Za 3-4 tygodnie ma być uruchomiona nowa strona a tam szeroka galeria właśnie z tym zakładem. trzymam za słowo i czekam. nawet wliczę lekkie opóźnienie i niech będzie za 6 tygodni.
Wydaje się, że powoli wracają na dobre tory popsute przez Rosję na wschodzie kraju i za chwilę usłyszymy o planach przejścia na GPW.
A możesz wkleić to co napisali. Ja jak czytam te ich raporty to mam wrażenie, że oni ten sam tekst o zakładzie wklejają od roku i cały czas piszą, że zamierzają rozpocząć budowę, a już powinni ją kończyć.
Tutaj już samo wiarygodne potwierdzenie, że ten zakład rzeczywiście stanie powinno być wystarczające aby kurs ruszył do góry i to mocno.
Jak to? Przecież info było rok temu, że zaczynają budowę. Dostali nawet od Raiffaisena kredyt na ten cel. Wszystko idzie zgodnie z planem bo już wtedy napisali, że pierwszy etap budowy skończy się we wrześniu-październiku 2017. Przypominam, że już po pierwszym etapie firma może korzystać z części linii do tłoczenia oleju. Teraz moim zdaniem jest najlepszy moment kupowania akcji. Zgodnie zresztą ze starą maksymą giełdy: " Kupuj plotki sprzedawaj fakty".
Jeżeli rzeczywiście zakład powstanie to kurs może odpalić i to porządnie. Jak czytałem raport w sierpniu to napisane w nim było, że firma planuje rozpoczęcie budowy, ale już tego teraz w raporcie nie widzę, więc albo poprawili raport, co nie wiem czy jest możliwe, albo ja jakimś cudem stary raport otworzyłem. Tak więc nie sieję już więcej zamętu i czekam na więcej dobrego info.
Nic nie może odpalić, bo to wszystko jest w cenie, wszystko to było oczekiwane i tylko naiwni jak ty myślą, że to coś da (tak przy okazji myślą tak od 2012 roku). Co więcej, nawet jak zysk skoczy o 10%, to nie będzie żadnego odpału, wszystko jest w cenie, gdybyś czytał co pisałem na temat agl, to wiedziałbyś że akcje są warte nie więcej niż 20 zł - przede wszystkim ze względu na to, że nikt nie może tej firmy kontrolowac oprócz samych prezesów. Odpał, którego nie będzie, byłby tylko możliwy gdyby zysk wzrósł np. o 40%, bo tego by nikt nie oczekiwał. Wszystko do 10% jest oczekiwane, a jak będzie poniżej oczekiwań to kurs jeszcze spadnie. A nie będzie żadnego odpału, to Zarząd jest leniwy i nie chce mu się za duzo pracować, nie chce mu się przejść na GPW, bo to dodatkowe koszty i większa odpowiedzialność, zasłania się ruskimi, choć oni nic mu nie zrobili, a Charków obecnie jest całkowicie bezpieczny (nie to co w 2014).
Please be informed that official website of Agroliga Group is being under renovation. We are expecting to make it “live” in two-three weeks and there you will be able to find the updated photos of plant construction and other investments. Thank you for understanding.