• Walne, walne i po walny, Autor: ~mroczneśredniowiecz [89.163.148.*]
    Walne odbyło się zgodnie z planami, głosowanie zaś zgodnie z arytmetyką.
    Sprzeciw wobec uchwały o przeznaczeniu zysku na kapitał zapasowy został zgłoszony i odnotowany.

Obrady były krótkie i przebiegały w bardzo miłej atmosferze. Strona organizacyjna formalnie poprawna, choć jak na wizytę, która wymaga od uczestników nieraz kilku godzin jazdy brakowało minimum gościnności ze strony Spółki, która powstała głównie z kapitału akcyjnego wniesionego w gotówce. Tym ciekawsze, że obrady odbywały się przy stole, na którym były artefakty po poprzednim spotkaniu w postaci dwóch kompletów nakryć deserowych. Różnica nie do przeoczenia. :)

• Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~mroczneśredniowiecz [89.163.148.*]
    Było to moje pierwsze WZA, w którym uczestniczyłem osobiście.

Mam więc pytanie do bardziej otrzaskanych ode mnie - jaki jest sens uczestniczenia w Walnym, jeśli
    uczestnictwo to wymaga poniesienia kosztów czasowych i finansowych, a uczestnik głosuje zgodnie z projektami uchwał przygotowanymi przez dominującego akcjonariusza?
    Zakładając, że ów uczestnik nie jest związany obietnicą głosowania w określony sposób, to wychodzi, że ów uczestnik działa nieracjonalnie.

• Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~Mrfiesta [77.45.71.*]
    Cos dlugo nie spieszy sie zamieszczenie przez emitenta protokolu Duzo bylo odob na takim WZA pora byla dosc pozna Pozdraw kolege ktory byl
    Dnia 2017-09-30 o godz. 10:27 ~Mrfiesta napisał(a):
    > Cos dlugo nie spieszy sie zamieszczenie przez emitenta protokolu Duzo bylo odob na takim WZA pora byla dosc pozna Pozdraw kolege ktory byl

W sali było 6 osób, w tym notariusz. Pani E.Buczkowska przewodniczyła, Pan W.Buczkowski pomagał, a trzy inne osoby głównie nie przeszkadzały. WZA zakończyło się o 20:40.

• Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~Gekko [31.0.37.*]
    Dzięki za informacje.A udał o się z szanownym Wojciechem pogadać w kuluarach o dalszych scenariuszach? Pozdrawiam Gekko
    Nie będę odpowiadał na indywidualne pytania, więc napiszę tutaj:
    Bezpośrednio przed Walnym, na którym zauważyłem wspomniane wcześniej deserowe artefakty, miało miejsce kameralne spotkanie Pana W.Buczkowskiego z jednym z akcjonariuszy, oczekujących tak jak ja na rozpoczęcie WZA. Sekretarka opuściła siedzibę firmy w trakcie trwania tego spotkania - myślę, ze ok. 19.45.
    Akcjonariusz ów głosował na Walnym zgodnie z zaproponowaną przez Zarząd treścią uchwał.

Dziękuję bardzo-Czyli o urodzie z cce też ani mru mru
    Ugodzie
  • Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~Mrfiesta [77.45.71.*]
    To zaden fundusz tez nie oddal glosow odwaga dla kolegi ze oddal przeciw i byl na walnym Lepiej zebu coś powiedzieli co z ugoda bo to jiz koniec września
    Dnia 2017-09-30 o godz. 19:34 ~Mrfiesta napisał(a):
    > To zaden fundusz tez nie oddal glosow odwaga dla kolegi ze oddal przeciw i byl na walnym Lepiej zebu coś powiedzieli co z ugoda bo to jiz koniec września

Są, którzy uczą, iż dla poezji trzeba przedmiotów,
    które nie byłyby suche i niewdzięczne…
    Poezja ta, co, ażeby była poezją, potrzebuje
    przedmiotów nie suchych i czeka na wdzięczne — nie należy do mojej kompetencji.

Smutek bierze, że z tylu buńczucznych haseł rzuconych na tym forum, żadne nie miało jaj.
    To Wasz wstyd, nie mój - ja robię swoje.
    Mam ileś tam akcyj, opłata sądowa to 2k, pdp powodzenia do ogarnięcia.
    Rachunek jest jasny.

• Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~pe [89.77.155.*]
    Szkoda, ale tak czy inaczej nie oddam po niżej 16,50 , chyba , że zostanę zmuszony. Pozdrawiam wytrwałych.
    Dnia 2017-09-30 o godz. 20:11 ~pe napisał(a):
    > Szkoda, ale tak czy inaczej nie oddam po niżej 16,50 , chyba , że zostanę zmuszony. Pozdrawiam wytrwałych.
    m

Jesteś bohaterem, chyba że zostaniesz zmuszony.
    "Po niżej", "pis wyżej".

https://www.youtube.com/watch?v=E4kc0Aby2vA

Dnia 2017-09-30 o godz. 20:11 ~pe napisał(a):
    > Szkoda, ale tak czy inaczej nie oddam po niżej 16,50 , chyba , że zostanę zmuszony. Pozdrawiam wytrwałych.

Richard Dawkins płacze właśnie ze śmiechu. Znalazł na GPW genotyp, który jest spolegliwy.
    A nie tak miało być. Przeżywają tylko genotypy walczące.

• Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~No [78.10.204.*]
    Awans Polski do czołowej 25 rynkòw rozwiniętych oznacza to umocnienie złotòwki i wieksze zaangażowanie funduszy zagranicznych w polskie akcje.
  • Re: Walne, walne i po walny, Autor: ~oxo [83.27.251.*]
    Gratulacje!

Chyba forumowych "wojowników" nieco zatkało, więc w imieniu milczącej małej drobnicy: Dziękujemy.
    Prawdopodobnie przy ilości akcji, odnotowanej jako sprzeciw w protokole przy chwale dotyczącej podziale zysku, też bym podobnie działał.

Dnia 2017-10-02 o godz. 15:06 ~oxo napisał(a):
    > Gratulacje!
    >
    > Chyba forumowych "wojowników" nieco zatkało, więc w imieniu milczącej małej drobnicy: Dziękujemy.
    > Prawdopodobnie przy ilości akcji, odnotowanej jako sprzeciw w protokole przy chwale dotyczącej podziale zysku, też bym podobnie działał.
    >

Dzięki Oxo!
    Oxo to była pierwsza gra napisana na KOMPA. Pokazała, że jak się chce - to można!

W planach mam rozwiązanie dające możliwość włączenia się każdemu w planowaną rozgrywkę.

Jestem autorem inicjatywy obywatelskiej skierowanej do Prezydenta RP w celu niepobierania podatków od darowizn zebranych dla rodziny Łukasza Urbana po tragedii w Berlinie. Widziałem wtedy jak efekt kuli śnieżnej może wyglądać w praktyce.
    Chciałbym, abyśmy zebrali siły i przerwali ten mecz do jednej bramki w podobnym stylu.

[x]
KOMPUTRON -3,76% 5,89 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.