmysły,które jak widać prysły,z inwestorskim pozdrowieniem -niech krwisty klocek ma was w nieustającej opiece.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [83.4.92.*]
    Teraz pozostalo czekac do 9 i moze sie dowiemy kto objął te akcje.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jajajakfix [94.254.145.*]
    9 będzie szybciej niż myślisz
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~xxx [37.7.186.*]
    Przeciez mu chodzi o dzień haha
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [83.4.92.*]
    Jakby mialo być 9 zl to by już bylo przecierz według niektórych raport był katastrofą to z ponad 11 zł na 9 szybko by poleciało a jakoś nie leci także nie pisz bzdur bo tu wątek dotyczy walnego ktore bedzie 09.10.17.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jas [37.47.50.*]
    ciekawe co za koles wzial te akcje po 12,4 moze sue trzymac to wszystko dosc mocno ramy ze wreszcie w prywatnym folwarku ktos bedzie nowy.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [5.184.193.*]
    Teraz jest dość ciekawy okres bo zrobiono konsolidację a w poniedziałek ktoś obejmie ponad 200tys. akcji. Pytanie kto i czy to bedzie jedna osoba/instytucja czy wiecej niż jedna.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~makler [31.0.64.*]
    dzięki za pare akcji
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~uśmiech-pośladów [31.0.125.*]
    Akcje obęjmie ponoć jakaś gruba rura,z inwestorskim pozdrowieniem-niech krwisty klocek ma was w nieustającej opiece.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [83.4.81.*]
    Ale zadyma na forum nawet w niedziele im sie chce pisać chyba dzisiaj bedzie jakieś dobre info bo presja u opluwaczy wyraźnie większa.
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~Auba [5.184.220.*]
    Wiadomo już kto objął te akcje?
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~janek [83.175.164.*]
    Ja też to samo sobie pomyślałem .Kupili akcje w zamian za członkostwo w radzie nadzorczej Wychodzi na to ,że Aegon jest z nimi skonfliktowany i manipuluje kursem zarabiając na spadkach.Ostatnio nawet nie kwapią się, żeby brać udział na walnych
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jasny [37.47.242.*]
    moim zdaniem dobra zmiana wreszcie swierza krew i wyglada na to ze nie jolopy po podstawowce zaczyna przynajmniej byc to wszystko coraz bardziej transparentnie a nie po dziedzicowemu .
  • Re: 9 pazdziernik Autor: ~jas [37.47.242.*]
    swiezy zarzad nowe otwarcie skonsolidowane wyniki wreszcie nie bedzie glupot dziedzicowych

• Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~wojtek105 [89.230.206.*]
    a skąd wiesz ? google mało mówią na ich temat , pierwsze co wyskakuje to działacze pilkarscy :) no ale wiem że to nie oni

• Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~bla_bla [188.146.99.*]
    A jeśli to nie tajemnica, to skąd wiesz że to nie oni?
    oj bla bla jeden to kancelarnia adwokacka z BB , drugi biznesmen z BB , trzeci nie wiem
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~jas [37.47.242.*]
    mysle zee to ten pan od piasta gliwice ale nie tylko bo zasuadal w kilku innych zarzadach min w polskiej grupie zbrojeniowej wyglada dobrze jego cv ale jeszcze wazniejsza jest transparetnosc tzn ze nie z rodzinki moze koles ale to nie to samo jak kupil po 12.4 tz ze musi byc wyzej a nie nizej z drugiej strony to bez wiekszego znaczenia ale i tak dla wszystkich akcjonariuszy lepiej ze ujawnili pare zeczy i mysle ze wreszcie wszystko pujdzie w dobrym kierunku .
    no tak PGZ ale to mi sie nie kojarzy z profesjonalizmem niestety

• Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~Zibi [188.146.33.*]
    Wkrótce się dowiemy. Nie ma co się rozwodzić. Najważniejsze że coś się zmienia.Widac,że w końcu Zbyszek robi porządek. Będą jaja jak się wkurzy na zięcia i mu rada podziękuje
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~bla_bla [80.49.156.*]
    Szkoda, że niema nikogo z funduszy bo to bardziej by uwiarygodniło spółkę.
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~Auba [46.134.68.*]
    Dla mnie to wazne jest to kto objął te akcje. Moze jak do rady wzięli "obcych" to akcje tez wziął obcy? Ciekawe kiedy info?
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~Kris [89.76.199.*]
    Jedna z osób jest związana z nowym inwestorem.
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~bla_bla [80.49.156.*]
    a po czym wnosisz, że jest powiązana?
    Jeśli masz jakieś przypuszczenia to podziel się nimi.
  • Re: 9 pazdziernik do Jasny Autor: ~jas [37.47.49.*]
    zaraz zejdzie kontrakt i info od jasnie wielmoznego prezia .
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.