co myślisz, ze analitycy nie przestudiowali raportu i w cimeno grają ? dzis wyrzucali sprawni inaczej, bo jak można sie kierować czymś co juz jest dawno historia i sie nei powtórzy...
I tak i nie - myślę że raport był już cenach przed publikacją, proste inni wiedzą wcześniej i tyle. Stąd zjazd przy Listach na 11pln. Do następnych informacji są tygodnie - SWIG80 w odwrocie. Poprzez przychody za IIIQ nie spadło mocno niżej, zagrywka ratunkowa bo byśmy chyba te 8pln Reventona zobaczyli. Kosztuje toto 6pln. Spójrz relanie czy to takie cudo.
Nie znam się aż tak, ale technika tu też jakaś chyba cudowna nie wystepuję na świeczkach. Tylko jakiś mocny realny komunikat może to ruszyć. Inaczej będą sobie dalej powoli pykać jak do teraz.
Dzięki pracom technicznym prowadzonym w okresie raportu koszt pozyskania mikrosfery DMC na etapie rozruchowym linii pozyskiwania w Astanie jest o 68% niższy od kosztu mikrosfery pozyskiwanej w Kazachstanie metodą tradycyjną. Gdy linia pozyskiwania osiągnie projektowany poziom produkcji wskaźnik ten będzie jeszcze korzystniejszy.
Władze giełdowej spółki zapowiadają, że od IV kwartału będą stopniowo zwiększać ilości pozyskiwanej mikrosfery z nowej instalacji.
Spoko, tylko że piszemy tu o sporych nieścisłościach w Listach badź innych raportach. Kiedy będziesz mogł się przekonać czy jest to prawda czy kolejna latryna słowna? Dopiero po wynikach. Bo jest 70% procent szans że przeczytasz kolejną magiczną sentencję na ZAŚ. Co chcę powiedzieć - gdzieś to widziałem, gdzies to czytałem.
Władze giełdowej spółki zapowiadają, że od IV kwartału będą stopniowo zwiększać ilości pozyskiwanej mikrosfery z nowej instalacji.
Oczywiście, pisałem o tym. dlatego nie ma Armagedonu po raporcie miedzy innymi. Poprostu taka jest wycena rynku, ot tyle moim zdaniem. Może i przyjdzie czas na wzrosty,ale raczej nie prędko.
Bez przesady znowu, z takich przychodów będzie plus, jednak jeżeli Astana przynosiła "-" to zysk wiadomo bedzie pomniejszony. Ja liczę na kolejne kontrakty i większe ilości, ale jeśli to dopiero 2018. Gdzie wtedy będą giełdy? Na to wpływu już nie mamy.
Tu jest klucz:
Instalacja stanęła w Kazachstanie i wciąż jest udoskonalana. Specjalny zespół opracował właśnie koncepcję bezpiecznej współpracy instalacji z rurociągiem elektrowni w Astanie. Została ona zaakceptowana przez dyrekcję siłowni.
- Decyzja ta będzie miała olbrzymi wpływ na przyszłe wyniki finansowe. Ponieważ mikrosfera będzie pozyskiwana w Astanie w sposób automatyczny, bez udziału pracy ludzkiej, koszt pozyskiwania będzie bardzo mały, wielokrotnie mniejszy od tradycyjnych metod połowów mikrosfer - wyjaśnia Zbigniew Bokun, dyrektor ds. rozwoju biznesu Eko Exportu.
te same brednie od kilku lat
ok, kłamać każdy złoczyńca może
ale że po tylu latach kłamstw ciągle jest tyle kołków co w to wierzą, to już nie di pojęcia
Wszystko się zgadza drogi kolego, tylko dlaczego zarząd nie informuje w sposób rzetelny akcjonariuszy? We wrześniu tamtego roku uruchomili Astanę i co? Sami nie wiedzieli kiedy osiągną pełne moce przerobowe i bajerowali wszystkich ,że posiadają najlepszą technologię na świecie.Tylko nie powiedzieli kiedy uzyskają pełne moce przerobowe.Teraz okazuje się,że I półrocze poławiają metodą tradycyjną i dopiero w III kwartale coś ruszyło bo wdrożyli automatykę w czasie postoju elektrowni.O tym się nie pisze,bo po co.Tak akcjonariuszy się kołuje i wykorzystuje jako potencjalnych dawców kapitału.Niestety,kiedyś spierałem się z Reventonem, ale dochodzę do wniosku ,że wielu kwestiach miał rację.
