• TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~sid [89.231.64.*]
    Tak sobie otworzyłem jeszcze te projekty uchwał na walne poczytać dokładniej i poszukać haczyka.
    i co -nie znalazłem. Ale znalazłem coś lepszego a mianowicie - zmiana siedziby spółki z Białystoku na Warszawe.
    Wczesniej obleciałem na szybko i nie zauważyłem.
    Panowie toż to jest czyste PRZEJĘCIE !!! a dzisiejszy dzień to drenowanie młodzieży z papiera !!!
    Coś tam sprzedadzą, spłacą dług (pożyczki 580 tyś) - czyli niewiele:), i mamy czystą skorupę z tarczą podatkową 2,8 mln na start.

Site też niedawno stało na 5 gr. - i były batony na S i ukryciaki na tym poziomie - a wiem bo tam byłem :)
    a to z parkietu jak straszak był na 4 gr na site na 1 mln. tak tylko dla przykładu
    http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?f=1&t=160374&hilit=site&start=780
    Tam troche przesadzili z ilością papiera i z ceną emisyjną i troche zeszmacili papier ale i tak do 30 dojechali.

Tu mamy mozna powiedziec jedynie 30mln. - prawdopodobnie subskrypcja prywatna bez pp po minimum 10 gr. /10 gr. to akurat pewne./
    Oczywiście przy kursie 15 gr bedzie szczekanie że se drukują za pół ceny :D
    Walne 26 X więc jeszcze mają czas na te swoje strachy.

Takie jest moje zdanie i tak to dziś wygląda. Zobaczymy.

• Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~ale [5.60.33.*]
    zobowiązania to 1,9 miliona a należności z kasa to tylko
    400 tyś
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~maniek [83.7.255.*]
    Czyli brać póki tanio:)
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~sid [89.231.64.*]
    Dnia 2017-09-29 o godz. 12:25 ~ale napisał(a):
    > zobowiązania to 1,9 miliona a należności z kasa to tylko
    > 400 tyś

napisałem tylko pożyczki 583 136 zł, czyli te długoterminowe,
    do tego 1 193 606 krótkoterminowych
    razem 1 776 742
    Zobaczymy co chcą sprzedać i za ile.

A czy brać to już decyzja indywidualna każdego z nas.
    Jak to mówił Jacek Balcerzak słynny pięściarz "bojem siem" :D
    Dnia 2017-09-29 o godz. 12:34 ~sid napisał(a):
    > Dnia 2017-09-29 o godz. 12:25 ~ale napisał(a):
    > > zobowiązania to 1,9 miliona a należności z kasa to tylko
    > > 400 tyś
    >
    > napisałem tylko pożyczki 583 136 zł, czyli te długoterminowe,
    > do tego 1 193 606 krótkoterminowych
    > razem 1 776 742
    > Zobaczymy co chcą sprzedać i za ile.
    >
    > A czy brać to już decyzja indywidualna każdego z nas.
    > Jak to mówił Jacek Balcerzak słynny pięściarz "bojem siem" :D

Przeoczyliśmy jeszcze jedną ważną rzecz. A mianowicie należności.
    -długoterminowe - 47 030 zł,
    -krótkoterminowe - 312 479 zł,
    -inwestycje krótkoterminowe 76 545,
    zakładając, że odzyskają należności i wycofają inwestycje daje nam 436 054 zł.
    No to pozostaje nam 1 340 688 zł zobowiązań. A zakładam, że spłacą bo na koniec 2015 r. mieli ich ponad 2 mln.
    Aktywa 4,6 mln więc sprzedadzą część i jeszcze sporo zostanie.
    Największą stratę trochę ponad 2 mln odnotowali w 2016r. - widać, że mocno ich to zabolało i wzięli się za porządki.

Na koniec 2016 r. wartość godziwa spółki wyceniona na 4 388 164,56 zł, aktywa na dzień 30.07.2017r. to 4 695 326 zł. a c/wk wg stooq 0,76. Widać, że wszystkie dane są zbliżone - aktualnie spółka warta 11-12 gr za akcje oczywiście jeżeli nie wypadnie trup z szafy. Jednak bardziej prawdopodobne niż trup w szafie są tu nowe "narodziny".

