• Forbes Autor: ~Wieści [185.53.153.*]
    https://www.forbes.pl/technologie/pilab-polska-firma-otrzymala-amerykanski-patent-na-technologie-it/ptxp6gf
  • Re: Forbes Autor: ~TU [5.172.255.*]
    Paweł Wieczyński -CEO Pilab mówi w czwartek w Forbes: " Wierzymy, że amerykański patent i pierwsza ewaluacja w USA oraz doświadczenie sprzedażowe Chrisa Westphala będą potężnym impulsem do ekspansji zagranicznej PiLab - mówi prezes Wieczyński."

a w poniedziałek mówił tak: " inwestorzy nie rozumieja, że tworzenie rentownego jednorożca wymaga 15-20 lat."

To co to jest schizofrenia czy co? Panie Pawle apeluję o niepogrążanie spółki w jeden dzień i nie szybowanie w górę w drugi dzień.
    Panie Pawle a może po prostu prosze zacząć przynosić przychody, bo na razie to nawet przychodów nie widać, nie mówiąc o dochodach
    dziękuje wszystkim pilabowiczom za mądrość inwestorską, musimy pokazać manipulantom, że manipulacjom na Pilabie mówimy stanowcze NIE i nie jest to nasze ostatnie słowo
  • Re: Forbes Autor: ~NeoTutek [84.253.38.*]
    Ahhhaa teraz wszystko jasne....tutek zrobil na PiLabie superwtope..i teraz wali obuchem z zacietoscia neofity.I apeluje.hehehe
    hahahahahaah.
    Typowe
    posikac sie mozna
    pomarz sobie o czyimś nieszczęściu, jesteś naprawdę biednym człowiekiem
    a ja marzę by zarabiali nie tylko insiderzy a, ale też normalni ludzie nie mający dostępu do informacji poufnych, dlatego cieszę się, że mój komentarz został zauważony przez pilabowiczów i manipulacja na Pilabie wyszła na jaw :)
  • Re: Forbes Autor: ~jah [94.254.253.*]
    więc, wg Ciebie, manipulacją jest podanie informacji, że budowanie wartości takiej firmy to 15-20 lat i informacja, że amerykaniec zajął stanowisko w datawalk i informacja, że mają patent w usa ?....

please - obudź się...

to jak Ty zestawiasz i podajesz te informacje jest CZYSTĄ MANIPULACJĄ...
    i jeszcze mieszasz w to ruch na cenie akcji rzędu +/- 10% przy 2-3 kilo akcji...

brzmi to, co najmniej śmiesznie....

przykro mi to już któryś raz stwierdzić - ale:
    1. jesteś dzieciakiem,
    2. jesteś cwaniakiem, który ma grać dzieciaka...

Ty znasz najlepiej odpowiedź...

ale kurs akcji - i tak udowadnia mój punkt widzenia Ciebie - ZDECYDOWANE 1...

:-))))

(ale chociaż miło z Tobą pobzdurzyć)
  • Re: Forbes Autor: ~jadziekuja [89.217.111.*]
    hehe ja marzyc o czyims nieszczesciu?
    ty nie mowic prawda .ja nie musiec marzyc.
    bo ja czytac twoja wpisy .
    duza glowa nieszczescia
  • Re: Forbes Autor: ~pilek [81.190.231.*]
    bez jaj - 15-20 lat to można rozkręcać firmę budowlaną od klejenia płytek po dewelopera. Jak chcesz być startupem w branży IT i osiągnąć sukces to masz 2-3 maksymalnie 5 lat, bo w tym czasie duży kapitał widząc potencjał w twoim patencie zrobi to samo tylko 3 razy szybciej, 2 razy lepiej i bardzie atrakcyjnie marketingowo.
  • Re: Forbes Autor: ~znawcaNC [89.66.94.*]
    tymitumie, na sii w czacie inwestorskim masz rozpisane kroki wraz z orientacyjnymi datami. jeszcze tylko 3-5 lat do przeskalowania byznesu :)
  • Re: Forbes Autor: ~tu [87.207.165.*]
    A co z finansowaniem.
    Planują na 3 - 5 lat, rentowność ma być za 15-20.
    A kasy starczy na 5 kwartałów.
    Trochę ponad rok.
    :)

I jeszcze zarząd powiada, że technologia jest wynajdywana :)
  • Re: Forbes Autor: ~xtux [213.200.199.*]
    to olej to mile i nie truj d...
    odpowiem zbiorczo
    pamiętaj  jedno, nie zawsze najlepszy produkt wygrywa, Edison promował prąd stały bo miał na niego patent i zahamowal prace nad prądem zmiennym bo na niego nie miał patentu i przez pierwsze lata to on zgarniał kasę , prąd zmienny wszedl w życie gdy osoba mająca na niego patent nie mogła na nim zarabiać, oby tak się nie stało z Pilabem. Także posiadanie patentu nic dla mnie nie znaczy, liczy się  wpływ kasy do spółki, a tej na razie brak,

co do planów to przypominam wywiad z lutego 2014 gdy zapowiadali kilkudziesięciu klientów do końca roku 2014 , a ilu klientów mamy do dzisiaj ? chyba liczba nie przekracza 10 szt. a który rok mamy kto mi podpowie? a odnośnie argumentów typu ad personam: "dzieciaku" , to  mogę być raczej dziadkiem, rozumiem, że pokrzyżowałem komuś plany sprzedażowe i dlatego wyżywa się na mnie, było mi bardzo miło :)

• Re: Forbes Autor: ~jah [94.254.253.*]
    jeżeli, Ty, Tutku, NAPRAWDĘ uważasz, że swoimi wpisami krzyżujesz komuś jakieś plany to SERIO już ja się powstrzymam przed polemiką z Tobą...
    mimo Twojej świetnej znajomości historii...

bye, bye....

pisz dalej....a sobie życzę - miłej tutkowej, HISTORYCZNEJ lektury...

:-))))))
  • Re: Forbes Autor: ~miras [94.254.164.*]
    ale dajecie się wkręcić , tu , sprowadza was do swojego poziomu i pokonuje doświadczeniem .
    Dla mnie jest to banalnie proste albo jestem na spółce albo nie i nie ujadam o wzrostach ani spadkach.
    Nie pasuje to sprzedaje akcje i do widzenia.
    czyli co mówisz kupować ?, bo ogłosili tekst jednolity spółki? tu mówi to, co wielu inwestorów myśli, ludzie pogłupieli kupując pod lipne infa, od czerwca nie było podpisanego kontraktu a kurs urósł do 32,80 czy to nie szaleństwo? ja rozumiem jakby był kontrakt, ok wtedy jest podstawa do zakupów ale nic się nie dzieje a kurs pompuje się do góry az pod niebiosa, to i upadek będzie bolesny
  • Re: Forbes Autor: ~zloty [94.254.181.*]
    vistal dużo kontraktów ma podpisanych-tam inwestuj miszczu
    chcesz wyjść z inwestycji w vistalu, dziękuje postoję, inwestuję zawsze sam i mam gdzieś zdanie innych, pozdro
[x]
DATAWALK 7,59% 139,00 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.