Treść raportu: Zarząd DROP S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”) informuje, że w dniu 28 września 2017 r. Naczelny Sąd Administracyjny uchylił zaskarżony przez Spółkę wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie z 19 maja 2015 roku w sprawie zobowiązań podatkowych Spółki za czerwiec 2010 roku w podatku od towarów i usług w wysokości 2 347 732 zł plus odsetki (raport bieżący 5/215) oraz wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie z 9 grudnia 2015 roku w sprawie zobowiązań podatkowych Spółki za poszczególne miesiące 2009 i 2010 roku w podatku od towarów i usług w wysokości 27 545 469 zł plus odsetki (raport bieżący 18/215). Naczelny Sąd Administracyjny przekazał sprawy do ponownego rozpoznania Wojewódzkiemu Sądowi Administracyjnemu w Warszawie.
czyli co, wracamy na 10-15zł :) nice. A jak wygrają to p. Chwedoruk będzie mógł ich skarżyć, że mieli tyle lat pieniądze spółki i narazili ją na (...) zarządać odsetek do tego. Wówczas 20zł
Oby,ale wątpię czy DROP się podniesie po kilku latach potężnych strat i zwijania biznesu. Ta firma została celowo doprowadzona do parteru przez poprzednią mafię POparpańców. Teraz to moze być tylko lepiej. JSW też chcieli udupić , a dzisiaj błyszczy na giełdzie. Może i Dropowi uda się wyjść na prostą.
Akurat co do JSW to sie z tym błyszczeniem nie zgodzę. Sztucznie pompowana spółka z różnych społek skarby państwa i bezpośrednio z rządu, mafia górnicza której co chwilę trzeba cos dorzucać żeby nei wyszła na ulicę. Bez dopompowywania spółka w takim kształcie i z takim bajzlem pracowniczym nie miałaby szansy przetrwania. Normalnie inczej musiałaby być zarządzana, inaczej operacje ustawione, tak jak w prawdziwym przedsiębiorstwie. Teraz to sztuczny twór szabrowany co chwila. A na rozkaz "dobrej zmiany" to i kurs GANTA fundusze OFE zwizane ze SP mogłyby w kosmos podbić :)))
Co do DROP to ta spółka realnie funkcjonuje, zakłądy mają się dobrze. Teraz znów na metalach gorąco sie robi. Tyle tylko, że jakoś dziwnie poprzez inne spółki to się dzieje, tak jakby musiała być jakaś umowa wypożyczenia sprzetów, najmu, dzierżawy do innego postawionego tworu. Tylko przez ponad rok nie było komunikatów. A za takie coś powinni przecież płacić DROP SA.
No coż.Ale czysta kasa ze skarbówki to spora góra pieniędzy do podziału :). Czym więcej akcji się będzie miało tym więcej z tej góry się dostanie :)
kolego, czy ja coś pisałem o wysokości kursu? - NIE. Czy ja coś pisałem czy inwestowałem w JSW czy nie? - NIE pisałem. Dlaczego w dzisiejszym świecie ludzie nie potrafią, nie chcą czytać ze zrozumieniem. I tylko piszą co im slina na język przyniesie bez względu jaki jest temat :) to już jest choroba Polaków po prostu.
Nie pisałem o wysokości kursu. Pisałem o fundamentach spółki i tego jak i co naprawdę się w niej dzieje/działo. bez względu na formacje czy sld po czy pis, w górniczych społkach w tym w szczegolności JSW którą znam doskonale jest tak jak pisałem. A pozostała część społeczeństwa się na nie składa, czy to bezpośrednio czy pośrednio poprzez podatki i inne daniny. Kazda włądza boi sie egzekwowac żeby 400tys ludzi nei wysżło na ulicę, i tylko rozpasają się. To tak a polska mafia.
A co do kursu to JSW jest jedna z pięciu spółek na której w ostatnich 10latach najwięcej zarobiłem. Wchodziłem w nią 3 razy i wychodziłem. Takze pod tym względem miód. Ale mimo, że zarobiłem krocie to i tak wołabym dla dobra Polski i rozwoju naszego kraju, żeby i ten sektor był efektywny i porządnie zarządzany. Tutaj fundamenty kuleją. A kurs to jak pisałem pierwszy leszy fundusz OFE jak ma prikaz to wywinduje albo zdołuje. Wedle życzenia. Niestety na ponad połowe spółek na GPW wysokość kursów spółek nie ma nic wspolnego z jej fundamentami i wartościami godziwymi.
Apeluję do wszystkich. Czytanie ze zrozumieniem pomaga w życiu. Chociazby minimaliuje checi bezpodstawnego wywenętrzniania się :)