PIK-a tak ostatnio wyczyścili. A byli w sytuacji dużo gorszej niż SAP wręcz tragicznej bo już zaprzestali prowadzić dotychczasową działalność.
    Sprzedali nieruchomość, inwestycje i wszedł nowy. Obroty na dołkach sięgały zenitu - też były krzyki, że sypią. Kupiłem symbolicznie po 23 sprzedałem po 25 - zarobiłem na flachę hehehe:) a wystarczyło potrzymać.

To na sobotę by było tyle :)

• Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~fisher [95.40.147.*]
    Podoba mi się twój tok rozumowanie sid, podoba mi się. :)

Widać, że spółka jest niezagrożona i nawet poprawia wyniki.
    Może mają już dość bycia na giełdzie i chcą się wycofać?
    A swoje miejsce sprzedać jakiemuś inwestorowi?

Teraz fundusze poszukują gotowych spółek z giełdy by w nie wpuścić firmy na giełdę zamiast bawić się w te wszystkie procedury oficjalnie przez GPW.
    Ktoś chce przenieść siedzibę do Warszawy, to chyba dobry znak. :)

• Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~Alik [94.254.164.*]
    Bardzo dobry, będzie korba.
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: tytan1 [94.254.128.*]
    zarobiłem na rajdach 300 k więc zaryzykuję tutaj 1/3 i zakupię 1mln papiera saplinga zobaczymy co z tego będzie , widzę podobne działania jak na rajdach
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~maniek [83.30.111.*]
    Żeby wziąć 1mln to musiałbyś długo zbierać. No chyba że jednorazowo to wtedy musiałbyś podjechać chyba do 0,15 bo FF malutki.
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: tytan1 [94.254.128.*]
    po kawałku nie jestem idiotą żeby podbikać samemu 100%
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~maniek [83.30.111.*]
    Po 0,05 brak chętnych do sprzedaży, za to po 0,06 ktoś nadal oddaje z ukrytego. Ciekawe dlaczego...
    Dnia 2017-10-02 o godz. 09:21 ~maniek napisał(a):
    > Po 0,05 brak chętnych do sprzedaży, za to po 0,06 ktoś nadal oddaje z ukrytego. Ciekawe dlaczego...

01.06.2016r. glg potwierdziło infem, że dostanie dofinansowanie 10mln. a kapitalizacje mieli bankruta.
    Na drugi dzień ktoś upychał z ukryciaka na 3 lub 6 gr. nie pamiętam i sprzedał z niego kilka ładnych mln. (teraz jest po scaleniu a nie chce mi sie grzebać jak to scalili )
    kilka sesji później +300 %.
    Ciekawe dlaczego sprzedawał ? :)

Dlaczego nikt na fixach nie sprawdza ile jest na ukrytym ?

• Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~bo [5.60.33.*]
    umiejętnie dokładają a kapitalizacja 2,4 plus dodruk to przy 10 groszach daje 7 milionów z 1/10 są inne śmieci do przejęcia na NC
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~ii [5.60.33.*]
    jeszcze jedno może w aktywach trwałch jest 4,5 miliona ale ktoś wie co to jest bo to nie są budynki działki do opchnięcia tylko a wartości niematerialne i prawne ?
    Zapomniałeś, że dodruk po 10 gr.
    Pokaż mi lepszego śmiecia do przejęcia.
    Po 5 stoisz czy 4 ?
    Z tym, że czy to taki śmieć. Prowadzi działalność, ma przychody, straty i zobowiązanie to tragedii nie ma.
    Pozatym
    http://www.sapling.com.pl/kariera.html
    zadziwiająco dużo ofert pracy jak na bankruta :)
    Sprzedałeś po 6 i rozumiem, że chciałbyś odkupić taniej. Czy ci sie to uda czy odkupisz drożej czy zostaniesz bez papiera to się okaże.
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~letnik [94.254.134.*]
    Dnia 2017-10-02 o godz. 11:24 ~bo napisał(a):
    > umiejętnie dokładają a kapitalizacja 2,4 plus dodruk to przy 10 groszach daje 7 milionów z 1/10 są inne śmieci do przejęcia na NC 

Zrob se kolego jakis normalny nick bo nijak sie do ciebie zwracac.
    Zapomniales dodac lub prawdopodobnie chciałes zapomniec dodac ze przy ewentualnym inwestrze finansowym czyli dodruku za wklad pieniezny do kasy wpada 3 mln zl.
    To co to jest za kapitalizaja 7 mln przy 3mln w kasie ?

