• Parytet Autor: ~Termo [91.141.2.*]
    Co sądzicie na temat parytetu
  • Re: Parytet Autor: ~nobiles [188.146.96.*]
    ma byc z tego co informowala spolka rynek 15 akcji po 10 groszy, za 1 akcje termo,

• Re: Parytet Autor: ~TERM2POWER [89.64.55.*]
    tak więc 1 akcja TERM 0,85 + 15 x 0,01 = 0,85gr + 1,5zł = 2,35gr.
  • Re: Parytet Autor: ~Adam [78.9.140.*]
    Dadza wam za darmo ?
    Jaka jeszcze bzdure wymyslicie
  • Re: Parytet Autor: astir3964 [46.134.119.*]
    Poczytaj wcześniejsze info z marca a później zastanów się co mowisz
  • Re: Parytet Autor: ~asf [188.146.166.*]
    przeciez ten czy ta adam
    to zwykly naganiacz jest
    Następny negatyw. Adaś najpierw odrób zadanie, poczytaj info a później ze starszymi możesz porozmawiać
  • Re: Parytet Autor: ~Adam [78.9.140.*]
    Przeciez to info to belkot.
    Ktora spolka ROZDAJE akcje :)
    Poza tym nam dadzą tzn tym którzy mają akcje. Innym nie dadzą tyłko sprzedadzą
    zle rozumiecie. NIe bedzie zadnego dodawania do ceny akcji termo ceny c.venture, musice poczekac na info.
    wiem z walnego, nie moge pisac dopoki spolka nie poda oficjalnie informacji

• Re: Parytet Autor: ~nagrzany [193.200.47.*]
    Dnia 2017-09-07 o godz. 19:26 ~nobiles napisał(a):
    > zle rozumiecie. NIe bedzie zadnego dodawania do ceny akcji termo ceny c.venture, musice poczekac na info.
    > wiem z walnego, nie moge pisac dopoki spolka nie poda oficjalnie informacji
    >

pozytywnej dla mniejszościowych?,to możesz napisać:)
    nie mam czasu szukac - wklej mi tu tekst infa o parytecie to wyjasnie
    Prezio obiecał w najbliższych dniach info na temat parytetu. Czekajmy spokojnie bo jak nie dwa z grosza mi to jeden kropka piątka w portfelu się znajdzie
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,346357
  • Re: Parytet Autor: ~nagrzany [193.200.47.*]
    ubiegłęś mnie,nobiles skomentujesz ?
  • Re: Parytet Autor: ~Kowalski [31.0.34.*]
    Nowe akcje spółki Venture Capitał obejmą akcjonariuszy w stosunku 1:15 oraz podmioty inwestujące .Cena 10 groszy zrówna nas z ceną objęcia akcji przez m.innymi p.Kosinskiego....Tyle Wam mogę napisać.....Reszty się domyslcie... Skończy się czas sypania akcjami...
    amen
    Prezio obiecał w najbliższych dniach info na temat parytetu. Czekajmy spokojnie bo jak nie dwa z grosza mi to jeden kropka piątka w portfelu się znajdzie
    Jak pójdzie info to zaś będą widły górne
  • Re: Parytet Autor: ~zniewolony [80.234.187.*]
    Wszystko ladnie ,pieknie tylko trzeba sobie pewnie wykupic po 10 gr.
    W nawiązaniu do raportów bieżących nr 15/2017 i 16/2017 z 02.03.2017 r.
    Zarząd Spółki Termo2Power S.A. z siedzibą w Warszawie _Spółka_ przekazuje do publicznej wiadomości, iż w wyniku prowadzonych rozmów i negocjacji z firmą inwestycyjną _we wcześniejszych komunikatach wymienioną, jako Zamknięty Fundusz Inwestycyjny_, przekazuje kolejne informacje. Zamiast Zamkniętego Funduszu Inwestycyjnego, będzie to podmiot powiązany ze Spółką –
    slowo BEDZIE oznacza chyba, ze nie istnieje teraz ta spolka , lub juz jest???

