Doczytajcie raport 15/17 i 22/17. Akcje nowego "podmiotu powiazanego" maja isc do inwestora i "strategicznych akcjonariuszy" tzn glowni udzialowcy, czlonkowie zarzadu, itd. z czego prezes ma objac 51%. Drobni nie dostana nic.
Druga rzecz to mowa jest o podmiocie powiazanym. Nie wiadomo nic wiecej, czy i w ogole to cos bedzie notowane. Jak nie bedzie notowane to tego w zasadzie nigdzie nie sprzedaż tak jak sie kupuje sprzedaje na GPW albo NC. Sprzedaz tylko na umowe cywilnoprawna.
Dnia 2017-09-07 o godz. 20:23 ~Dystrybucja napisał(a): > Doczytajcie raport 15/17 i 22/17. Akcje nowego "podmiotu powiazanego" maja isc do inwestora i "strategicznych akcjonariuszy" tzn glowni udzialowcy, czlonkowie zarzadu, itd. z czego prezes ma objac 51%. Drobni nie dostana nic. > > > > Druga rzecz to mowa jest o podmiocie powiazanym. Nie wiadomo nic wiecej, czy i w ogole to cos bedzie notowane. Jak nie bedzie notowane to tego w zasadzie nigdzie nie sprzedaż tak jak sie kupuje sprzedaje na GPW albo NC. Sprzedaz tylko na umowe cywilnoprawna.
Akcje Spółki Venture capital o wartości nominalnej 0,10 PLN byłyby zaproponowane akcjonariuszom Emitenta. Ustalony minimalny parytet wymiany na poziomie 1:15 oznacza, iż za 1 akcję Spółki, Akcjonariusz Spółki otrzyma minimum 15 akcji w nowej emisji podmiotu powiązanego, tj. w spółce Venture capital.
Ups, poprawka.
To nie prezes ma objąć 51% tylko mniemany fundusz.
W tym celu mialo byc "niezwłocznie" :)))) zwolane walne zebranie akcjonariuszy. Minelo pół roku od tego czasu i gdzie jest to walne?
Nie spekuluj bo to ci nie wychodzi. Jak będzie info o parytecie to rozbierzemy go na kawałki. A teraz tyłko ponosisz ciśnienie koleżankom i kolegom pisząc nieprawdę a my musimy to dementować. Moderator ma więcej roboty bo musi czytać te głupoty a niektóre posty usuwać bo niektórym nóż się w kieszeni otwiera. Przesadzileś
Chciałbym ale nikt kasy nie proponuje. To fajna fucha pluć albo ciuciać i w dodatku za pieniądze. Ja jestem posiadaczem papierków i bronie moich racji a jak ktoś nazwie mnie nagraniaczem to jego sprawa