Ale spokojnie tez jeszcze ni odkupilem :)))))))
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~nowy_nick [5.60.33.*]
    po prostu otwieram dyskusję 1,9 mln zobowiązań do 400 tyś należności jak to spłacić zobaczyłem w bilans i jest tam jasno napisane ze 4.5 miliona to wartosci niematerialne i prawne czy to się da spieniężyć od tego jest forum by dyskutować
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~letnik [94.254.134.*]
    Dnia 2017-10-02 o godz. 12:11 ~nowy_nick napisał(a):
    > po prostu otwieram dyskusję 1,9 mln zobowiązań do 400 tyś należności jak to spłacić zobaczyłem w bilans i jest tam jasno napisane ze 4.5 miliona to wartosci niematerialne i prawne czy to się da spieniężyć od tego jest forum by dyskutować

Ja tylko grzecznie poprosilem o jakis nick i zwyczajnie przypomniałem kilka szczegółw których zwyczajnie "zapomniałeś" dodać :)
    Dnia 2017-10-02 o godz. 12:11 ~nowy_nick napisał(a):
    > po prostu otwieram dyskusję 1,9 mln zobowiązań do 400 tyś należności jak to spłacić zobaczyłem w bilans i jest tam jasno napisane ze 4.5 miliona to wartosci niematerialne i prawne czy to się da spieniężyć od tego jest forum by dyskutować

Jeżeli chcą mieć otwartą drogę do sprzedaży czegoś tam to zakładam, że już mają na to kupca.

Z wartościami niematerialnymi i prawnymi sytuacja jest aż tak oczywista jak np. z nieruchomościami, gruntami itp.
    Działka o wartości rynkowej 500 tyś bedzie tyle warta a jak ktoś da 600 tyś to już ogromny sukces.

Patent czy np. technologia oczyszczania ścieków DARK którą ostatnio opracowali mogli ją wycenić na 50 tyś. - bo kilku mądrych ludzi poświęciło na to kilka dni, tygodni lub miesięcy - pracy umysłowej, wzięło za to pensje a pewnie jakieś dodatkowe premie - w sumie wykładając na to 50 tyś zł i wyceniając to w tej kwocie do aktywów.
    Natomiast dla firm specjalizujących się w tej dziedzinie ta technologia może być warta 5 mln.

Dałem tylko taki przykład bo nie wiem co chcą sprzedać.
    Dnia 2017-10-02 o godz. 13:14 ~sid napisał(a):
    > Dnia 2017-10-02 o godz. 12:11 ~nowy_nick napisał(a):
    > > po prostu otwieram dyskusję 1,9 mln zobowiązań do 400 tyś należności jak to spłacić zobaczyłem w bilans i jest tam jasno napisane ze 4.5 miliona to wartosci niematerialne i prawne czy to się da spieniężyć od tego jest forum by dyskutować
    >
    > Jeżeli chcą mieć otwartą drogę do sprzedaży czegoś tam to zakładam, że już mają na to kupca.
    >
    > Z wartościami niematerialnymi i prawnymi sytuacja jest aż tak oczywista jak np. z nieruchomościami, gruntami itp.
    > Działka o wartości rynkowej 500 tyś bedzie tyle warta a jak ktoś da 600 tyś to już ogromny sukces.
    >
    > Patent czy np. technologia oczyszczania ścieków DARK którą ostatnio opracowali mogli ją wycenić na 50 tyś. - bo kilku mądrych ludzi poświęciło na to kilka dni, tygodni lub miesięcy - pracy umysłowej, wzięło za to pensje a pewnie jakieś dodatkowe premie - w sumie wykładając na to 50 tyś zł i wyceniając to w tej kwocie do aktywów.
    > Natomiast dla firm specjalizujących się w tej dziedzinie ta technologia może być warta 5 mln.
    >
    > Dałem tylko taki przykład bo nie wiem co chcą sprzedać.