Spółka Akcyjna typu Venture capital _Venture capital_. Venture capital planuje emisję nowych akcji, 
    Czyli spolka ktora bedzie chyba kiedys nowym tworem ( ub juz jest??) - w ktorym akcje beda jak czytasz poźniej zaproponowane inwestorom z Anglii i strategicznym inwestorom spolki ( wezcie pod uwage ze bylo info na wiosne ze fundusze wezma po wizycie w spolce TERMO2 POwer 5% ) - tez nie powiedziano czy przedstawiciele funduszy byli w spolce ?? Bo moze byc ze te obroty w ciagu ostatniego miesiaca to pakowanie 5% akcji spolki przez fundy po ustalonej cenie sredniej??

w tym dla celowej firmy inwestycyjnej z Wielkiej Brytanii i dla strategicznych Akcjonariuszy Spółki Termo2Power. Wartość nominalna akcji z nowej emisji Venture capital będzie wynosiła 0,10 PLN. Akcje Spółki Venture capital o wartości nominalnej 0,10 PLN byłyby zaproponowane akcjonariuszom Emitenta. Ustalony minimalny parytet wymiany na poziomie 1:15 oznacza, iż za 1 akcję Spółki, Akcjonariusz Spółki otrzyma minimum 15 akcji w nowej emisji podmiotu powiązanego, tj. w spółce Venture capital.

wyjasniam :
    Masz tu mowe o propozycji - czyli chyba zaproponuja Ci ,że za jedna akcje ktora posiadasz , dostaniesz 15 akcji po 10 groszy spolki Venture capital, ktora chyba powstanie
    chodzi o to zeby nie rozdrabniac ilosci akcji, a mniejszym inwestorom zaproponowac za kazda posiadana akcje 15 akcji C Venture. Coś jak wezwanie ale nie za kase ale za akcje innej spolki. ?

czyli cokolwiek sie zdarzy Spolka chyba zadbala aby od mniejszych akcjionariuszy wziac akcje do Capital Venture za 1,5 zl/
    co do obecnej ceny daje chyba prawie 100% .
    Nie sugeruj sie do konca tym co pisze, bo ja nie do konca nie rozumiem tego. !!

ne wiem co to za spolka czy jest notowana i po ile
    lub czy bedzie wprowadzona na gielde i od jakiej ceny debiut
    ale wiem ze cokolwiek bedzie za akcje ktora jest dzis po 84 groszy dostane 1,5 . !!!!

Termo2Power informuje, iż planowana transakcja:
    - nie spowoduje wycofywania akcji Spółki z rynku NewConnect i Termo2Power nie wyemituje nowych akcji, oraz, że
    Tyko kto rozdaje akcje za darmo . Rozumie co tam pisza .To chyba by byla pierwsza taka spolka.
  • Re: Parytet Autor: ~Xxxx [5.172.255.*]
    Czyli za 1 akcje spolki notowanej na gieldzie T2P ludzie dostaną 15 akcji NIE notowanych na gieldzie. Pomysl w stylu Patrowicza
    trzeba poczekac na info ze spolki
  • Re: Parytet Autor: ~wer [81.168.168.*]
    Dnia 2017-09-07 o godz. 20:09 ~Xxxx napisał(a):
    > Czyli za 1 akcje spolki notowanej na gieldzie T2P ludzie dostaną 15 akcji NIE notowanych na gieldzie. Pomysl w stylu Patrowicza

