• Nowy raport Autor: ~Ja [145.239.80.*]
    Nowy komunikat ze spółki link im więcej komunikatów tym większa szansa na sensowne obroty.
  • Re: Nowy raport Autor: ~mm [91.213.58.*]
    Raporty nic nie wnosza do spolki, bo kurs ciagle spada. Zawsze znajdzie sie ktos, kto odda pare sztuk za nizsza cene. Kiedy to sie skonczy? Ta spolka powinna juz kosztowac 6 zł a tu ledwo 3,50 zł. Mysle, ze system motywacyjny jest tak skrojony, zeby wykupic wszystkie akcje i wyjsc z gieldy. Co Wy na taka teorie?

• Re: Nowy raport Autor: ~rurek [37.248.153.*]
    Zgodziłbym się z tym, jedno mnie tylko zastanawia. W programie motywacyjnym jest, że akcje dostaje około 50 osób.

Spółka jest tania, ale to instytucje są odpowiedzialne za to, że tanio oddają akcje. oni patrzą na swoje zyski i je mają a nie patrzą na to, że sprzedają tanio. EUR już po 4.3 PLN, ten rok mamy bardzo udany, ale zarząd nie kwapi się tym pochwalić.

ja na kolejne walne się wybieram. Szkoda, że żaden fundusz inwestycyjny nie kwapi się do tego aby przejąć akcje układowe od banków. Za kilka miesięcy skończą się raty układowe a i teraz spółka ma dobre przepływy więc po zakończeniu układu powinno nastąpić przyspieszenie. Oby do tego czasu główni nie zebrali za dużo akcji.
  • Re: Nowy raport Autor: ~jack [5.172.236.*]
    Mangata a odlewnie polskie.

Mangata poinformowała, że ich odlewnia o mocach 9 tyś ton jest za mała i potrzeba większej, koszt 2-2.5 krotnie większej mocy to ok 80-100mln.

odlewnie polskie mają moce około 20tyś ton. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Odlewnie-Polskie-zwieksza-w-2015-r-moce-produkcyjne-o-blisko-18-proc-wywiad-3289854.html

może Mangata wzięłaby tanio odlewnie, już gotowe, z klientami itd. tylko czy główny chciałby to sprzedać, no i pytanie po ile.

my po tych cenach nie sprzedajemy, czekamy na koniec układu a potem na wypłatę sowitych dywidend popartych sporymi zyskami.

• Re: Nowy raport Autor: ~mm [83.7.146.*]
    No czekamy. A co dzis taki wyskok? Ktoś chcial zebrac 5k akcji?
[x]
ODLEWNIE -0,28% 17,95 2026-05-26 10:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.