sytuacja nie jest aż tak oczywista
    poza należnościami 400 tyś mają tylko wartości Nip WYCENIONE W BILANSIE na 4,5 jak to sprzedawalne jest nie wiem to nie budynek czy grunt
    Dnia 2017-10-02 o godz. 13:24 ~nowy_nick napisał(a):
    > poza należnościami 400 tyś mają tylko wartości Nip WYCENIONE W BILANSIE na 4,5 jak to sprzedawalne jest nie wiem to nie budynek czy grunt

no właśnie - i tu może być kolejna niespodzianka co i najważniejsze za ile.
    za 1-2 miesiące będzie wszystko jasne
    i znowu dyskretnie dołożyli na 6 groszy
    Jakiś "mocno zmęczony" zmienił z 7 na 6. Niecierpliwa ta młodzież.
    jak to CI dziś wygląda
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~darol [188.146.105.*]
    W życiu w to g.... już nigdy nie wejdę. Znowu chcą ludzi urobić przestrzegam
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~antygłupek [91.212.223.*]
    Dnia 2017-10-06 o godz. 14:22 ~darol napisał(a):
    > W życiu w to g.... już nigdy nie wejdę. Znowu chcą ludzi urobić przestrzegam

I o to chodzi.

A odpowiadając na twoje pytanie "nowy" bo cały dzień nawijasz sam do siebie bo każdy ma gdzieś twoją nagonkę (po tym wpisie ja również)...
    jak to CI dziś wygląda 

wygląda niezmiennie tak samo.

Do usłyszenia po walnym.
    nie wiem w co oni graja co tu się wyrabia
  • Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~darol [188.146.105.*]
    Znowu was skasują opamiętajcie się
    a co po walnym
    Przestałem obserwować to forum ponieważ znudziło mi się czytanie i komentowanie twoich durnych nic nie wnoszących postów nowy nicku.
    W zasadzie zostałeś na tym forum sam - no dołączyła do ciebie kolarka, która czeka na 4 gr i darol który też "przestrzega" przed papierem.
    Czyż to nie dziwne ? - akcje na historycznych minimach - a ubranych nie ma tylko przybywa dobrych samarytan.
    Wracając do twojego pytania:

jak to CI dziś wygląda 
    albo:
    odpowiem tak samo jak antyg. - niezmiennie tak samo.
    Nie ma co komentować każdej transakcji - komuś się znudziło czekanie to wywalił-wszędzie pełno szybkich rączek, a może mu brakowało na chleb i musiał to zrobić. Nie moja sprawa. Są tacy co w plotki nie wierzą i ich nie kupują to ich sprawa.
    Są tacy co kupują po x i wystawiają grosz wyżej - też ich sprawa. Tylko jak zaczynają się wzrosty to na starcie są bez papiera - i wtedy zaczyna się ich "forumowy marsz wojenny" czyli dziesiątki postów i wątków dziennie na temat bankruta, padliny, trupa, balona itp.
    albo:
    zwyczajnie wygląda tak jak ktoś sobie tego życzy.

Akcje na dziś bez żadnego infa warte są 9 gr - c/wk - 0,76. Są akcje warte 1 gr a kosztują 30 gr - czyli przewartościowane, i są też takie niedowartościowane - taki to nasz k.dołek - ale wszystko w końcu wraca na swoje miejsce.

a co po walnym 
    jeśli jest kupiec to kilka dni po walnym sprzedaż, jeśli nie ma to pewnie dadzą info co chcą sprzedać, za ile i z jakim przeznaczeniem - tak czy siak to się dowiemy.
    no i zwołanie kolejnego walnego dotyczącego emisji - czyli kto wchodzi (bo za ile to wiadomo - minimum 10gr.), lub co wchodzi - czyli emisja za wkład nie pieniężny lub ujmując to łopatologicznie - wejście nowej spółki kuchennymi drzwiami.
    Dobrym samarytanom życzę, żeby kluczowe info było po sesji.

To na tyle.
    Zajrzę do was za kilka dni a w zasadzie to do ciebie nowy nicku :)

• Re: TAK TO MI WYGLĄDA Autor: ~AmatoR [37.109.33.*]
    Wreszczie coś sensownego można było przeczytać. Ja też tutaj rzadko zaglądam bo te trole już same ze sobą nawet piszą.
    nie będzie dobrze znowu popychacz pod widłami
[x]
SAPLING 0,00% 0,01 2019-01-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.