Dojście do pełnych mocy produkcyjnych wymaga jeszcze pracy, ale żadne z tych działań nie stanowią już dla nas istotnego wyzwania. Jeszcze jest zbyt wcześnie, by informować o ilościach mikrosfery pozyskiwanej dzięki nowej linii. Musimy wykonać jeszcze sporo pomiarów i dostosować automatykę i oprogramowanie naszej fabryki do specyfiki funkcjonowania elektrowni. Traktujemy te działania już jako część rutynowej fazy eksploatacji. Pozwala to na skierowanie potencjału naszego działu rozwoju na kolejne projekty. Trzy duże elektrownie w Kazachstanie już są zainteresowane naszą opatentowaną technologią. Widzimy również możliwość wdrożenia podobnej instalacji w Polsce. Niebawem ruszamy również z pracami badawczymi nad produkcją ultra wytrzymałych mikrosfer.
Niestety, może mam swój wiek i 20 lata na giełdzie ,ale dziadkiem garbaty jeszcze nie jestem.Dzieci się słabo starają.Pozdrowienia od dziadzia reventon
Do Xxx -> dokładnie. Za takie kłamstwa zawsze rynek każe odpowiednio! Obserwowałem to na wielu spółkach, Eex nie jest tu odsobnione.
Dlaczego tu nie ma innych funduszy ? (skoro to taka perła -> spada od 50pln) - nie dziwię się niektórym flustracji i wylewaniu ....:-) Ale Takie Akcje tak się kończą
tak naprawde bokun jedynie pisze prawde i nie robi walkow niestety co on pisal czy mowil sie sprawdza dziedzic to ten zly policjant ktory wspolpracuje ze spoldzuelnia i nic tego nie zmieni jak wielu wcuaganych prezesow ktorzy dostaja propozycje pracy na drugi etat od spoldzielni sami nie chca tego robic na beszczela i kupowac i sprzedawac bo by to podpadalo , spolka juz dawno by dostala jakas kare od knf tylko ze to jest jedna sitwa i niektore podmioty sie patrzy przez palce oni graja duzymi pieniedmi wiec stosuja przekladki zawsze na zebranie akcji mali patrza na 5 minut spada rosnie ale duzym kapitalem sie po prostu nie da zarobic grobo wiec tak graja ale na szczescie spolka nawet z astany bedzie miala juz calkiem spore zyski do tego dojda ladne marze jednostkowe i wydluzenie terminu tzn 330 tys co kwartal wiekszego zysku brutto . to za 3 kw porownujac biorac pod uwage wiekszosc czynnikow powinno dac 4.2 mln brutto netto do 3.5 mln a w 4 kw juz jakie mysle 4.2 mln netto.
wiekszosc ktorzy wiedza jak bedzie ksztaltowal sie popyt w przeciagu nastepnych 3 lat to zdaje sobie sprawe co sie stanie po pierwsze niezaleznie od koniuktory rynek mikro powinien wzrosnac o jakies 25 proc natomiast rynek mikro do wysokich technologii odlewow samolotow lekow itp powinien zanotowac wzrost kilkusetprocentowy bo technologia zaczela byc wdrazana na pelna skale moze rok temu niesety badania a gospodarka to jakies 7 do 10 lat i to sie dzieje na dzien dzisiejszy jakies szanse z eco ma na swiecie moze ze 2 lub 3 podmioty ale nie pod wzgledem kosztowym i zanieczyszczen biologicznych to pozdrawiam myslacych jaka kasa bedzie z tego biznesu jezeli w ciagu roku bedzie kilkanascie mln to za 3 lata bedzie zysk do kwadratu tylko ze czesc z tego moze skonsumowac rodzinka na pseudo inwestycje i to jest czesc ryzyka .