Doczytaj...chłopcze a potem sie wypowiadaj..Powstanie nowa spółka Venture Capital i to własnie ona zajmie sie wyszukaniem inwestorów którzy obejmą akcje po 10 groszy...Siejesz ferment a nic nie wiesz ,widać jak puste i bez sensu sa twoje wpisy.....
  • do wer Autor: ~nobiles [188.146.96.*]
    szkoda ze nie ma tu mozliwosci prywatnych wiadomosci:(
  • Re: Parytet Autor: ~Xxxx [5.172.255.*]
    Powstanie nowa spolka, jak sam piszesz
    Czyli NIE notowana na gpw
    Postaraj sie zrozumiec co piszesz nim zaczniesz innych pouczac
    Akcje Spółki Venture capital o wartości nominalnej 0,10 PLN byłyby zaproponowane akcjonariuszom Emitenta. Ustalony minimalny parytet wymiany na poziomie 1:15 oznacza, iż za 1 akcję Spółki, Akcjonariusz Spółki otrzyma minimum 15 akcji w nowej emisji podmiotu powiązanego, tj. w spółce Venture capital. 

Czekamy na informację,myślę ze już na dniach powinna być zamieszczona oficjalnie...Może ma to związek z p.Bartoszewskim i nowa spółka zarejestrowaną w KRS przez Jacooba????
  • do xxxxx Autor: ~nobiles [188.146.96.*]
    nikogo nie pouczuam...... i juz nie pisze, tutaj, daje sobie spokoj
  • Re: do xxxxx Autor: ~Xxxx [5.172.255.*]
    Pisalem do wer, nie do Ciebie
  • Re: do xxxxx Autor: ~gatto [31.0.70.*]
    Zarządy, przygotowując plan połączenia spółek (na etapie menedżerskim), mogą już we wstępnej fazie zaproponować parytet wymiany udziałów czy akcji spółek uczestniczących w łączeniu na udziały lub akcje spółki, która pozostanie na rynku po zakończeniu procedury. Stosunek ten może wynikać z czysto subiektywnych, biznesowych ustaleń. Wtedy nie musi być podparty jakimikolwiek rachunkami. Są bowiem sytuacje, w których ogólnie stosowane metody wyceny nie mogłyby prowadzić do wyliczenia jakichkolwiek proporcji. Dzieje się tak w razie występowania ujemnych kapitałów własnych. Wtedy nie ma innej możliwości niż przyjęcie czysto umownego stosunku wymiany.
  • Re: Parytet Autor: ~alan [46.148.157.*]
    dadzą za 1 akcje 15 akcji venture to rozumie .... ale co wtedy z akcjami Termo2power ?
    czy jak mam teraz 1000 akcji T2p to po parytecie będę mieć 15000 akcji venture ? czy 15000 venture + 1000 T2p ?

jak to jest ?
    Przeczytaj wpisy nobliesa ,jak nie rozumiesz to jeszcze raz,jeszcze raz .Az zrozumiesz,trzymam za ciebie kciuki.
  • Re: Parytet Autor: ~gatto [31.0.70.*]
    Określenie stosunku wymiany udziałów łączonych spółek na udziały spółki pozostającej po połączeniu jest przecież jedynie skutkiem uprawnień wspólników, które powstają w wyniku uzgodnienia stanowisk. Zadaniem zarządów jest sprawne przedstawienie propozycji prowadzących do połączenia, a rolą biegłego i sądu - zapewnienie wspólnikom właściwych danych do podjęcia decyzji o podziale. W postępowaniu łączeniowym do wspólników należy określenie, jakie mają być losy spółek, i to oni ostatecznie ponoszą koszty całej operacji.
  • Re: Parytet Autor: ~gatto [31.0.70.*]
    Ciao Amichi
  • Re: Parytet Autor: ~Aga [94.75.65.*]
    gatto jedyny kumaty.Pzdr
    Dnia 2017-09-07 o godz. 21:45 ~Aga napisał(a):
    > gatto jedyny kumaty.Pzdr

A ja myslę że nasz Gatto jest blisko zwiazany z wierchuszką T2P...
  • Re: Parytet Autor: ~Aga [94.75.65.*]
    Ciekawe
[x]
COREY 0,46% 0,22 2026-05-05 16:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.